Eenzaamheid

x
Eenzame gevoelens 
Iedereen, jong en oud, voelt zich weleens eenzaam. Bijvoorbeeld na een verhuizing, bij geldproblemen, bij het verlies van een baan of na een pensioen. Ook door ziekte en vanwege lichamelijke en psychische klachten kun je contacten verliezen en je eenzaam voelen.
 
Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Eenzaamheid gaat vaak samen met gevoelens van leegte, verdriet en angst. Duren deze gevoelens lang en kom je er zelf niet uit? Vraag dan hulp. Bij het Zorgloket Hengelo kun je terecht met al je vragen. 

Zorgloket Hengelo

i

Het Zorgloket is er voor mensen van alle leeftijden die ondersteuning nodig hebben. Het Zorgloket is te vinden op het Publieksplein in het Stadskantoor. Balie Zorgloket is geopend: maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 16.30 uur en vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur.

Burgemeester van der Dussenplein 1
7551EB Hengelo

0742459131
zorgloket@hengelo.nl

Praat er over
Wat heb je nodig om met eenzaamheid om te kunnen gaan? 
 
Dat is per persoon heel verschillend. De een wil graag nieuwe mensen ontmoeten, een ander zoekt afleiding in de natuur of vindt troost in het luisteren naar muziek. De medewerkers van het Zorgloket gaan op zoek naar mogelijke oplossingen zoals bijvoorbeeld ondersteuning van Wijkracht Hengelo of hulp van vrijwilligers. Wil je anoniem met iemand bellen om hierover te praten, dan is telefonisch contact mogelijk met de Luisterlijn.

Wijkracht Hengelo

i

Wijkracht biedt sociale zorg en cliƫntondersteuning in de gemeenten Haaksbergen, Hengelo, Borne, Losser, Oldenzaal en Dinkelland. Wijkracht Hengelo biedt mantelzorgondersteuning, ouderenwerk, ondersteuning aan mensen met een beperking, maatschappelijk werk, sociaal cultureel werk en preventieve wijkverpleegkundige zorg.

Johannaweg 26
7555 CR HENGELO OV

0889455722
info@wijkracht.nl

De Luisterlijn

i

De Luisterlijn is dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Door het bieden van een luisterend oor worden bellers, chatters en mailers door goed opgeleide vrijwilligers in staat gesteld hun verhaal kwijt te kunnen en daardoor pijn, verdriet en zorgen (even) het hoofd te bieden.

0880767000
info@deluisterlijn.nl

NIeuwe contacten
Ben je op zoek naar nieuwe contacten?
Maak eens een praatje met mensen in jouw buurt en toon interesse.
Door aandacht te geven aan anderen versterk je jouw eigen netwerk. 
 
Wil je hulp hierbij? Vrijwilligers van Humanitas Twente Tandem kunnen je ondersteunen bij het opbouwen en het onderhouden van een netwerk. Samen met de vrijwilliger onderneem je activiteiten gericht op het doorbreken van het isolement, het uitbreiden van een sociaal netwerk en het weer actief laten deelnemen aan de samenleving.

Humanitas Tandem

i

Vrijwilligers helpen mensen om contact te maken en te onderhouden..

Oude Bornseweg 85
7556GW HENGELO OV

0742437733
twente@humanitas.nl

Activiteiten in de wijk

Ben je op zoek naar activiteiten in de wijk?

Kijk op de pagina Actief zijn en meedoen.

Je vindt er verschillende voorbeelden om mensen uit de wijk te ontmoeten. Een aantal voorbeelden:

  • het volgen van een cursus
  • samen gaan eten
  • een sport uitproberen

Hulp bij het zoeken naar nieuwe contacten

Kijk op de pagina Maatjes.

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding