Restafval: zorgcontainer

x

Het inzamelen van restafval in Hengelo verandert. Hiervoor zijn ondergrondse verzamelcontainers geplaatst.

Kun jij restafval niet zelf wegbrengen? Bijvoorbeeld omdat je slecht ter been bent of op een andere manier beperkt? En is er ook niemand in jouw omgeving die dat voor jou kan doen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een zogenoemde zorgcontainer:

  • De zorgcontainer is bedoeld voor huishoudens in laagbouwwoningen die niet in staat zijn om het restafval weg te brengen naar de ondergrondse verzamelcontainers.
  • De zorgcontainer is een grijze container die je op afroep kunt laten legen door Twente Milieu.
  • Je betaalt een vast bedrag per lediging van de container.
  • Een onderzoek door een onafhankelijk arts kan een onderdeel zijn van de aanvraagprocedure.

Voor het aanvragen van een zorgcontainer gebruik je het aanvraagformulier. Vul het formulier in en stuur jouw aanvraag naar: Gemeente Hengelo, Antwoordnummer 168, 7550 AA Hengelo.

Zorgcontainer

i

De zorgcontainer is bedoeld voor huishoudens in laagbouwwoningen die niet in staat zijn om het restafval weg te brengen naar de ondergrondse verzamelcontainers.

Burgemeester van der Dussenplein 1
7551EB Hengelo

0742459131
zorgloket@hengelo.nl

Tegemoetkoming kosten medisch afval

Heb je medisch afval zoals bijvoorbeeld stoma-, incontinentie- of dialysemateriaal? Dan maak je waarschijnlijk vaker dan gemiddeld gebruik van de ondergrondse container of moet je vaker de grijze container laten legen. In dat geval kun je in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de kosten.
 
Meer informatie
Je kunt de tegemoetkoming aanvragen via een aanvraagformulier tussen 1 mei en 1 november. Daarop geef je aan dat je aantoonbaar meer afval hebt door een langdurige ziekte of handicap. 

 

Medisch afval

i

Hebt u veel medisch afval? Bijvoorbeeld stoma-, incontinentie- of dialysemateriaal? Dan maakt u waarschijnlijk vaker dan gemiddeld gebruik van uw ondergrondse container of moet u vaker uw grijze container laten legen. In dat geval kunt u in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de kosten.

Burgemeester van der Dussenplein 1
7551EB Hengelo

0742459131
zorgloket@hengelo.nl

De schillenboer in een modern jasje: de Voedselfiets

De etensresten van bewoners van hoogbouwwoningen in Hengelo belanden meestal in de ondergrondse container voor restafval.
 
Etensresten zijn echter goed te gebruiken als grondstof voor compost. Daarom is er de Voedselfiets. Dit is een speciale bakfiets, die verschillende routes in Hengelo rijdt om etensresten op te halen.
 
Bewoners die mee willen doen kunnen een groen emmertje ophalen bij de Voedselfiets. Bij het emmertje krijg je uitleg over het gebruik van het emmertje . Ook krijg je informatie wanneer de Voedselfiets in de buurt staat. Je moet daarna zelf het emmertje met de etensresten naar de opstelplaats van de Voedselfiets brengen.
 
Meer informatie vind je op de website van de gemeente Hengelo.

Voedselfiets

i

Hoogbouwwoningen hebben in Hengelo geen groene container. De Voedselfiets haalt etensresten op zodat deze opnieuw gebruikt kunnen worden voor het maken van compost.

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding