Woonomgeving

x

Ligt er een tegel los, doet de straatverlichting het niet meer of heb je een klacht over zwerfvuil of groenonderhoud, dan kun je dit melden via

  • de app BuitenBeter,
  • het meldingsformulier van de website van de gemeente Hengelo of
  • de telefoon aan de gemeente Hengelo.

Ook voor spoedeisende gevallen als verstopte hoofdriolering en verzakte straten.

Gemeente Hengelo

i

Gemeente Hengelo. Het Publieksplein is dagelijks geopend. Balies Publieksplein zijn open (vrije inloop en op afspraak): maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 16.30 uur en vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur. Balies Burgerzaken en Gemeentebelastingen zijn extra open (alleen op afspraak): dinsdag en donderdag van 16.30 tot 20.00 uur. Balie Zorgloket is open: maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 16.30 uur en vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur.

Burgemeester van der Dussenplein 1
7551EB Hengelo

14074

Meldingen openbare ruimte

i

Meldingen of vragen over bijvoorbeeld groenonderhoud, straatverlichting, losliggende stoeptegels of speelvoorzieningen kunt u doorgeven via www.hengelo.nl of de gratis BuitenBeter app. Lukt het niet via internet of app? Dan mag u ook bellen naar 14074.

BuitenBeter App

i

BuitenBeter is een gratis app voor smartphones waarmee iedereen eenvoudig en snel problemen in de openbare ruimte kan melden. Gemeente Hengelo is ook aangesloten bij BuitenBeter.

Ik wil mij veilig voelen in mijn wijk.

Je veilig voelen is heel persoonlijk. Het is belangrijk dat je aangeeft welke plekken voor jou onveilig voelen bij een wijk- of buurtagent. Het kan ook te maken hebben met kapotte straatverlichting: geef het door aan de gemeente als dit niet werkt. Meer informatie vind je onder Meldingen openbare ruimte.

Anoniem melden
Je kunt ook anoniem melden als je iets hoort of ziet wat niet prettig voelt. Praat er over met familie of vrienden of anoniem met de Luisterlijn.

Slachtofferhulp
Is er brand of een inbraak geweest en voel je je daardoor onveilig? Neem dan contact op met Slachtofferhulp.

De Luisterlijn

i

De Luisterlijn is dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Door het bieden van een luisterend oor worden bellers, chatters en mailers door goed opgeleide vrijwilligers in staat gesteld hun verhaal kwijt te kunnen en daardoor pijn, verdriet en zorgen (even) het hoofd te bieden.

0880767000
info@deluisterlijn.nl

Meldingen openbare ruimte

i

Meldingen of vragen over bijvoorbeeld groenonderhoud, straatverlichting, losliggende stoeptegels of speelvoorzieningen kunt u doorgeven via www.hengelo.nl of de gratis BuitenBeter app. Lukt het niet via internet of app? Dan mag u ook bellen naar 14074.

Slachtofferhulp Enschede

i

Slachtofferhulp Nederland helpt na misdrijven, verkeersongevallen, rampen en calamiteiten. Slachtofferhulp biedt emotionele steun, ondersteuning in het strafproces en hulp bij het krijgen van schadevergoeding.

Molenstraat 50
7514DK Enschede

09000101

Hoe kan ik mijn huis beveiligen?

Zoek je tips om inbraak te voorkomen? Draai de deuren op slot en laat geen ramen openstaan. Deze tip en andere eenvoudige maatregelen vind je op de website Politiekeurmerk.

Wil je meer informatie, dan is een wijkbijeenkomst over veiligheid mogelijk. Neem hiervoor contact op met Wijkracht.

Er zijn ook verschillende cursussen gericht op veilig voelen zoals een cursus zelfverdediging, judo, aikido, beheersingstraining of voor jezelf leren opkomen; kijk op de pagina over Sport voor meer informatie. Of stel jouw vraag aan het Zorgloket.

Wijkracht Hengelo

i

Wijkracht biedt sociale zorg en cliƫntondersteuning in de gemeenten Haaksbergen, Hengelo, Borne, Losser, Oldenzaal en Dinkelland. Wijkracht Hengelo biedt mantelzorgondersteuning, ouderenwerk, ondersteuning aan mensen met een beperking, maatschappelijk werk, sociaal cultureel werk en preventieve wijkverpleegkundige zorg.

Johannaweg 26
7555 CR HENGELO OV

0889455722
info@wijkracht.nl

Zorgloket Hengelo

i

Het Zorgloket is er voor mensen van alle leeftijden die ondersteuning nodig hebben. Het Zorgloket is te vinden op het Publieksplein in het Stadskantoor. Balie Zorgloket is geopend: maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 16.30 uur en vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur.

Burgemeester van der Dussenplein 1
7551EB Hengelo

0742459131
zorgloket@hengelo.nl

Politiekeurmerk.nl

i

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is een keurmerk voor woningen die voldoen aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. De eisen die het keurmerk stelt, zorgen ervoor dat een inbreker langer de tijd nodig heeft om een woning binnen te komen.

Churchilllaan 11
3527GV Utrecht

pkvw@hetccv.nl

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding