Sport

x

Sporten is voor jong en oud. Bewegen maakt vrolijk en je voelt je fitter; het lichaam blijft gezonder en het is een kans om andere mensen te ontmoeten. Steeds meer mensen zien de voordelen hiervan in. De een wil presteren, een ander zoekt ontspanning of mogelijkheden om aangepast te sporten.

Voor iedereen is een passende sport te vinden. Kom een keertje vrijblijvend kijken bij een vereniging of doe mee om het zelf te ervaren. Vraag of er een kennismakingsaanbod is en geniet van de vele sportieve mogelijkheden die Hengelo jou te bieden heeft.

Blij(f) actief brochure

i

Folder “Blij(f) actief”

Deldenerstraat 20
7551AG HENGELO OV

0889455722
info@wijkracht.nl

Jeugdplein Hengelo

i

Website met naschoolse activiteiten voor kinderen en jongeren van 2,5 -16 jaar uit de gemeente Hengelo.

info@jeugdpleinhengelo.nl

Wijkracht Welzijn Ouderen Hengelo - Bewegen & sport

i

Diverse sportieve activiteiten

Deldenerstraat 20
7551AG HENGELO OV

0889455722
info@wijkracht.nl

Waar vind ik aangepaste sportactiviteiten voor mensen met een chronische ziekte / beperking?

Op de website van Sportwijzer Overijssel vind je een overzicht van het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking en/of chronische aandoening.

In Hengelo is bijvoorbeeld passend voetbal mogelijk bij SV Juliana '32 voor kinderen met autisme en kinderen die door hun persoonskenmerken / gedrag extra aandacht en begeleiding nodig hebben. Het gaat niet om kinderen met een fysieke of verstandelijke beperking.

Het Twentebad biedt het Alzheimer beweegcafé voor mensen met dementie en hun naasten / mantelzorgers. Deelnemers kunnen in het ondiepe water ontspannend bewegen in het water en na afloop een gratis kopje koffie of thee drinken in de Poolbar. Zwemmen houdt het brein fit en actief. Heb je problemen met het vervoer? Neem hierover contact op met Wijkracht Hengelo.

Sportwijzer Overijssel

i

Sportwijzer Overijssel biedt een overzicht van het sport- en beweegaanbod voor zowel 50+ als voor mensen met een beperking en/of chronische aandoening in Overijssel te vinden.

Hogeland 10
8024AZ ZWOLLE

0384577777
info@sportserviceoverijssel.nl

Passend Voetbal | Prosoc

i

Passend Voetbal wil ieder kind, dat niet in het reguliere voetbal zijn of haar plekje heeft gevonden, een kans bieden om te voetballen. Voetbalvereniging s.v. Wilhelminaschool is voor Passend voetbal een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Peter van Meerten van Prosoc. Kinderen en jong volwassenen met autisme, ADHD, een licht motorische beperking of gedragsproblemen, licht visueel handicap, Obesitas zijn welkom.

Kanaaldijk 12
7555PN Hengelo

0645467595
info@passendvoetbal.nl

Alzheimer Beweegcafé

i

Bewegen in het water voor mensen met dementie en hun familie of vrienden. Ontspannen in het ondiepe water van het zwembad en na afloop koffie of thee met wat lekkers. Hulp bij vervoer is mogelijk.

Lage Weide 3
7556NA Hengelo

Ik ben 55-plusser en wil graag weer of meer gaan bewegen. Wie wil er met mij op uit?

Zoek je een beweegmaatje? De beweegmakelaar brengt je in contact met sportieve, actieve senioren die hun plezier in bewegen willen overbrengen op ouderen die nog niet of minder actief zijn om zo samen te gaan bewegen.

Neem contact op met de beweegmakelaar van Wijkracht voor informatie over het sport en beweegaanbod voor ouderen.

Wijkracht Hengelo

i

Wijkracht biedt sociale zorg en cliëntondersteuning in de gemeenten Haaksbergen, Hengelo, Borne, Losser, Oldenzaal en Dinkelland. Wijkracht Hengelo biedt mantelzorgondersteuning, ouderenwerk, ondersteuning mensen met een beperking, maatschappelijk werk, sociaal cultureel werk en preventieve wijkverpleegkundige zorg.

Deldenerstraat 20
7551AG HENGELO OV

0889455722
info@wijkracht.nl

Ik heb geen geld om lid te worden van een sportvereniging.

Wanneer de kosten voor lidmaatschap van een vereniging een probleem zijn, is een bijdrage van het Sport en Cultuurfonds mogelijk een oplossing. 

Wie aan sport of cultuur wil doen, in Hengelo woont en een inkomen heeft tot 120% van het sociaal minimum, kan een vergoeding aanvragen voor lidmaatschapskosten tot € 110,00 per persoon per jaar. Er is bijvoorbeeld een vergoeding mogelijk om deel te nemen aan een cursus, je krijgt 50% korting op maximaal 5 voorstellingen in het Rabotheater en een gratis basisabonnement van de bibliotheek. Meer informatie krijg je bij het pubieksplein van de gemeente.

Op de website van Berekenuwrecht kun je narekenen of je recht hebt op deze vergoeding.

Stadskantoor Hengelo

i

In het Stadskantoor vindt u o.a. de (informatie)balies van het Publieksplein: Zorgloket, Burgerzaken en Gemeentebelastingen, Vergunningen, Meldingen/klachten. Balies Publieksplein zijn geopend (vrije inloop en op afspraak) op: maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 16.30 uur en vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur. Balies Burgerzaken en Gemeentebelastingen zijn extra open (alleen op afspraak) op dinsdag en donderdag van 16.30 tot 20.00 uur. Balie Zorgloket is geopend op maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 16.30 uur en vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur.

Burgemeester van der Dussenplein 1
7551EB Hengelo

14074

Sport- en Cultuurfonds Gemeente Hengelo

i

Wilt u lid worden van de bibliotheek? Of naar een voorstelling van Schouwburg Hengelo? Als u ouder bent dan 18 jaar en een laag inkomen hebt, dan komt u misschien in aanmerking voor een bijdrage uit het Sport- en Cultuurfonds. Voor meer informatie kunt u terecht bij Publieksplein.

Burgemeester van der Dussenplein 1
7551EB Hengelo

14074

Bereken uw recht

i

Bereken met dit programma of u recht heeft op geld van de gemeente.

Burgemeester van der Dussenplein 1
7551EB Hengelo

14074

Sportvervoer voor sporters met een beperking

Er is een landelijke sportvervoersregeling voor teamsporters met een ernstige (lichamelijke) beperking. Deze regeling is een tegemoetkoming in de kilometers voor het sportvervoer van mensen met een beperking.
 
Het doel van de regeling is dat teamsporters met een ernstige (lichamelijke) beperking gezamenlijk kunnen trainen en aan wedstrijden/competities kunnen meedoen door het gehele land. De regeling wordt door het Ministerie van VWS gefinancierd.
 
Meer informatie over de voorwaarden om gebruik te maken van deze regeling, vind je op de website van Special Heroes Nederland. Ook het aanvraagformulier is hier te vinden. Special Heroes Nederland kent de vervoersregeling toe en Transvision is het vervoersbedrijf dat het sportvervoer uitvoert.

Sportvervoersregeling voor teamsporters met beperking

i

Teamsporters met een ernstige, lichamelijke beperking die niet zelfstandig kunnen reizen, kunnen budget aanvragen voor taxivervoer naar trainingen en wedstrijden. Voor alle vragen omtrent deze regeling kunt u terecht bij Vanessa Habets van Special Heroes Nederland.

0645776378
vhabets@specialheroes.nl

Mijn kind hangt op de bank. Hoe krijg ik hem of haar in beweging?

Sommige jongeren hebben geen idee hoe zij hun vrije tijd kunnen invullen. Ze vinden het lastig om keuzes te maken, hebben weinig zelfvertrouwen of vinden het moeilijk om vrienden te maken. 
 
Vrijwilligers van Humanitas Twente Match bieden jongeren van 12 tot 25 jaar steun bij het (her)vinden van hun plek in de maatschappij. Door samen activiteiten te doen geven zij een steuntje in de rug. 

 

Humanitas Match

i

Ondersteuning voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar bij lastige situaties thuis of op school.

Oude Bornseweg 85
7556GW HENGELO OV

0742437733
match.twente@humanitas.nl

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding