Boodschappen

x

Soms lukt het niet om zelf de boodschappen te doen. Vraag dan aan familie, vrienden of buren om te helpen. Je kunt er ook voor kiezen om de boodschappen aan huis te laten bezorgen. 

  • Supermarkten bezorgen steeds vaker boodschappen aan huis: de grote winkels en de kleine buurtwinkels. Vraag in jouw buurt naar de mogelijkheden van de supermarkt of buurtwinkel. Of bestel via internet. Vaak vragen de winkels een vergoeding voor het thuisbezorgen.
  • Informeer eens bij de wijkvereniging; een aantal wijkverenigingen bezorgt boodschappen aan huis voor mensen die vanwege ziekte of beperking zelf de deur niet uitkunnen. Zij vragen een kleine bijdrage in de onkosten.
  • De Hulpdienst Hengelo biedt een boodschappendienst aan voor 5 euro per keer. Deze hulp is bestemd voor mensen die zelf geen boodschappen meer kunnen doen, geen beroep kunnen doen op buren of familie en weinig financiële mogelijkheden hebben.

Ben je op zoek naar mogelijkheden om samen te eten? Kijk dan op de pagina Samen eten in de wijk

De Bakker aan huis

i

Broodbezorging aan huis

info@debakkeraanhuis.nl

Hofstede Zuivel

i

Boodschappenservice en maaltijdenservice voor particulier en bedrijf

Geerdinksweg 66
7555DP HENGELO OV

0620736365
hofstede-zuivel@hetnet.nl

Zorgloket Hengelo

i

Het Zorgloket is er voor mensen van alle leeftijden die ondersteuning nodig hebben. Het Zorgloket is te vinden op het Publieksplein in het Stadskantoor. Balie Zorgloket is geopend: maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 16.30 uur en vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur.

Burgemeester van der Dussenplein 1
7551EB Hengelo

0742459131
zorgloket@hengelo.nl

WijkLeerbedrijf Helpende Handen Hengelo

i

WijkLeerbedrijf HelpendeHandenHengelo is een fysieke plek in de wijk waar vanuit informele ondersteunende zorg door studenten van de Entree en Niveau 2 zorg en welzijn, aan kwetsbare wijkbewoners wordt geboden. Veelal zijn de studenten kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt die gemotiveerd zijn om via een opleiding terug te keren op de arbeidsmarkt. De ondersteuning/stage bestaat uit zorg rondom de wijkbewoner zoals, samen boodschappen doen, een wandeling maken en lichte ondersteuning in de huishouding, en sociale activiteiten waarbij de regie altijd bij de wijkbewoner ligt.

Uitslagsweg 47
7556LN HENGELO OV

0634360114
info@helpendehandenhengelo.nl

Carintreggeland Leden

i

Carintreggeland Leden biedt aanvullende diensten op het terrein van zorg en welzijn. Van 'aan-huis-diensten', advies over langer thuis blijven wonen tot een dagje uit.

Boortorenweg 20
7554RS Hengelo

0883677000
info@carintreggeland.nl

Berflo Bestelauto

i

Bij de Stichting BewonersBedrijf Berflo Es kunt u een auto met chauffeur (een vrijwilliger uit de wijk) bespreken. U bepaalt zelf hoe laat u opgehaald wilt worden. U bepaalt of u wilt dat de chauffeur met u mee loopt en wacht, of u later weer ophaalt. En u bepaalt dus ook hoe laat u weer terug naar huis rijdt. Gemak dient de mens, u bent onafhankelijk. Of het nou om de kapper gaat, het ziekenhuis of een boodschapje.

Marnixstraat 1
7553LC HENGELO OV

0743031616

Noaberwijk Nijverheid

i

Stichting bewonersbedrijf Noaberwijk Nijverheid. Binnen de Noaberwijk hebben we een centrale ontmoetingsplek “’t Noaberhuus” welke gelegen is bij de speeltuin de Nijverheid. Noaberwijk Nijverheid biedt diensten zoals een vervoersdienst, tuinverzorging en tuinonderhoud.

Theresiastraat 61
7555VN HENGELO OV

0636364600
info@noaberwijk-nijverheid.nl

Casper's Boodschappen Service

i

Boodschappenservice Casper Bezorgt haalt boodschappen en brengt ze tegen betaling aan huis. Voor elke bezorgservice betaalt u vergoeding van 10% van de gemaakte kosten met een minimum van 2 euro.

0637166826
bestel@casperbezorgt.nl

Praktische hulp – Hulpdienst Hengelo

i

Hulpdienst Hengelo biedt praktische hulp aan mensen die leven met een kleine beurs en een klein sociaal netwerk hebben. Voor een kleine vergoeding van €5,- per keer. Iedere ochtend van 09:00 uur tot 11:00 uur bereikbaar op 088 945 57 30. Buiten deze tijden word je doorgeschakeld naar het zorgloket.

0889455730
praktischehulp@wijkracht.nl

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding