Woningruil / verhuizen

x

Verhuizen brengt veel werk met zich mee. Vraag familie, vrienden en bekenden om te helpen of huur een verhuisbedrijf in. De website Verhuizen kun je zelf geeft veel handige informatie over waar je aan moet denken. Een paar tips:

  • Begin op tijd met voorbereiden
  • Begin met inpakken zodra je dozen hebt
  • Gebruik een checklist: vink aan wat je gedaan hebt en zie wat je nog moet doen! 

Ik zoek hulp bij het verhuizen.

Heb je hulp nodig bij verhuizen en kom je er zelf niet uit? Is er niemand die je kan helpen en kun je het zelf ook niet regelen?

Vraag dan hulp bij het Wijkracht wijkteam. Mogelijk zijn er vrijwilligers die je kunnen helpen of mensen die tegen een kleine vergoeding kunnen helpen met klussen.

Wijkracht Wijkteam Midden

i

De wijkteams werken in Hengelo vanuit drie stadsdelen (Noord, Midden en Zuid). In ieder stadsdeel hebben de teams een vaste uitvalbasis. Vanuit deze basis gaan de medewerkers bij mensen thuis op bezoek, zoeken ze mensen op waar anderen zich zorgen over maken. Het is ook mogelijk om met onze medewerkers op deze thuisbasis af te spreken. Wijkteam Midden is actief in de wijken: 't Wilbert, Harmsveld -Tichelwerk, Hengelose Es,Timmersveld, Timmersweide, Medaillon, Old Ruitenborgh, Hunenborg, Weidedorp, Woolder Es, Woolde, Dichtersbuurt, Binnenstad.

Deldenerstraat 20
7551AG HENGELO OV

hengelomidden@wijkracht.nl

Wijkracht Wijkteam Noord

i

De wijkteams werken in Hengelo vanuit drie stadsdelen (Noord, Midden en Zuid). In ieder stadsdeel hebben de teams een vaste uitvalbasis. Vanuit deze basis gaan de medewerkers bij mensen thuis op bezoek, zoeken ze mensen op waar anderen zich zorgen over maken. Het is ook mogelijk om met onze medewerkers op deze thuisbasis af te spreken. Wijkteam Noord is actief in de volgende Hengelose wijken: de Sterrentuin, de Elsbeek, de Noork, Klein Driene, 't Rot, Slangenbeek, Hasseler Es.

Neptunusstraat 51
7557XX Hengelo

hengelonoord@wijkracht.nl

Wijkracht Wijkteam Zuid

i

De wijkteams werken in Hengelo vanuit drie stadsdelen (Noord, Midden en Zuid). In ieder stadsdeel hebben de teams een vaste uitvalbasis. Vanuit deze basis gaan de medewerkers bij mensen thuis op bezoek, zoeken ze mensen op waar anderen zich zorgen over maken. Het is ook mogelijk om met onze medewerkers op deze thuisbasis af te spreken. Het wijkteam Hengelo Zuid is actief in de volgende wijken: Groot Driene, Berflo Es, Wilderinkshoek, Veldwijk.

Apolloplein 1
7552VG Hengelo

hengelozuid@wijkracht.nl

Ik wil van woning ruilen.

Er zijn verschillende regels waar je aan moet voldoen wanneer je van woning wilt ruilen. Ook wanneer je huurt, is woningruil mogelijk. Bij huurwoningen is toestemming nodig van de verhuurders van beide woningen. Na instemming worden de bestaande huurcontracten beëindigd en nieuwe huurcontracten opgesteld.

Vraag naar de spelregels bij jouw verhuurder. Kijk op de website van Woningruil en de website van de overheid. Bij verschil van mening kan het Juridisch loket advies geven.

Welbions

i

Welbions is de woningcorporatie van Borne en Hengelo.

Paul Krugerstraat 44
7551GX HENGELO OV

0742468300
klantenservice@welbions.nl

Het Juridisch Loket Enschede

i

Het Juridisch Loket is een onafhankelijke en laagdrempelige stichting, waar burgers zonder enige vorm van belangenverstrengeling gratis juridische hulp krijgen. Op de website is nuttige informatie over veel voorkomende juridische kwesties te vinden. De juristen zijn onafhankelijk en geven duidelijk advies aan de telefoon, via de mail of tijdens het inloopspreekuur in een van de vestigingen. De inlooptijden verschillen per vestiging en zijn te vinden op de contactpagina van de website.

Piet Heinstraat 17
7511JE ENSCHEDE

09008020

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding