Klussen

x

Wanneer het niet lukt om zelf te klussen in huis, dan is het fijn om hulp te krijgen bijvoorbeeld van familie, vrienden of buren. Soms lukt dat niet. Wanneer je zelf niet handig bent en je hebt geen vrienden die jou kunnen helpen, dan zijn er verschillende particuliere klussers. Zoek op internet, kijk in het huis-aan-huis blad, plaats zelf een advertentie in de supermarkt of vraag anderen naar mensen die zij kennen. In Hengelo zijn vele handige mensen te vinden.

In Hengelo biedt de Hulpdienst praktische hulp aan inwoners zelf geen klussen kunnen uitvoeren, geen mensen hulp kunnen vragen en ook geen financiële mogelijkheden hebben om een deskundige in te schakelen. De vrijwilligers van de Hulpdienst helpen ook met het instellen van tv, telefoon en andere elektronische apparatuur. Voor deze praktische hulp vraagt de Hulpdienst een kleine onkostenvergoeding van € 4,00 per keer.

Hulpdienst Hengelo

i

De Hulpdienst Hengelo biedt de helpende hand aan mensen die niet direct hun naaste omgeving kunnen inschakelen op het moment dat hulp nodig is. De Hulpdienst Hengelo is onderdeel van Wijkracht.

Deldenerstraat 20
7551AG Hengelo

0889455730
hulpdiensthengelo@wijkracht.nl

WijkLeerbedrijf Helpende Handen Hengelo

i

WijkLeerbedrijf HelpendeHandenHengelo is een fysieke plek in de wijk waar vanuit informele ondersteunende zorg door studenten van de Entree en Niveau 2 zorg en welzijn, aan kwetsbare wijkbewoners wordt geboden. Veelal zijn de studenten kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt die gemotiveerd zijn om via een opleiding terug te keren op de arbeidsmarkt. De ondersteuning/stage bestaat uit zorg rondom de wijkbewoner zoals, samen boodschappen doen, een wandeling maken en lichte ondersteuning in de huishouding, en sociale activiteiten waarbij de regie altijd bij de wijkbewoner ligt.

Uitslagsweg 47
7556LN HENGELO OV

074 -2415187
info@helpendehandenhengelo.nl

Berflo Klussendienst

i

Berflo Klussendienst kunt u inhuren voor kleine klussen.

Marnixstraat 1
7553LC HENGELO OV

0743031616

Noaberwijk Nijverheid

i

Stichting bewonersbedrijf Noaberwijk Nijverheid. Binnen de Noaberwijk hebben we een centrale ontmoetingsplek “’t Noaberhuus” welke gelegen is bij de speeltuin de Nijverheid. Noaberwijk Nijverheid biedt diensten zoals een vervoersdienst, tuinverzorging en tuinonderhoud.

Theresiastraat 61
7555VN HENGELO OV

0636364600
info@noaberwijk-nijverheid.nl

Klussendienst ledenservice Carintreggeland

De Klussendienst van de Ledenservice Carintreggeland biedt tegen betaling hulp bij allerlei klusjes. Als lid betaal je € 36,00 per uur (2018). Minimale afname is een uur.
 
Andere mogelijkheden bij de ledenservice zijn:
 
  • voor hang en sluitwerk samenwerking met Noaberbouw. Zij rekenen voor woningaanpassingen € 39,33 per uur (2018).
  • voor schilderwerk krijg je een korting van 20% op vakkundige schilders.

Carintreggeland Leden

i

Carintreggeland Leden biedt aanvullende diensten op het terrein van zorg en welzijn. Van 'aan-huis-diensten', advies over langer thuis blijven wonen tot een dagje uit.

Boortorenweg 20
7554RS Hengelo

0883677000
info@carintreggeland.nl

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding