Woningruil / verhuizen

x

Verhuizen brengt veel werk met zich mee. Vraag familie, vrienden en bekenden om te helpen of huur een verhuisbedrijf in. De website Verhuizen kun je zelf geeft veel handige informatie over waar je aan moet denken. Een paar tips:

  • Begin op tijd met voorbereiden
  • Begin met inpakken zodra je dozen hebt
  • Gebruik een checklist: vink aan wat je gedaan hebt en zie wat je nog moet doen! 

Ik zoek hulp bij het verhuizen.

Heb je hulp nodig bij verhuizen en kom je er zelf niet uit? Is er niemand die je kan helpen en kun je het zelf ook niet regelen?

Vraag dan hulp bij een medewerker van Wijkracht . Mogelijk zijn er vrijwilligers die je kunnen helpen of mensen die tegen een kleine vergoeding kunnen helpen met klussen.

Wijkracht Hengelo

i

Wijkracht biedt sociale zorg en cliƫntondersteuning in de gemeenten Haaksbergen, Hengelo, Borne, Losser, Oldenzaal en Dinkelland. Wijkracht Hengelo biedt mantelzorgondersteuning, ouderenwerk, ondersteuning aan mensen met een beperking, maatschappelijk werk, sociaal cultureel werk en preventieve wijkverpleegkundige zorg.

Johannaweg 26
7555 CR HENGELO OV

0889455722
info@wijkracht.nl

Ik wil van woning ruilen.

Er zijn verschillende regels waar je aan moet voldoen wanneer je van woning wilt ruilen. Ook wanneer je huurt, is woningruil mogelijk. Bij huurwoningen is toestemming nodig van de verhuurders van beide woningen. Na instemming worden de bestaande huurcontracten beëindigd en nieuwe huurcontracten opgesteld.

Vraag naar de spelregels bij jouw verhuurder. Kijk op de website van Woningruil

Bij verschil van mening kan je terecht bij

  • het juridisch spreekuur bij de bibliotheek Hengelo
  • het Juridisch loket
  • de Wetswinkel Twente.

Welbions

i

Welbions is de woningcorporatie van Borne en Hengelo.

Paul Krugerstraat 44
7551GX HENGELO OV

0742468300
klantenservice@welbions.nl

Het Juridisch Loket Enschede

i

Het Juridisch Loket is een onafhankelijke en laagdrempelige stichting, waar burgers zonder enige vorm van belangenverstrengeling gratis juridische hulp krijgen. Op de website is nuttige informatie over veel voorkomende juridische kwesties te vinden. De juristen zijn onafhankelijk en geven duidelijk advies aan de telefoon, via de mail of tijdens het inloopspreekuur in een van de vestigingen. De inlooptijden verschillen per vestiging en zijn te vinden op de contactpagina van de website.

Piet Heinstraat 17
7511JE ENSCHEDE

09008020

Wetswinkel Twente

i

Stichting Wetswinkel Twente is een vrijwillige organisatie op het gebied van het geven van gratis juridisch advies aan iedereen.

Hertmebrink 1
7544DC ENSCHEDE

info@wetswinkeltwente.nl

Juridisch spreekuur Bibliotheek Hengelo

i

Hulp bij vragen over werk en inkomen, beslissingen van de overheid en andere juridische zaken. Elke dinsdagochtend van 10.00 - 13.00 uur en elke donderdagochtend van 10:00 - 12:00 uur bij de bibliotheek, ontwikkelplein, 2e verdieping.

Beursstraat 34
7551 HV Hengelo

06 1312 3753

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding