Opvoeden

x

Opgroeien is niet altijd makkelijk. Ook opvoeden gaat niet altijd vanzelf en zonder problemen. Heb je vragen over de opvoeding of wil je advies over bijvoorbeeld:

  • een peuter die bang of driftig is;
  • een kind dat niet goed mee komt op school;
  • omgaan met autisme;
  • pubers die niet willen luisteren.

Op de website van Loes kun je terecht voor informatie en advies over opvoeden en opgroeien. Met deze informatie ga je dan zelf weer verder. Staat de informatie die je zoekt er niet bij? Neem dan contact op via het telefoonnummer of het contactformulier op de website. Liever een persoonlijk gesprek? Kom dan langs bij het inloopspreekuur van Loes Hengelo Wijkracht aan de Deldenerstraat 20 in Hengelo.

Stichting Opvoeden.nl biedt betrouwbare informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid aan ouders, jongeren en kinderen.

Loes Hengelo Wijkracht

i

Loes biedt informatie en advies over opvoeden en opgroeien binnen het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in 13 Twentse gemeenten. Het centrum is speciaal opgericht als steun in de rug voor ouders, verzorgers én kinderen. Loes werkt samen met deskundigen op het gebied van opvoeden. Deze zogeheten Loes-medewerkers beantwoorden telefonische of online vragen en zijn aanwezig in de Loes-inlooppunten. Spreekuur Loes Hengelo Wijkracht: ma t/m do 13.30 -16.30 uur.

Apolloplein 1
7552VG Hengelo

0889455710
Loeshengelo@wijkracht.nl

Stichting Opvoeden.nl

i

Stichting Opvoeden.nl is een onafhankelijke stichting die met steun van het ministerie van VWS en de VNG de landelijke CJG-informatiebank beheert, actualiseert en doorontwikkelt.

Schinkelse Baan 1
2908LE Capelle aan den IJssel

0881180200
contact@stichtingopvoeden.nl

Zijn er cursussen of bijeenkomsten over opvoeden?

Een aantal mogelijkheden:

  • nieuwe en aanstaande ouders zijn welkom bij het Mammacafé om hun ervaringen te delen.
  • er is een online opvoedcursus voor ouders van 2 tot 12-jarigen waar je leert positief gedrag te stimuleren en ongewenst gedrag te voorkomen. Meld je aan bij Loes en volg de cursus via de computer of tablet wanneer het jou uitkomt.
  • ouderbijeenkomsten over bijvoorbeeld het puberbrein of omgaan met social media?

Mediant Jeugd, geestelijke gezondheidszorg, biedt verschillende preventieve cursussen en trainingen aan voor kinderen, jongeren en hun ouders.

Kijk voor actuele data en meer informatie op de websites hieronder.

Loes Hengelo Wijkracht

i

Loes biedt informatie en advies over opvoeden en opgroeien binnen het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in 13 Twentse gemeenten. Het centrum is speciaal opgericht als steun in de rug voor ouders, verzorgers én kinderen. Loes werkt samen met deskundigen op het gebied van opvoeden. Deze zogeheten Loes-medewerkers beantwoorden telefonische of online vragen en zijn aanwezig in de Loes-inlooppunten. Spreekuur Loes Hengelo Wijkracht: ma t/m do 13.30 -16.30 uur.

Apolloplein 1
7552VG Hengelo

0889455710
Loeshengelo@wijkracht.nl

Wijkracht trainingsaanbod Jeugd & gezin

i

Wijkracht biedt u de mogelijkheid mee te doen aan verschillende groepstrainingen en -cursussen. Als jongere kun je in situaties terechtkomen waar je zelf niet om gevraagd hebt, maar die wel de nodige zorgen of vragen met zich meebrengen. Denk aan een scheiding van je ouders of een langdurig ziek familielid. De medewerkers van Wijkracht bieden ondersteuning bij deze en andere situaties. Goed met je medemens omgaan; dat willen we allemaal. Dit lukt niet altijd iedereen even makkelijk. Wijkracht biedt daarom sociale vaardigheidstrainingen voor verschillende (leeftijds)groepen.

Deldenerstraat 20
7551AG HENGELO OV

0889455722
info@wijkracht.nl

Mammacafé Hengelo

i

Het Mammacafé is een gezellige en leuke plek waar je in contact komt met andere (aanstaande) ouders. Mammacafé Hengelo is elke woensdagochtend tussen 10.00 en 11.30 uur in café Coffee-star in Bibliotheek Hengelo aan de Beursstraat.

Beursstraat 34
7551HV Hengelo

Mediant Jeugd

i

Mediant Jeugd is er voor kinderen en jongeren tot 18 jaar met psychische klachten of psychiatrische stoornissen en hun ouders. Het team is er voor onderzoek, preventie, online hulpverlening, behandeling en spoedzorg.

Roessinghsbleekweg 39
7522AH Enschede

0534828500
jeugd@mediant.nl

Kan er iemand bij mij thuis langskomen om advies en begeleiding te geven?

Zoek je ondersteuning bij jou thuis bij de dagelijkse gang van zaken? Voor ouders met kind(eren) tot 14 jaar biedt Humanitas Twente Gezindsondersteuning hulp bij het opvoeden. De vrijwilligers van Humanitas Twente geven allerlei praktische tips en extra ondersteuning door activiteiten te ondernemen en een luisterend oor te bieden.

Gezinsbegeleiding is ook mogelijk door de GGD Twente en Carintreggeland. Vraag meer informatie aan bij het zorgloket.

Carintreggeland

i

Carintreggeland biedt zorg, wonen, gezondheidszorg en welzijn op maat, met oog voor ieder mens. Het aanbod omvat wijkverpleging, dagvoorzieningen en tijdelijke opname, maar ook verpleeghuiszorg, fysiotherapie en voeding- en dieetadvies. De Ledenservice van Carintreggeland biedt diensten en producten om het dagelijks leven makkelijker en leuker te maken zoals aan-huis-diensten, advies over langer thuis blijven wonen en dagjes uit.

Boortorenweg 20
7554RS Hengelo

0883677000
info@carintreggeland.nl

Zorgloket Hengelo

i

Het Zorgloket is er voor mensen van alle leeftijden die ondersteuning nodig hebben. Het Zorgloket is te vinden op het Publieksplein in het Stadskantoor. Balie Zorgloket is geopend: maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 16.30 uur en vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur.

Hazenweg 121
7556BM Hengelo

0742459131
zorgloket@hengelo.nl

Humanitas Twente Gezinsondersteuning

i

Een vrijwilliger van Wel Thuis begeleidt gezinnen die geholpen worden door hulpverleners. Zijn hulp is onafhankelijk en alleen gericht op het welzijn van jouw gezin. Hij kan je gezin helpen met alledaagse zaken zoals de opvoeding, contacten met instanties of met huiswerk.

Oude Bornseweg 85
7556GW HENGELO OV

0742437733
secretariaat.twente@humanitas.nl

GGD Twente Jeugdgezondheidszorg

i

GGD Twente Jeugdgezondheidszorg biedt informatie en advies over gezondheid, gedrag en opvoeding van kinderen, zoals prenatale voorlichting, groepsgerichte voorlichting, vragen over opvoeden en opgroeien, adressen consultatiebureaus en contact met pedagogische gezinsbegeleiding.

Nijverheidstraat 30
7511JM Enschede

09003338889
administratiejgz@ggdtwente.nl

Halt wil jeugdcriminaliteit voorkomen, bestrijden en straffen.

Jongeren komen bij Halt terecht omdat ze een grens hebben overschreden. Ze hebben bijvoorbeeld een afvalbak vernield, gespijbeld of een winkeldiefstal gepleegd.

Deze overtredingen lijken lichte vergrijpen, maar zorgen voor maatschappelijke schade en verloedering. Bovendien hebben veel mensen er last van. Het risico bestaat dat deze jongeren de indruk krijgen dat het allemaal niet zo erg is en dat het van kwaad tot erger gaat. Het is dus belangrijk om dit soort jeugdcriminaliteit in een vroeg stadium goed aan te pakken.

Halt doet dit door jongeren leeropdrachten te geven, gesprekken te voeren en door ook de ouders bij het traject te betrekken. Een Halt-straf zorgt er voor dat jongeren hun verantwoordelijkheid leren nemen na de schade die ze hebben veroorzaakt. Dit is ook in het belang van de jongere: op deze manier voorkomt hij een justitiële aantekening.

Halt Oost-Nederland

i

Halt richt zich al meer dan dertig jaar op het voorkomen, bestrijden en straffen van jeugdcriminaliteit. Halt heeft de wettelijke taak om grensoverschrijdend gedrag van jongeren te bestraffen. Een Halt-straf zorgt er voor dat jongeren hun verantwoordelijkheid leren nemen na de schade die ze hebben veroorzaakt. De interventie is ook in het belang van de jongere: op deze manier voorkomt hij een justitiële aantekening.

0881153500
info@halt.nl

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding