Personenalarmering

x

Veel mensen willen graag thuis blijven wonen, ook wanneer zij een beperking hebben of op oudere leeftijd komen. Dat geeft vrijheid. Maar wat doe je wanneer je alleen bent en er overkomt je iets? Met personenalarmering kun je direct contact leggen met anderen. Deze alarmering bestaat uit een zendertje dat je altijd draagt. Het alarmsignaal komt binnen bij medewerkers, die dag en nacht bereikbaar zijn.

In Hengelo zijn verschillende aanbieders van personenalarmering. De kosten zijn verschillend. Leden van Carintreggeland of mensen die zorg krijgen van TriviumMeulenbeltZorg (TMZ), krijgen bijvoorbeeld korting. Informeer bij de zorgorganisatie welke mogelijkheden er zijn.

Heb je een medische indicatie voor personenalarmering, dan geeft de ziektekostenverzekering wellicht een extra korting. Informeer bij jouw zorgverzekering.

Zorgloket Hengelo

i

Het Zorgloket is er voor mensen van alle leeftijden die ondersteuning nodig hebben. Het Zorgloket is te vinden op het Publieksplein in het Stadskantoor. Balie Zorgloket is geopend: maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 16.30 uur en vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur.

Burgemeester van der Dussenplein 1
7551EB Hengelo

0742459131
zorgloket@hengelo.nl

Carintreggeland Personenalarmering

i

Veilig bewegen in uw huis, maar altijd iemand snel in de buurt als er onverhoopts wat gebeurd. Dat biedt de Personenalarmering van Carintreggeland. Met één druk op de knop heeft u contact of is er hulp onderweg. De wijkverpleging van Carintreggeland biedt zorg overdag en 's nachts na een alarmering.

Boortorenweg 20
7554RS Hengelo

0883677000
info@carintreggeland.nl

Wijkracht Wijkteam Midden

i

De wijkteams werken in Hengelo vanuit drie stadsdelen (Noord, Midden en Zuid). In ieder stadsdeel hebben de teams een vaste uitvalbasis. Vanuit deze basis gaan de medewerkers bij mensen thuis op bezoek, zoeken ze mensen op waar anderen zich zorgen over maken. Het is ook mogelijk om met onze medewerkers op deze thuisbasis af te spreken. Wijkteam Midden is actief in de wijken: 't Wilbert, Harmsveld -Tichelwerk, Hengelose Es,Timmersveld, Timmersweide, Medaillon, Old Ruitenborgh, Hunenborg, Weidedorp, Woolder Es, Woolde, Dichtersbuurt, Binnenstad.

Deldenerstraat 20
7551AG HENGELO OV

hengelomidden@wijkracht.nl

Wijkracht Wijkteam Noord

i

De wijkteams werken in Hengelo vanuit drie stadsdelen (Noord, Midden en Zuid). In ieder stadsdeel hebben de teams een vaste uitvalbasis. Vanuit deze basis gaan de medewerkers bij mensen thuis op bezoek, zoeken ze mensen op waar anderen zich zorgen over maken. Het is ook mogelijk om met onze medewerkers op deze thuisbasis af te spreken. Wijkteam Noord is actief in de volgende Hengelose wijken: de Sterrentuin, de Elsbeek, de Noork, Klein Driene, 't Rot, Slangenbeek, Hasseler Es.

Neptunusstraat 51
7557XX Hengelo

hengelonoord@wijkracht.nl

Wijkracht Wijkteam Zuid

i

De wijkteams werken in Hengelo vanuit drie stadsdelen (Noord, Midden en Zuid). In ieder stadsdeel hebben de teams een vaste uitvalbasis. Vanuit deze basis gaan de medewerkers bij mensen thuis op bezoek, zoeken ze mensen op waar anderen zich zorgen over maken. Het is ook mogelijk om met onze medewerkers op deze thuisbasis af te spreken. Het wijkteam Hengelo Zuid is actief in de volgende wijken: Groot Driene, Berflo Es, Wilderinkshoek, Veldwijk.

Apolloplein 1
7552VG Hengelo

hengelozuid@wijkracht.nl

TMZ Personenalarmering

i

Woont u thuis en bent u op zoek naar zekerheid, veiligheid en – indien nodig – goede zorg? Dan is personenalarmering van TMZ wellicht iets voor u. Met ons personenalarm kunt u 7 dagen per week en 24 uur per dag professionele hulp inroepen, als dat nodig is.

't Dijkhuis 1
7622CM BORNE

09002453453
info@triviumzorggroep.nl

BTKzorg Personenalarmering

i

Het geeft een veilig gevoel. Met één druk op een knop hulp kunnen inroepen wanneer dat nodig is. Personenalarmering is niet alleen bedoeld voor ouderen. Ook jongeren kunnen er gebruik van maken wanneer de omstandigheden daar om vragen. Bijvoorbeeld in geval van lichamelijke klachten of een handicap.

H. Leefsmastraat 21
7556JD HENGELO OV

0882383737
info@btkzorg.nl

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding