Opvang

x

Ben je dakloos of ken je iemand die dakloos is? Of iemand die door tegenslag geen contact meer heeft met hulpverleners en toch hulp nodig heeft?

In Hengelo kunnen dak- en thuislozen bij Humanitas Onder Dak (HOD) terecht voor tijdelijke opvang, steun en begeleiding. Zij bieden ook dagopvang, nachtopvang, begeleiding thuis en jongerenopvang.

Zorgloket Hengelo

i

Het Zorgloket is er voor mensen van alle leeftijden die ondersteuning nodig hebben. Het Zorgloket is te vinden op het Publieksplein in het Stadskantoor. Balie Zorgloket is geopend: maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 16.30 uur en vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur.

Burgemeester van der Dussenplein 1
7551EB Hengelo

0742459131
zorgloket@hengelo.nl

Humanitas Onder Dak

i

Humanitas Onder Dak (HOD) is een vangnetorganisatie die hulp biedt aan jongeren en volwassenen als zij de aansluiting bij de samenleving zijn kwijtgeraakt of dreigen kwijt te raken. Na een tegenslag verliezen mensen soms de aansluiting met de samenleving. Ze raken dakloos en leiden een marginaal bestaan. Humanitas Onder Dak biedt tijdelijk professionele opvang, ondersteuning en begeleiding.

Bevrijderslaantje 2
7551KT HENGELO OV

0881198800
info@humod.nl

Ik sta plotseling op straat: waar kan ik naar toe?

Humanitas onder Dak heeft in Hengelo crisisopvang: dit is opvang voor 3 tot 5 nachten. In een kort gesprek bespreekt een medewerker of de crisisplek een goede plek voor jou is. Het verblijf is echt tijdelijk en daarom is het belangrijk om ook te bespreken waar je daarna naar toe kunt gaan. Tijdens jouw verblijf kun je gebruik maken van alle voorzieningen, ook overdag.

Humanitas Onder Dak Crisisopvang

i

Crisisopvang is bestemd voor mensen die in acute nood verkeren en voor enkele dagen onderdak nodig hebben.

Krabbenbosweg 90
7555EM Hengelo

0881198891
info@humod.nl

Gezondheidsspreekuur dak- en thuislozen

Dak- en thuislozen uit Hengelo kunnen voor medische zorg naar het gezondheidsspreekuur.
 
Bij het gratis spreekuur kun je zonder afspraak terecht. Het is twee keer per week bij de inloop van Humanitas Onder Dak, Oldenzaalsestraat 3 in Enschede: 
  • op dinsdag en op donderdag van 9.00 tot 10.00 uur.
Tijdens het spreekuur krijg je advies en antwoord op vragen over de gezondheid. Zo nodig krijg je een verwijzing naar andere hulpverleners, zoals een huisarts, tandarts of apotheek. Of naar instellingen, zoals Mediant, Tactus, team Seksuele Gezondheid en TBC van GGD Twente. 

 

Gezondheidsspreekuur dak- en thuislozen

i

Gezondheidsspreekuur is gratis voor dak- en thuislozen uit de centrumgemeente Enschede. Het gaat om inwoners van Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Hof van Twente, Losser en Oldenzaal. Toegang zonder afspraak. Tijd: op dinsdag van 9.00 tot 10.00 uur en op donderdag van 9.00 tot 10.00 uur.

Oldenzaalsestraat 3
7511 DV Enschede

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding