Samen eten in de wijk

x
Samen eten is vaak gezelliger dan alleen.
 
Wijk- en buurtcentra bieden mogelijkheden om met mensen van allerlei leeftijden samen te eten. Kijk in de wijkkrant of informeer bij een medewerker van Wijkracht naar het aanbod in jouw buurt. 
 
Is er nog geen initiatief in jouw wijk en vind je koken leuk? Neem contact op met Wijkracht en bespreek de mogelijkheden om iets nieuws te starten.

Wijkracht Hengelo

i

Wijkracht biedt sociale zorg en cliëntondersteuning in de gemeenten Haaksbergen, Hengelo, Borne, Losser, Oldenzaal en Dinkelland. Wijkracht Hengelo biedt mantelzorgondersteuning, ouderenwerk, ondersteuning aan mensen met een beperking, maatschappelijk werk, sociaal cultureel werk en preventieve wijkverpleegkundige zorg.

Johannaweg 26
7555 CR HENGELO OV

0889455722
info@wijkracht.nl

Een aantal mogelijkheden om samen te eten in Hengelo staat hieronder.

Samen Eten

Wil je graag samen eten en anderen ontmoeten?
 
Iedere woensdag ben je vanaf 5 uur 's middags welkom bij de Waterstaatskerk. Aanmelden vooraf is belangrijk omdat er beperkt plek is.
 
Rond 17.30 uur is er een gezellige en eenvoudige maaltijd met elkaar. Geen kosten, wel graag een vrijwillige bijdrage, richtbedrag is 3 euro.
 
Je kunt je tot uiterlijk maandagavond opgeven.

Samen eten

i

Voor iedereen met een krappe beurs, die graag samen wil eten is er iedere woensdag vanaf 17.00 koffie of thee en vanaf 17.30 een eenvoudige gezellige maaltijd in de Waterstaatskerk. Vrijwillige bijdrage. Opgave uiterlijk maandagavond per mail of telefonisch.

Deldenerstraat 18
7551AG Hengelo

0683421105

Taal en koken in de Hengelose Es

Elke donderdagochtend vanaf 10 uur komen vrouwen van verschillende nationaliteiten in het wijkcentrum de Hengelose Es bij elkaar. 
 
Op deze ochtend is het de bedoeling dat iedereen samen Nederlands praat. Er kan samen een spelletje worden gedaan of een creatieve activiteit. Of wat uit de krant lezen.
 
Deelname is gratis. Wanneer een activiteit wat kost dan wordt er een kleine bijdrage gevraagd.
 
Rond 12.00 uur kan er gezamenlijk gegeten worden; bijdrage kost € 3,50 (2022).
 

Taal & kook groep

i

Gezellige bijeenkomsten voor vrouwen van verschillende landen. Samen Nederlands praten, iets doen en na afloop eten. Bij de maaltijd zijn mannen ook welkom.

Uitslagsweg 47
7556LN Hengelo

r.vanderlinde@wijkracht.nl

Maaltijden bij Estinea

Bakken en koken en samen eten. Bij Estinea maken cliënten en vrijwilligers voor de buurtbewoners een heerlijke maaltijd en dessert klaar op de maandagen, woensdagen en vrijdagen.

Vanwege beperkte ruimte is het noodzakelijk om je vooraf aan te melden bij Estinea.

Daarnaast kun je op bestelling ook lekkere appeltaarten, mon chou taarten, appelcakes en mini appeltaartjes kopen!

Maaltijden bij Estinea

i

Cliënten en vrijwilligers van Estinea maken voor de buurtbewoners maaltijden klaar op de maandagen, woensdagen en vrijdagen. Ook op bestelling lekkere appeltaarten, mon chou taarten, appelcakes en mini appeltaartjes.

Bartelinkslaantje 19
7558PS HENGELO OV

0884950785
team.wabartelinkslaantje19@estinea.nl

Waar vind ik eetpunten voor 55-plussers om samen met anderen te eten?

Mensen ouder dan 55 jaar kunnen ook gebruik maken van de Eetpunten. Deze eetpunten bieden tegen een schappelijke prijs gezamenlijk eten aan in een aantal ontmoetingsruimten in Hengelo.
In overleg zijn diëten mogelijk. Je krijgt een hoofdgerecht met bijgerecht, een nagerecht en koffie of thee voor een vast bedrag.
  • Neem vooraf contact op om te informeren naar tijdstip en beschikbare plaatsen.
  • Deelname aan Eetpunt Thiems Inn is alleen mogelijk met een indicatie van het Zorgloket. 

Zorgloket Hengelo

i

Het Zorgloket is er voor mensen van alle leeftijden die ondersteuning nodig hebben. Het Zorgloket is te vinden op het Publieksplein in het Stadskantoor. Balie Zorgloket is geopend: maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 16.30 uur en vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur.

Burgemeester van der Dussenplein 1
7551EB Hengelo

0742459131
zorgloket@hengelo.nl

Eetpunt Thiems Inn

i

Dagelijks vanaf 10 uur staan koffie en thee klaar, tussen 12.30 en 13.30 uur wordt er gegeten en de dag eindigt om 16.00 uur. Een aantal gasten combineert activiteiten met de warme maaltijd, zeker de mensen die de hele dag aanwezig zijn.

Bevrijderslaantje 6
7551KT Hengelo

0742453587
thiemsinn@triviummeulenbeltzorg.nl

Eetsoos CT Storkcollege

i

Eetsoos op verschillende dagen van de week

Fré Cohenstraat 10
7556 PS HENGELO OV

0747504850

Eetpunt Gebouw ’t Voskamp

i

Door de weeks gezamenlijk eten.

Carl Muckstraat 21
7558EX HENGELO OV

0610878732

Ontbijten in de Hengelose Es

Wijkcentrum de Hengelose Es biedt bewoners van de wijk iedere vrijdagochtend de gelegenheid om gezamenlijk te ontbijten.

Wijkbewoners kunnen tussen 09.00-10.30 uur het wijkcentrum binnenlopen voor dit Wijkontbijt. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Ontbijt in de wijk – wijkcentrum Hengelose Es

i

Wijkcentrum de Hengelose Es biedt bewoners van de wijk iedere vrijdagochtend de gelegenheid om gezamenlijk te ontbijten. Wijkbewoners kunnen tussen 09.00-10.30 uur binnenlopen voor dit “wijkontbijt”.

Uitslagsweg 47
7556LN HENGELO OV

0742504020
info@wijkcentramidden.nl

Inloophuis Hengelo: koffie en thee

Bij het inloophuis Hengelo kan iedereen terecht: koffie en thee staan klaar. Je vindt er een luisterend oor, ontspanning of ontmoeting,

Op de website van het inloophuis vind je de openingstijden. 

Zodra het weer mogelijk is, start het Inloophuis weer met de lunch op de laatste zondag van de maand en een maaltijd op bijzondere feestdagen.    

Inloophuis Hengelo

i

Het Inloophuis Hengelo biedt warmte en een luisterend oor aan iedereen die behoefte heeft aan ontspanning of ontmoeting. Inloophuis Hengelo wordt ondersteund door diverse kerken in Hengelo. Voor de actuele openingstijden zie de website.

de Wetstraat 29
7551GA HENGELO OV

0618209581
info@inloophuishengelo.nl

Thuisgekookt

Thuisgekookt koppelt mensen die wat hulp rondom de avondmaaltijd kunnen gebruiken aan een vaste thuiskok.

Je kunt kiezen om af en toe of regelmatig een maaltijd te ontvangen. Thuisgekookt zoekt een thuiskok die past bij jouw wensen.  

Een thuiskok is een buurtgenoot die vrijwillig (voor de kostprijs van de ingrediënten) graag een portie extra kookt voor iemand die dat goed kan gebruiken. Deze buurtgenoot kan de maaltijd komen brengen als je niet in staat bent deze af te halen en maakt met plezier tijd voor een gezellig praatje.

Aanmelden kan telefonisch of via het formulier op de website.
Je zit nergens aan vast. Bevalt het niet, dan kun je stoppen. 

Thuisgekookt

i

Stichting Thuisgekookt gebruikt een digitaal platform waar mensen zelfstandig op zoek kunnen naar een thuiskok in de buurt waar eenmalig of regelmatig een maaltijd kan worden afgehaald of die een maaltijd thuis bezorgt.

0850608768
info@thuisgekookt.nl

Wijkhuyzen Hengelo

Op drie centrale plekken in Hengelo biedt Wijkracht een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten:

  • wijkhuys Hasselo
  • wijkhuys Nijverheid
  • wijkhuys Weidedorp

Je kunt er terecht voor een kopje koffie of thee, een breed activiteitenprogramma en passende ondersteuning. Hiervoor heb je geen verwijzing nodig.

Voor meer informatie zie het programma van de wijkhuyzen. Soms is het mogelijk om mee te eten. Voor deze eet activiteiten moet je je van te voren aanmelden.

Huiskamer Wijkracht – Wijkhuys Hasselo

i

De Huiskamer is er speciaal voor senioren die in stadsdeel Noord wonen. Elke ochtend van 9.30-12.00 uur open voor inloop.

Henry Woodstraat 62
7558 CP Hengelo

0889455940
wijkhuyshasselo@wijkracht.nl

Wijkhuys Nijverheid

i

Wijkhuys Nijverheid is een plek voor ouderen, om elkaar te ontmoeten, te ontspannen en zich te ontwikkelen.

Wilderinksstraat 5-9
7555 DS Hengelo

0889455940
wijkhuysnijverheid@wijkracht.nl

Wijkhuys Weidedorp

i

Wijkhuys Weidedorp is een plek voor iedereen en vooral voor diegene die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken en voor ouderen uit stadsdeel midden. ouderen, om elkaar te ontmoeten, te ontspannen en zich te ontwikkelen.

Curaçaostraat 10
7556 TM Hengelo

31889455930
wijkhuysweidedorp@wijkracht.nl

Samen koken en eten in 't MFA Berflo

Elke tweede maandag van de maand:

  • koken van 10.00 tot 12.00 uur
  • eten van 12.00 tot 14.00 uur

Meer informatie bij Wijkracht.

Wijkracht Hengelo

i

Wijkracht biedt sociale zorg en cliëntondersteuning in de gemeenten Haaksbergen, Hengelo, Borne, Losser, Oldenzaal en Dinkelland. Wijkracht Hengelo biedt mantelzorgondersteuning, ouderenwerk, ondersteuning aan mensen met een beperking, maatschappelijk werk, sociaal cultureel werk en preventieve wijkverpleegkundige zorg.

Johannaweg 26
7555 CR HENGELO OV

0889455722
info@wijkracht.nl

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding