Op jezelf wonen

x

Wil je op jezelf gaan wonen? Zorg dat je weet wat je inkomsten en uitgaven zijn.

De website van Huurcommissie legt uit hoe de huurprijs van een kamer of een woning bepaald wordt. Zo kun je zelf een inschatting maken van de prijs van een kamer of woning. Ook vind je informatie over servicekosten, onderhoud en andere onderwerpen die voor huren van belang zijn.

Heb je juridische vragen over wetten en reglingen en over jouw rechten en plichten, bijvoorbeeld bij een huurverhoging? Je kunt terecht bij

  • het juridisch spreekuur in de bibliotheek Hengelo
  • het Juridisch Loket
  • de Wetswinkel Twente.

Je kunt mailen, bellen of naar een inloopspreekuur gaan. Een gesprek is vertrouwelijk en kosteloos.  

Huurcommissie

i

De Huurcommissie is een onpartijdige organisatie die huurders en verhuurders helpt door voorlichting te geven, onderzoek te doen, te bemiddelen bij hun conflict of, indien nodig, het conflict formeel te beslechten door een uitspraak te doen, bindend voor beide partijen

1400

Het Juridisch Loket Enschede

i

Het Juridisch Loket is een onafhankelijke en laagdrempelige stichting, waar burgers zonder enige vorm van belangenverstrengeling gratis juridische hulp krijgen. Op de website is nuttige informatie over veel voorkomende juridische kwesties te vinden. De juristen zijn onafhankelijk en geven duidelijk advies aan de telefoon, via de mail of tijdens het inloopspreekuur in een van de vestigingen. De inlooptijden verschillen per vestiging en zijn te vinden op de contactpagina van de website.

Piet Heinstraat 17
7511JE ENSCHEDE

09008020

Wetswinkel Twente

i

Stichting Wetswinkel Twente is een vrijwillige organisatie op het gebied van het geven van gratis juridisch advies aan iedereen.

Hertmebrink 1
7544DC ENSCHEDE

info@wetswinkeltwente.nl

Juridisch spreekuur Bibliotheek Hengelo

i

Hulp bij vragen over werk en inkomen, beslissingen van de overheid en andere juridische zaken. Elke dinsdagochtend van 10.00 - 13.00 uur en elke donderdagochtend van 10:00 - 12:00 uur bij de bibliotheek, ontwikkelplein, 2e verdieping.

Beursstraat 34
7551 HV Hengelo

06 1312 3753

Ik ben op zoek naar een huurwoning.

In Hengelo kun je een woning huren door je in te schrijven als woningzoekende op de website van Woningnet. In de gemeente Hengelo is dit de gezamenlijke website van Welbions en Twinta Wonen.

Huren is ook mogelijk via een makelaar of een particulier verhuurder. Vraag meer informatie aan om te ontdekken wat bij jou past. Of je een woning krijgt, hangt af van een aantal regels zoals inkomenseisen en van het beschikbare aanbod.

Twinta

i

Twinta is de vastgoedtak van Carintreggeland en 100% dochter. Twinta verhuurt 430 woningen en appartementen in de regio Twente. Huurders van Twinta die zorg nodig hebben kunnen gebruik maken van de zorg- en welzijnsdiensten van Carintreggeland. Door passende zorg en dienstverlening kunnen mensen langer zelfstandig blijven wonen.

Boortorenweg 20
7554RS Hengelo

0743677373
info@twinta.nl

Welbions

i

Welbions is de woningcorporatie van Borne en Hengelo.

Paul Krugerstraat 44
7551GX HENGELO OV

0742468300
klantenservice@welbions.nl

WoningNet Hengelo Borne

i

WoningNet Hengelo Borne biedt sociale huurwoningen, vrije sector huurwoningen, parkeerplaatsen en garages aan. Deelnemende corporaties: Twinta en Welbions

klantenservice@welbions.nl

Ik ga een vervolgopleiding doen en zoek een kamer.

De stichting Jongeren Huisvesting Twente (SJHT) verhuurt wooneenheden in Hengelo en Enschede aan jongeren van 18 tot 30 jaar.

Ga je studeren aan de universiteit Twente of Saxion, kijk dan ook op de websites van deze opleidingsinstellingen. De landelijke websites zoals Kamernet en Kamers.nl geven ook veel informatie.

Kamers.nl

i

Kamers.nl is de vraag en aanbod website voor studentenkamers in Nederland. Door gebruik te maken van moderne technieken is het mogelijk het zoeken en vooral vinden van kamers te vergemakkelijken.

Saxion Hogeschool

i

Saxion is een school voor het hoger beroeponderwijs (hbo).Saxion biedt uiteenlopende opleidingen en bijzondere afstudeerrichtingen of specialisaties, zowel nationaal als internationaal. Hogeschool Saxion heeft drie locaties: Enschede, Deventer en Apeldoorn.

M.H. Tromplaan 28
7513AB Enschede

0880198888
info@saxion.nl

SJHT

i

De SJHT verhuurt kamers en appartementen aan jongeren tussen de 18 en 30 jaar met een minimaal inkomen nabij de binnenstad van Enschede en Hengelo. Het woningaanbod in Enschede en Hengelo wordt gepubliceerd op roomspot.nl, de verzamelplek waar verschillende verhuurders het beschikbare woonaanbod voor jongeren (studenten, werkenden en werkzoekenden) adverteren.

Lasondersingel 178
7514BX Enschede

0534801740
info@sjht.nl

Student Union Kamersite

i

Student Union heeft een overzicht van kamers in onderhuur of voor onbepaalde tijd, op de Campus van de Universiteit en in Enschede en Hengelo.

De Hems 10kamer 332
7522NL Enschede

0534898006
studentunion@union.utwente.nl

Ik woon zelfstandig maar vind het moeilijk.

Op jezelf wonen is niet altijd even makkelijk. Bespreek wat je moeilijk vindt en probeer een oplossing te vinden. Vind je het moeilijk om

  • de dagelijkse dingen zoals het huishouden te doen
  • structuur in je dag te brengen
  • een praatje met anderen te maken of
  • op zoek te gaan naar leuke activiteiten?

Aarzel niet om vragen te stellen. Kom je er met familie en vrienden niet uit, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld ondersteuning van Humanitas onder dak, de Hulpdienst Hengelo of Wijkracht Hengelo.

Neem voor meer informatie contact op met het Zorgloket.

Wijkracht Hengelo

i

Wijkracht biedt sociale zorg en cliƫntondersteuning in de gemeenten Haaksbergen, Hengelo, Borne, Losser, Oldenzaal en Dinkelland. Wijkracht Hengelo biedt mantelzorgondersteuning, ouderenwerk, ondersteuning aan mensen met een beperking, maatschappelijk werk, sociaal cultureel werk en preventieve wijkverpleegkundige zorg.

Johannaweg 26
7555 CR HENGELO OV

0889455722
info@wijkracht.nl

Zorgloket Hengelo

i

Het Zorgloket is er voor mensen van alle leeftijden die ondersteuning nodig hebben. Het Zorgloket is te vinden op het Publieksplein in het Stadskantoor. Balie Zorgloket is geopend: maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 16.30 uur en vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur.

Burgemeester van der Dussenplein 1
7551EB Hengelo

0742459131
zorgloket@hengelo.nl

Hulpdienst Hengelo

i

De Hulpdienst Hengelo biedt de helpende hand aan mensen die niet direct hun naaste omgeving kunnen inschakelen op het moment dat hulp nodig is. De Hulpdienst Hengelo is onderdeel van Wijkracht.

0889455730
praktischehulp@wijkracht.nl

Humanitas Onder Dak Talentontwikkeling Heemsdock

i

Mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt die in de Maatschappelijke Opvang verblijven kunnen vrijwilligerswerk, dagbesteding en/of scholing krijgen via Humanitas Onder Dak. De ambachtelijke en zakelijke werkzaamheden die worden aangeboden, zijn ondergebracht onder het arrangement Talentontwikkeling. Ook mensen die zorg- of woonbegeleiding krijgen van derden, kunnen hiervoor aangemeld worden via het WMO-loket.

Deldenerstraat 26
7551AG HENGELO OV

0881198870
info@humod.nl

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding