Sport, vrije tijd en ontmoetingsplekken

x
Na schooltijd zijn allerlei activiteiten mogelijk.
  • Op de website van Jeugdplein Hengelo vind je sportieve en culturele activiteiten voor kinderen en jongeren van 2,5 -16 jaar.
  • Bureau Hengelo geeft een overzicht van evenementen en festivals waar je naar toe kunt gaan.
  • Gezinsuitjes en kinderactiviteiten voor kinderen van 0 tot 12 jaar vind je op Kids Proof Twente. 

Jeugdplein Hengelo

i

Website met naschoolse activiteiten voor kinderen en jongeren van 2,5 -16 jaar uit de gemeente Hengelo.

info@jeugdpleinhengelo.nl

Hengelo Promotie

i

Hengelose bureau voor evenementen, toerisme en stadspromotie.

Markt 8
7551CG Hengelo

0742501080
info@hengelopromotie.nl

Kidsproof Twente

i

Kidsproof biedt het leukste en meest complete overzicht van kinderactiviteiten voor kids van 0-12 jaar in Twente! Eropuit-tips, clubjes, feestjes, winkels, restaurants en nog veel meer!

0628862688
twente@kidsproof.nl

Ontmoetingsplekken voor jongeren

Jongeren ontmoeten elkaar graag op straat, in parken, bij trapveldjes, in winkelcentra en meer. In Hengelo is jongerenwerk Skillz en een aantal Skillz jongerencentra. De jongerenwerkers zijn ook op straat te vinden om te horen wat er speelt en wat jongeren willen doen. Daarnaast zijn er activiteiten in wijk-/buurtcentra die door jongerenwerkers ondersteund worden. Een overzicht van de locaties en de activiteiten vind je hieronder. 

Jongerencentrum Cerberus

i

Jongerencentrum Cerberus richt zich op jongeren vanaf veertien tot en met achtentwintig jaar. Elk weekend organiseert Cerberus uiteenlopende evenementen.

Koekoekweg 18
7557PH HENGELO OV

0743491756

Jongerencentrum Innocent

i

Jongerencentrum Innocent

Deldenerstraat 25- 1
7551AA HENGELO OV

0742426640

Skillz het Berflo

i

Skillz is hét jongerenwerk van Wijkracht. Het jongerenwerk Skillz richt zich op jongeren tussen de 10 en 23 jaar in Hengelo en Haaksbergen. In deze plaatsen zijn er Skillz jongerencentra.

Apolloplein 1
7552VG Hengelo

Skillz Esrein

i

Skillz is hét jongerenwerk van Wijkracht. Het jongerenwerk Skillz richt zich op jongeren tussen de 10 en 23 jaar in Hengelo en Haaksbergen. In deze plaatsen zijn er Skillz jongerencentra.

Esrein 9
7553CX HENGELO OV

Skillz Slangenbeek

i

Skillz is hét jongerenwerk van Wijkracht. Het jongerenwerk Skillz richt zich op jongeren tussen de 10 en 23 jaar in Hengelo en Haaksbergen. In deze plaatsen zijn er Skillz jongerencentra.

Straatsburg 5
7559NM HENGELO OV

Skillz Stars of North

i

Skillz is hét jongerenwerk van Wijkracht. Het jongerenwerk Skillz richt zich op jongeren tussen de 10 en 23 jaar in Hengelo en Haaksbergen. In deze plaatsen zijn er Skillz jongerencentra.

Neptunusstraat 51
7557XX HENGELO OV

Skillz Chill Out

i

Skillz is hét jongerenwerk van Wijkracht. Het jongerenwerk Skillz richt zich op jongeren tussen de 10 en 23 jaar in Hengelo en Haaksbergen. In deze plaatsen zijn er Skillz jongerencentra.

Uitslagsweg 47
7556LN HENGELO OV

Waar vind ik aangepaste sportactiviteiten voor kinderen met een chronische ziekte / beperking?

Iedereen mee laten doen is belangrijk. Door te sporten leer je anderen kennen en het is gezond en leuk. In Hengelo is bijvoorbeeld passend voetbal mogelijk bij SV Juliana '32 voor kinderen met autisme.

Kijk voor meer informatie over het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking en/of chronische aandoening op de website van Sportwijzer Overijssel. Of vraag een medewerker van Wijkracht Hengelo naar meer informatie.

Wijkracht Hengelo

i

Wijkracht biedt sociale zorg en cliëntondersteuning in wijken en dorpen in de gemeenten Haaksbergen, Hengelo, Borne, Losser, Oldenzaal en Dinkelland. Wijkracht Hengelo biedt mantelzorgondersteuning, ouderenwerk, ondersteuning mensen met een beperking, maatschappelijk werk, sociaal cultureel werk en preventieve wijkverpleegkundige zorg.

Deldenerstraat 20
7551AG HENGELO OV

0889455722
info@wijkracht.nl

Sportwijzer Overijssel

i

Sportwijzer Overijssel biedt een overzicht van het sport- en beweegaanbod voor zowel 50+ als voor mensen met een beperking en/of chronische aandoening in Overijssel te vinden.

Hogeland 10
8024AZ ZWOLLE

0384577777
info@sportserviceoverijssel.nl

Passend Voetbal | Prosoc

i

Passend Voetbal wil ieder kind, dat niet in het reguliere voetbal zijn of haar plekje heeft gevonden, een kans bieden om te voetballen. Voetbalvereniging s.v. Wilhelminaschool is voor Passend voetbal een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Peter van Meerten van Prosoc. Kinderen en jong volwassenen met autisme, ADHD, een licht motorische beperking of gedragsproblemen, licht visueel handicap, Obesitas zijn welkom.

Kanaaldijk 12
7555PN Hengelo

0645467595
info@passendvoetbal.nl

Ik heb onvoldoende inkomen om mijn kind te laten sporten bij een sportvereniging.

Wanneer de kosten voor lidmaatschap van een vereniging een probleem zijn, is een bijdrage van het Sport en Cultuurfonds mogelijk een oplossing. Vraag meer informatie bij de gemeente Hengelo.

Stichting Jeugdsportfonds Hengelo/Borne

i

Jeugdsportfonds Hengelo-Borne creëert sportkansen voor kinderen van 4 tot 18 jaar die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een sportvereniging. Voor meer informatie kunt u terecht bij het Zorgloket, Stadskantoor Hengelo.

Hazenweg 121
7556BM HENGELO OV

Sport- en Cultuurfonds Gemeente Hengelo

i

U kunt voor allerlei verschillende sportieve, culturele, educatieve en maatschappelijke activiteiten een bijdrage aanvragen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u in aanmerking komen voor een bijdrage uit het Sport- en Cultuurfonds. Voor vragen kunt u terecht bij het Zorgloket op het Publieksplein.

Hazenweg 121
7556BM Hengelo

14074

Kindpakket Gemeente Hengelo

i

Hebt u een laag inkomen en kinderen tot en met 17 jaar? En willen uw kinderen bijvoorbeeld graag naar een voetbalclub, zwemles, ballet of muziekles? Of heeft uw kind een fiets nodig om naar school te gaan? Of wilt u een computer aanschaffen voor uw schoolgaande kinderen? Dan kunt u onder bepaald voorwaarden in aanmerking komen voor een bijdrage in de kosten via het zogenoemde kindpakket. Het kindpakket bestaat uit een aantal onderdelen die u in één keer kunt aanvragen: schoolkosten, zwemlessen, sportieve of culturele activiteiten, fiets en een computer.

Hazenweg 121
7556BM Hengelo

14074

Mijn kind hangt op de bank. Hoe krijg ik hem of haar in beweging?

Sommige jongeren hebben geen idee hoe zij hun vrije tijd kunnen invullen. Ze vinden het lastig om keuzes te maken, hebben weinig zelfvertrouwen of vinden het moeilijk om vrienden te maken. 

Vrijwilligers van Humanitas Twente Match bieden jongeren van 12 tot 25 jaar steun bij het (her)vinden van hun plek in de maatschappij. Door samen activiteiten te doen geven zij een steuntje in de rug. 

Humanitas Twente Match

i

Humanitas Twente Match ondersteunt jongeren tussen de 12 en 25 jaar bij het (her)vinden van hun plek in de maatschappij, het versterken van het zelfvertrouwen, vergroten van hun netwerk en het maken van keuzes in bijvoorbeeld school, werk of vrije tijd.

Oude Bornseweg 85
7556GW HENGELO OV

0742437733
secretariaat.twente@humanitas.nl

Sportvervoer voor sporters met een beperking

Er is een landelijke sportvervoersregeling voor teamsporters met een ernstige (lichamelijke) beperking. Deze regeling is een tegemoetkoming in de kilometers voor het sportvervoer van mensen met een beperking.
 
Het doel van de regeling is dat teamsporters met een ernstige (lichamelijke) beperking gezamenlijk kunnen trainen en aan wedstrijden/competities kunnen meedoen door het gehele land. De regeling wordt door het Ministerie van VWS gefinancierd.
 
Meer informatie over de voorwaarden om gebruik te maken van deze regeling, vind je op de website van Special Heroes Nederland. Ook het aanvraagformulier is hier te vinden. Special Heroes Nederland kent de vervoersregeling toe en Transvision is het vervoersbedrijf dat het sportvervoer uitvoert.

Sportvervoersregeling voor teamsporters met beperking

i

Special Heroes Nederland regelt met financiering van het Ministerie van VWS het sportvervoer voor teamsporters met een ernstige (lichamelijke) beperking. Met de sportvervoersregeling kunnen teamsporters met een ernstige (lichamelijke) beperking gezamenlijk trainen en aan wedstrijden dan wel competities deelnemen door het hele land. Special Heroes Nederland kent de vervoersregeling toe aan deelnemers en Transvision is het vervoersbedrijf dat het sportvervoer uitvoert. Voor alle vragen omtrent deze regeling kunt u terecht bij Nico Gense van Special Heroes Nederland.

0620391258
ngense@specialheroes.nl

Leren omgaan met emoties en agressie

Vechtsport en zelfverdediging kunnen een manier zijn om agressie te reguleren en discipline aan te leren.  Kickbokslessen zijn een manier om weerbaarheid te trainen en agressie te reguleren.

Salman & Hulzinga

i

Salman & Hulzinga is gespecialiseerd in agressieregulatie en weerbaarheidstraining en biedt individuele trainingen en trainingen in groepsverband.

0621977195
salmanhulzinga@hotmail.com

Wat is Kinderresto van Harte?

Bij Kinderresto van Harte ga je samen koken.

Je gaat tien middagen aan de slag met een echte chef-kok om deze daarna, met je familie, aan een gezellig gedekte tafel op te eten. Zo leer je niet alleen koken, maar ook meer over gezond eten.

KinderResto VanHarte

i

KinderResto is een initiatief van Resto VanHarte. In het KinderResto komen kinderen in de leeftijd 8-13 jaar samen om te koken. Zij leren alles over voeding, koken, ontspannen, bewegen en samenwerken. Na het koken wordt samen gegeten. Ouders of verzorgers kunnen meedoen en mee-eten. Stuur voor meer informatie of opgave een e-mail naar de KinderResto coach. Jan Sijbom is KinderResto coach Hengelo.

j.sijbom@restovanharte.nl

Kunnen jongeren met korting naar theater, bioscoop of muziekvoorstellingen?

Voor jongeren die graag naar festivals, concerten, musicals, theater of musea gaan, is korting mogelijk met de CJP cultuurpas. Deze pas geeft middelbare schoolleerlingen korting op allerlei culturele activiteiten. Er is ook een cultuurkaart voor MBO leerlingen.
 
De cultuurpas is voor jongeren tot 30 jaar en is te koop via de website van het CJP.

 

CJP

i

CJP is een voordeelpas voor iedereen tot 30 jaar die korting geeft bij bioscopen, festivals, musea, theaters, op reizen, dvd's, games, magazines, kleding en je zorgverzekering.

Admiralengracht 52h
1057GA Amsterdam

Helpdesk@CJP.nl

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding