Sport

x

Sporten is voor jong en oud. Bewegen maakt vrolijk en je voelt je fitter; het lichaam blijft gezonder en het is een kans om andere mensen te ontmoeten. Steeds meer mensen zien de voordelen hiervan in. De een wil presteren, een ander zoekt ontspanning of mogelijkheden om aangepast te sporten.

Wil je graag bewegen of meer bewegen maar weet je niet zo goed hoe?
Of vind je het lastig een passende sport te vinden?
De beweegcoach van Wijkracht helpt je graag op weg.

Of meld je aan voor het sportcarrousel en probeer 10 weken lang elke twee weken een nieuwe sport uit. Kom een keer vrijblijvend kijken bij een vereniging en doe een keer mee om het zelf te ervaren. Vraag naar een kennismakingsaanbod en geniet van de vele sportieve mogelijkheden die Hengelo jou te bieden heeft.

Wijkracht Hengelo – Beweegmakelaar

i

De beweegmakelaar zorgt ervoor dat meer mensen, jong en oud, in de buurt kunnen sporten en bewegen.

0889455722
info@wijkracht.nl

Sportcarrousel Hengelo

Waar vind ik aangepaste sportactiviteiten voor mensen met een chronische ziekte / beperking?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor sporten voor mensen met een beperking en/of chronische aandoening.

In Hengelo is bijvoorbeeld

  • passend voetbal mogelijk bij SV Juliana '32 voor kinderen met autisme en kinderen die door hun persoonskenmerken / gedrag extra aandacht en begeleiding nodig hebben. Het gaat niet om kinderen met een fysieke of verstandelijke beperking.
  • zwemmen met dementie in het Twentebad voor mensen met dementie en hun naasten / mantelzorgers. Deelnemers kunnen in het ondiepe water ontspannend bewegen in het water en na afloop een gratis kopje koffie of thee drinken in de Poolbar. Zwemmen houdt het brein fit en actief. Heb je problemen met het vervoer? Neem hierover contact op met Wijkracht Hengelo.
  • ISV de invaliden sportvereniging Hengelo. 

 

Passend Voetbal | Prosoc

i

Passend Voetbal wil ieder kind, dat niet in het reguliere voetbal zijn of haar plekje heeft gevonden, een kans bieden om te voetballen. Voetbalvereniging s.v. Wilhelminaschool is voor Passend voetbal een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Peter van Meerten van Prosoc. Kinderen en jong volwassenen met autisme, ADHD, een licht motorische beperking of gedragsproblemen, licht visueel handicap, Obesitas zijn welkom.

Kanaaldijk 12
7555PN Hengelo

0645467595
info@passendvoetbal.nl

Zwemmen met dementie

i

Bewegen in het water voor mensen met dementie en hun familie of vrienden. Ontspannen in het ondiepe water van het zwembad en na afloop koffie of thee met wat lekkers. Hulp bij vervoer is mogelijk.

Lage Weide 3
7556NA Hengelo

0742434241

Invaliden Sportvereniging

i

De ISV heeft tot doel om mensen met een beperking in een veilige omgeving te laten sporten, onder deskundige begeleiding en tegen de laagst mogelijke contributies. Er is aandacht aan het geïntegreerd sporten, dat wil zeggen dat valide sporters meetrainen. Dus niet alleen de gehandicapte komt sporten, maar doet dit samen met de partner, familie en/of vrienden.

0615207040
sportvereniginghengelo@gmail.com

Ik heb geen geld om lid te worden van een sportvereniging.

Is lid worden van een sportvereniging te duur?
Misschien is een bijdrage van het Sport en Cultuurfonds voor jou een oplossing. 

Deze vergoeding is bedoeld voor

  • mensen die willen sporten of aan cultuur willen doen,
  • inwoners van Hengelo en
  • mensen met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum.

Deze bijdrage is voor lidmaatschapskosten tot € 210,00 per persoon per jaar. Je kunt dit vrij besteden aan allerlei sportieve of culturele activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld lid worden van een sportvereniging of sportschool of een bezoek brengen aan het museum, de bioscoop of een festival. 

Aanvragen en meer informatie
Neem contact op met het Zorgloket. 

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur
Voor jongeren tot 18 jaar is een bijdrage van het Jeugdfonds Sport & Cultuur mogelijk. Aanvragen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur gaan via de school (juf of meester), buurtsportcoach, schuldhulpverlener of medewerker sociaal wijkteam. Vraag of hij/zij een aanvraag voor je kan doen.

Hulp nodig bij het invullen van formulieren?
Neem contact op met Brievenhulp.
Op de website van Berekenuwrecht kun je narekenen of je recht hebt op deze vergoeding.

Jeugdfonds Sport en Cultuur

i

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek – of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus. Aanvragen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur gaan niet rechtstreeks, maar moeten worden ingediend door een intermediair. Voor meer informatie en doorverwijzen naar een intermediair, neem contact met de coördinator Hengelo - Borne.

0742459524
hengelo-borne@jeugdfondssportencultuur.nl

Zorgloket Hengelo

i

Het Zorgloket is er voor mensen van alle leeftijden die ondersteuning nodig hebben. Het Zorgloket is te vinden op het Publieksplein in het Stadskantoor. Balie Zorgloket is geopend: maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 16.30 uur en vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur.

Burgemeester van der Dussenplein 1
7551EB Hengelo

0742459131
zorgloket@hengelo.nl

Sport- en Cultuurfonds Gemeente Hengelo

i

Wilt u lid worden van de bibliotheek? Of naar een voorstelling van Schouwburg Hengelo? Als u ouder bent dan 18 jaar en een laag inkomen hebt, dan komt u misschien in aanmerking voor een bijdrage uit het Sport- en Cultuurfonds. Voor meer informatie kunt u terecht bij Publieksplein.

Burgemeester van der Dussenplein 1
7551EB Hengelo

14074

Brievenhulp

i

Gratis hulp bij het lezen en begrijpen van brieven. Ook hulp bij het beantwoorden van brieven of het invullen van formulieren. De inloopspreekuren in Bibliotheek Hengelo Stad zijn maandag van 14.00-16.00 uur en dinsdag van 10.00-12.00 uur.

074 245 91 31
hulpdiensthengelo@wijkracht.nl

Bereken uw recht

i

Bereken met dit programma of u recht heeft op geld van de gemeente.

Burgemeester van der Dussenplein 1
7551EB Hengelo

14074

Sportvervoer voor sporters met een beperking

Er is een landelijke sportvervoersregeling voor teamsporters met een ernstige (lichamelijke) beperking. Deze regeling is een tegemoetkoming in de kilometers voor het sportvervoer van mensen met een beperking.
 
Het doel van de regeling is dat teamsporters met een ernstige (lichamelijke) beperking gezamenlijk kunnen trainen en aan wedstrijden/competities kunnen meedoen door het gehele land. De regeling wordt door het Ministerie van VWS gefinancierd.
 
Meer informatie over de voorwaarden om gebruik te maken van deze regeling, vind je op de website van Special Heroes Nederland. Ook het aanvraagformulier is hier te vinden. Special Heroes Nederland kent de vervoersregeling toe en Transvision is het vervoersbedrijf dat het sportvervoer uitvoert.

Sportvervoersregeling voor teamsporters met beperking

i

Teamsporters met een ernstige, lichamelijke beperking die niet zelfstandig kunnen reizen, kunnen budget aanvragen voor taxivervoer naar trainingen en wedstrijden. Voor alle vragen omtrent deze regeling kunt u terecht bij Vanessa Habets van Special Heroes Nederland.

0645776378
vhabets@specialheroes.nl

Mijn kind hangt op de bank. Hoe krijg ik hem of haar in beweging?

Sommige jongeren hebben geen idee hoe zij hun vrije tijd kunnen invullen. Ze vinden het lastig om keuzes te maken, hebben weinig zelfvertrouwen of vinden het moeilijk om vrienden te maken. In Hengelo kun je terecht bij 
  • vrijwilligers van Humanitas Twente Match; zij bieden jongeren van 12 tot 25 jaar steun bij het (her)vinden van hun plek in de maatschappij. Door samen activiteiten te doen geven zij een steuntje in de rug. 
  • de beweegmakelaar van Wijkracht. Vraag advies of ondersteuning en ontdek een activiteit die jouw kind leuk vindt.

Humanitas Match

i

Ondersteuning voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar bij lastige situaties thuis of op school.

Oude Bornseweg 85
7556GW HENGELO OV

0742437733
match.twente@humanitas.nl

Wijkracht Hengelo – Beweegmakelaar

i

De beweegmakelaar zorgt ervoor dat meer mensen, jong en oud, in de buurt kunnen sporten en bewegen.

0889455722
info@wijkracht.nl

Sportspullen voor kinderen / jongeren waarvan de ouders een minimaal inkomen hebben.

Het Sportdepot Almelo is er voor ieder kind in Twente waarvan zijn of haar ouders rond moeten komen van een minimaal besteedbaar inkomen.

Je hebt geen verwijzing nodig.
Het Sportdepot biedt sportspullen bijvoorbeeld (gym) schoenen of kleding.
Is het lastig om naar Almelo te komen?
Neem dan contact op zodat we samen een oplossing kunnen zoeken.

Het Sportdepot Almelo

i

Het Sportdepot is er voor ieder kind waarvan zijn of haar ouders rond moeten komen van een minimaal besteedbaar inkomen.

Schuttenstraat 7
7607 JA Almelo

06 – 8723 2156
info@sportdepot-almelo.nl

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding