Restafval: zorgcontainer

x

Het inzamelen van restafval in Hengelo verandert. Hiervoor zijn ondergrondse verzamelcontainers geplaatst.

Kun jij restafval niet zelf wegbrengen? Bijvoorbeeld omdat je slecht ter been bent of op een andere manier beperkt? En is er ook niemand in jouw omgeving die dat voor jou kan doen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een zogenoemde zorgcontainer:

  • De zorgcontainer is bedoeld voor huishoudens in laagbouwwoningen die niet in staat zijn om het restafval weg te brengen naar de ondergrondse verzamelcontainers.
  • De zorgcontainer is een grijze container die je op afroep kunt laten legen door Twente Milieu.
  • Je betaalt een vast bedrag per lediging van de container.
  • Een onderzoek door een onafhankelijk arts kan een onderdeel zijn van de aanvraagprocedure.

Voor het aanvragen van een zorgcontainer gebruik je het aanvraagformulier. Vul het formulier in en stuur jouw aanvraag naar: Gemeente Hengelo, Antwoordnummer 168, 7550 AA Hengelo.

Zorgcontainer

i

De zorgcontainer is bedoeld voor huishoudens in laagbouwwoningen die niet in staat zijn om het restafval weg te brengen naar de ondergrondse verzamelcontainers.

Burgemeester van der Dussenplein 1
7551EB Hengelo

0742459131
zorgloket@hengelo.nl

Tegemoetkoming kosten medisch afval

Heb je medisch afval zoals bijvoorbeeld stoma-, incontinentie- of dialysemateriaal? Dan maak je waarschijnlijk vaker dan gemiddeld gebruik van de ondergrondse container of moet je vaker de grijze container laten legen. In dat geval kun je in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de kosten.
 
Meer informatie
Je kunt de tegemoetkoming aanvragen via een aanvraagformulier tussen 1 mei en 1 november. Daarop geef je aan dat je aantoonbaar meer afval hebt door een langdurige ziekte of handicap. 

 

Medisch afval

i

Hebt u veel medisch afval? Bijvoorbeeld stoma-, incontinentie- of dialysemateriaal? Dan maakt u waarschijnlijk vaker dan gemiddeld gebruik van uw ondergrondse container of moet u vaker uw grijze container laten legen. In dat geval kunt u in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de kosten.

Burgemeester van der Dussenplein 1
7551EB Hengelo

0742459131
zorgloket@hengelo.nl

De schillenboer in een modern jasje: de Voedselfiets

De etensresten van bewoners van hoogbouwwoningen in Hengelo belanden meestal in de ondergrondse container voor restafval. Etensresten zijn echter goed te gebruiken als grondstof voor compost. Daarom is er een proef met de Voedselfiets, die op een aantal plekken in Hengelo etensresten ophaalt bij hoogbouwwoningen:
  • de Hengelose Es,
  • Thiemsland,
  • de binnenstad en
  • de Klokstee. 
Bewoners krijgen een speciale groene emmer om het restafval in te doen. Met behulp van de voedselfiets kan etensresten gescheiden worden ingeleverd.
 
De Voedselfiets is een speciale bakfiets die de etensresten drie keer in de week op vaste tijden ophaalt. Dit gebeurt door mensen van de SWB, zij brengen de etensresten naar de Groentuin van Hengelo en daar wordt compost gemaakt van de etensresten en dit wordt gebruikt om grond in Hengelo te verbeteren. Bijvoorbeeld van plantsoenen of van de moestuin. 
 

Voedselfiets

i

Hoogbouwwoningen hebben in Hengelo geen groene container. De etensresten van de bewoners belanden daarom meestal in de ondergrondse container voor restafval. En dat is jammer. Etensresten zijn namelijk goed te gebruiken als grondstof voor compost. Daarom is de gemeente Hengelo gestart met een proef om etensresten in te zamelen bij flatgebouwen in drie buurten: in de binnenstad, Hengelose Es en Thiemsland. De bewoners die meedoen met de proef hebben een groen emmertje gekregen waarin ze hun etensresten kunnen verzamelen. Drie keer per week kunnen de emmertjes geleegd worden bij het inzamelpunt in hun buurt. Als de proef succes heeft, wordt de inzameling uitgebreid over de hele stad. De proef stopt onmiddellijk als de inzamelplekken vervuilen of als er overlast ontstaat.

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding