Ontmoeten en activiteiten

x

Een aantal ontmoetingsplekken is specifiek voor ouderen. Deze ontmoetingsruimten en ouderensociëteiten zijn verspreid over Hengelo en Beckum, ieder met een eigen programma. Ouderen vanaf 55 jaar kunnen daar andere ouderen ontmoeten, een kaartje leggen, biljarten of één van de andere activiteiten meemaken bijvoorbeeld een diavoorstelling of een feestavond. Deelnemers betalen per keer een kleine vergoeding. De meeste sociëteiten zijn geopend van september t/m mei.

Een overzicht van de ontmoetingsruimten en sociëteiten vind je op de website van Wijkracht Welzijn Ouderen Hengelo.

Wijkracht Welzijn Ouderen Hengelo - Ontmoeten, activiteiten en zingeving

i

Komt u graag in contact met andere mensen, wilt u actief bezig of wilt u graag wat meer zingeving? Dan zijn er in Hengelo tal van mogelijkheden.

Deldenerstraat 20
7551AG HENGELO OV

0889455722
info@wijkracht.nl

Om anderen te ontmoeten kun je ook naar wijkcentra, wooncomplexen en kulturhuizen in Hengelo. Een aantal mogelijkheden op een rij:

 • Informeer bij buurtorganisaties / wijkverenigingen welke activiteiten zij in jouw buurt organiseren.
 • Bezoek een wooncomplex waar activiteiten plaatsvinden; deze zijn meestal niet alleen voor huurders maar ook toegankelijk voor buurtbewoners.
 • Kijk in het Hengelo's Weekblad of informeer bij Hengelo Promotie welke activiteiten er in Hengelo zijn. Er is elke dag wel iets te doen.
 • Op de website van Wijkracht Hengelo en Wijkracht Welzijn Ouderen Hengelo vind je veel informatie.
 • Vraag informatie bij het Zorgloket.

Wijkracht Hengelo

i

Wijkracht biedt sociale zorg en cliëntondersteuning in de gemeenten Haaksbergen, Hengelo, Borne, Losser, Oldenzaal en Dinkelland. Wijkracht Hengelo biedt mantelzorgondersteuning, ouderenwerk, ondersteuning mensen met een beperking, maatschappelijk werk, sociaal cultureel werk en preventieve wijkverpleegkundige zorg.

Deldenerstraat 20
7551AG HENGELO OV

0889455722
info@wijkracht.nl

Zorgloket Hengelo

i

Het Zorgloket is er voor mensen van alle leeftijden die ondersteuning nodig hebben. Het Zorgloket is te vinden op het Publieksplein in het Stadskantoor. Balie Zorgloket is geopend: maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 16.30 uur en vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur.

Burgemeester van der Dussenplein 1
7551EB Hengelo

0742459131
zorgloket@hengelo.nl

Hengelo Promotie

i

Hengelose bureau voor evenementen, toerisme en stadspromotie.

Markt 8
7551CG Hengelo

0742501080
info@hengelopromotie.nl

Gespreksmaatje voor senioren
Ben je op zoek naar iemand om mee te praten over onderwerpen die jouw interesse hebben zoals belevenissen in het dagelijks leven, jouw hobby, het vroegere werk, reizen die je gemaakt heeft, de actualiteit? En ken je niemand (meer) in jouw eigen omgeving of heb je moeite een geschikte gesprekspartner te vinden?
Welzijn Ouderen Hengelo gaat voor jou op zoek.

Samen Uit!
Ben je lid van de Ledenservice van Carintreggeland, dan kun je met Samen Uit! deelnemen aan kleinschalige uitstapjes. Met een aangepaste bus reis je naar allerlei bestemmingen in de regio en daarbuiten. Je wordt thuis opgehaald en hulpmiddelen zoals rollatoren en rolstoelen kunnen in overleg mee.

Leuke luitjes / Klup
Via de website van leuke luitjes of de klup app kun je ook in contact komen met leeftijdsgenoten in de buurt, die samen iets willen ondernemen. Deelname is gratis, je betaalt de kosten van je eigen activiteit.

Wijkracht Welzijn Ouderen Hengelo

i

Wijkracht Welzijn Ouderen Hengelo biedt informatie, advies en ondersteuning aan ouderen, familieleden en vrijwilligers die met ouderen werken.

Deldenerstraat 20
7551AG HENGELO OV

0889455722
info@wijkracht.nl

Carintreggeland Samen Uit!

i

Kleinschalige uitstapjes voor ouderen met een aangepaste bus, mensen bij elkaar brengen en samen leuke dingen doen! Als lid van De Ledenservice kunt u gebruik maken van de kleinschalige uitstapjes binnen en buiten de regio. We verzorgendeze uitstapjes voor ouderen en houden rekening met de wensen en uitdagingen van de deelnemers. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de eigen rolstoelbus. De uitstapjes worden begeleid door enthousiaste ervaren vrijwilligers, waardoor we de prijs relatief laag houden

0743677177
samenuit@carintreggeland.nl

Klup

i

Klup is een platform voor 50-plussers om online te ontmoeten en offline af te spreken. Bij Klup app draait het om ontmoeten van leeftijdsgenoten tijdens gezellige activiteiten.

help@kluppen.nl

Leuke (L)uitjes

i

Stichting 'Bij de pinken zijn' heeft als doel om buurtgenoten met dezelfde interesses met elkaar in contact brengen en heeft hiervoor de website leukeluitjes.nl gemaakt. De website is speciaal voor ouderen die leuke dingen willen doen.

info@leukeluitjes.nl

Ik zoek een cursus met leeftijdsgenoten.

Een aantal mogelijkheden op een rij:

 • Het ROC van Twente en de Volksuniversiteit bieden een aantal cursussen aan die specifiek bestemd zijn voor 55-plussers.
 • De bibliotheek Hengelo biedt samen met Seniorweb cursussen aan voor ouderen die meer computervaardigheden willen ontwikkelen.
 • de Universiteit voor de derde leeftijd (U3L) biedt cursussen aan op academisch niveau.
 • In Hengelo zijn ook studiekringen actief. Een studiekring is bedoeld voor mensen vanaf 55 jaar die het prettig vinden om samen met leeftijdgenoten uit te zoeken hoe bepaalde zaken in elkaar zitten.

Oyfo Kunstenschool

i

Oyfo is ontstaan uit een fusie tussen Techniekmuseum Heim, Crea Centrum voor Kunsteducatie en Muziekschool Hengelo.

Esrein 9
7553CX Hengelo

0742430054
info@oyfo.nl

Seniorweb Hengelo

i

SeniorWeb wil de digitale wereld begrijpelijk te maken, zodat iedereen het gemak en het plezier van computer en internet kan ervaren. Uitgangspunt hierbij is dat dit gebeurt vóór en dóór ouderen.

Beursstraat 34
7551HV HENGELO OV

0742771533
info@seniorwebhengelo.nl

ROC van Twente

i

ROC van Twente is een onderwijsinstelling voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie in de regio Twente.

Gieterij 200
7553VZ Hengelo

0748525000
info@rocvantwente.nl

Universiteit voor de 3e Leeftijd (U3L)

i

U3L organiseert op diverse locaties in Oost-Nederland meerdaagse cursussen, colleges, lezingen, excursies en museumbezoek. De onderwerpen betreffen: filosofie, geschiedenis en archeologie, gezondheidswetenschappen, kunst en cultuur, mens en maatschappij, taal en letteren, religie en godsdienst, allen op het niveau van beginnend hoger onderwijs.

adm@u3l.nl

Bibliotheek Hengelo Stad

i

De hoofdvestiging van Bibliotheek Hengelo vind je aan de Beursstraat in het centrum van Hengelo. Je bent van harte welkom om gebruik te maken van het café, de activiteiten, de werkplekken met gratis WiFi of de uitgebreide collectie.

Beursstraat 34
7551HV Hengelo

0742452565
klantenservice@bibliotheekhengelo.nl

Volksuniversiteit Hengelo e.o.

i

De Volksuniversiteit Hengelo e.o. is een aparte stichting, die samenwerkt met het ROC van Twente. Elk jaar vind je bij Volksuniversiteit Hengelo een breed aanbod aan cursussen en workshops. Voor elk wat wils, een leven lang leren.

Gieterij 200
7553VZ HENGELO OV

0748525525
info@volksuniversiteit-hengelo.nl

Wijkracht Welzijn Ouderen Hengelo - Cursus Geheugenactivering (55+)

i

In deze cursus krijgt u inzicht hoe het geheugen werkt, dat maakt dat u anders omgaat met uw vergeetachtigheid.

Deldenerstraat 20
7551AG HENGELO OV

0889455722
info@wijkracht.nl

Studiekringen Hengelo

i

Een studiekring is bedoeld voor mensen vanaf 55 jaar die het prettig vinden om samen met leeftijdgenoten uit te zoeken hoe bepaalde zaken in elkaar zitten. Er zijn twee studiekringen actief in Hengelo. Eén groep komt op dinsdagmorgen bij elkaar in de bibliotheek (Beursstraat), de andere groep op woensdagmiddag. Neem voor meer informatie contact op met Joke Brinkman, ouderenconsulent WOH, via Wijkracht.

Beursstraat 34
7551HV HENGELO OV

0889455722
j.brinkman@wijkracht.nl

Wijkracht Welzijn Ouderen Hengelo - Grip en glanscursus (55+)

i

De cursus biedt ondersteuning in het zoeken naar mogelijkheden om tijd prettiger in te vullen en leert de deelnemers vaardigheden zelf actief bij te dragen aan de glans in het eigen leven. Voor 55-plussers.

Deldenerstraat 20
7551AG HENGELO OV

0889455722
info@wijkracht.nl

Wijkracht Trainingsaanbod Ouderen

i

Wijkracht biedt u de mogelijkheid mee te doen aan verschillende groepstrainingen en -cursussen. Voor ouderen biedt Wijkracht trainingen op verschillende gebieden. Deze trainingen helpen u om uw leven meer glans te geven of bijvoorbeeld om uw geheugen te trainen.

Deldenerstraat 20
7551AG HENGELO OV

0889455722
info@wijkracht.nl

Ik kan niet meer op pad. Kan iemand bij mij thuis op bezoek komen?

Er zijn bezoekdiensten zoals vrijwilligers van de Zonnebloem die langdurig zieken, lichamelijk gehandicapten en aan huis gebonden ouderen bezoeken.

Vrijwilligers vanuit diverse kerken bezoeken ook mensen, wanneer zij daar behoefte aan hebben. 

Rode Kruis Twente, afdeling Hengelo-Borne

i

Het Rode Kruis afdeling Hengelo-Borne houdt zich bezig met het organiseren van diverse sociale activiteiten voor mensen uit Hengelo en Borne. Het doel is om mensen die door verschillende omstandigheden niet makkelijk kunnen deelnemen aan allerlei sociale evenementen uit een eigen isolement te halen. Vervoer en begeleiding van zieken/gehandicapten en oude mensen kan met de Rode Kruis (rolstoel)bus. Het Rode Kruis biedt ook Bijzondere Vakanties voor mensen met een medische of sociale beperking.

Marnixstraat 1
7553LC Hengelo

0640437534
hengelo@rodekruis.nl

Wijkracht Hengelo

i

Wijkracht biedt sociale zorg en cliëntondersteuning in de gemeenten Haaksbergen, Hengelo, Borne, Losser, Oldenzaal en Dinkelland. Wijkracht Hengelo biedt mantelzorgondersteuning, ouderenwerk, ondersteuning mensen met een beperking, maatschappelijk werk, sociaal cultureel werk en preventieve wijkverpleegkundige zorg.

Deldenerstraat 20
7551AG HENGELO OV

0889455722
info@wijkracht.nl

Rooms-katholieke kerk Parochie de Goede Herder

i

In de Parochie De Goede Herder Hengelo werken vijf geloofsgemeenschappen samen: Moeder Teresa, O.L. Vrouw, Raphaël Exodus, Sint Lambertus en Thabor.

Onze Lieve Vrouwestraat 6
7557HX HENGELO OV

0742592332
secretariaat@degoedeherderhengelo.nl

Protestantse Gemeente Hengelo

i

De Protestantse Gemeente Hengelo is een geloofsgemeenschap die behoort tot de Protestantse Kerk in Nederland. De Protestantse Gemeente Hengelo is de eigenaar van de Waterstaatskerk.

Deldenerstraat 18
7551AG Hengelo

0742912576
kerkelijkbureau@pkn-hengelo.nl

Zonnebloem Regio Hengelo

i

De Zonnebloem zet zich in voor mensen met fysieke beperkingen door contacten te leggen, gezelligheid te brengen, activiteiten te organiseren en vakanties mogelijk te maken. Zonnebloem Regio Hengelo heeft 5 afdelingen die diverse activiteiten organiseren voor hun gasten. In Twente is een Zonnebloemauto beschikbaar die per dag gehuurd kan worden om met 1 of enkele gasten op stap te gaan. De aangepaste auto is exclusief te huur voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel.

0649937730

Kan ik het programma van de ontmoetingsruimten / sociëteiten voor ouderen ergens opvragen?

Je vindt het programma van de ontmoetingsruimten en sociëteiten voor ouderen op de website van Wijkracht Welzijn Ouderen Hengelo.

Wijkracht Welzijn Ouderen Hengelo - Ontmoeten, activiteiten en zingeving

i

Komt u graag in contact met andere mensen, wilt u actief bezig of wilt u graag wat meer zingeving? Dan zijn er in Hengelo tal van mogelijkheden.

Deldenerstraat 20
7551AG HENGELO OV

0889455722
info@wijkracht.nl

Zijn er ontmoetingsplekken voor specifieke doelgroepen zoals alleenstaanden, allochtone mensen, mensen met een beperking?

Er zijn tal van initiatieven in Hengelo. Een aantal staat op deze website. Mocht je een initiatief kennen, dat hier nog niet genoemd is, geef het dan door aan het wijkteam.

 • voor alleenstaanden is bij het Paviljoen ‘De Ontmoeting’ in het Prins Bernhard Plantsoen elke zondagochtend een bijeenkomst;
 • voor sociale contacten tussen homo- en biseksuele ouderen is er de Roze 50+; 06 - 4731 7781; 
 • contact met mantelzorgers is in het MantelZorgcafé;
 • jong dementerenden en deelnemers met een cognitieve aandoening kunnen terecht bij Hof Espelo. Dit is een samenwerking tussen Landschap Overijssel en Carintreggeland om natuur en zorg te kunnen combineren;
 • mensen met een lichte verstandelijke beperking die het lastig vinden om contact te leggen met mensen, kunnen terecht bij de vriendenkring Hengelo. Dit is een groep van maximaal 5 personen die regelmatig bij elkaar komt en ondersteuning krijgt van een vrijwilliger;
 • mensen met terugkerende psychische klachten, krijgen ondersteuning bij Mediant Hoor 'ns. 

Er zijn ook speciale ontmoetingsmogelijkheden voor Suryoyo, Turks en Arabischsprekende ouderen. Zie de folder AVEM ontmoetingsgroepen. Vraag het wijkteam naar meer informatie over deze ontmoetingsplekken, als je iets zoekt dat je hier niet kunt vinden.

Rode Kruis Twente, afdeling Hengelo-Borne

i

Het Rode Kruis afdeling Hengelo-Borne houdt zich bezig met het organiseren van diverse sociale activiteiten voor mensen uit Hengelo en Borne. Het doel is om mensen die door verschillende omstandigheden niet makkelijk kunnen deelnemen aan allerlei sociale evenementen uit een eigen isolement te halen. Vervoer en begeleiding van zieken/gehandicapten en oude mensen kan met de Rode Kruis (rolstoel)bus. Het Rode Kruis biedt ook Bijzondere Vakanties voor mensen met een medische of sociale beperking.

Marnixstraat 1
7553LC Hengelo

0640437534
hengelo@rodekruis.nl

AVEM, Ontmoetingsgroepen voor Suryoyo- Turks- en Arabisch sprekende ouderen

i

Bijeenkomsten voor ouderen die Turks, Suryoyo of Arabisch spreken. Het gesprek in hun moedertaal.

Deldenerstraat 20
7551AG HENGELO OV

0889455722
info@wijkracht.nl

Hof Espelo

i

Hof Espelo biedt dagbesteding binnen een semi-beschermde werkomgeving bij Landschap Overijssel, onder begeleiding van een agogisch medewerker van Aveleijn voor volwassenen met een (verstandelijke) beperking in het bezit van een geldige indicatie dagbesteding.

Weerseloseweg 259
7522PS Enschede

0534335018

Vriendenkring

i

Een kleine groep mensen die regelmatig bij elkaar komt, bijvoorbeeld één keer per maand. Begeleid door een vrijwilliger.

Deldenerstraat 20
7551AG HENGELO OV

0889455722
info@wijkracht.nl

Zonnebloem Regio Hengelo

i

De Zonnebloem zet zich in voor mensen met fysieke beperkingen door contacten te leggen, gezelligheid te brengen, activiteiten te organiseren en vakanties mogelijk te maken. Zonnebloem Regio Hengelo heeft 5 afdelingen die diverse activiteiten organiseren voor hun gasten. In Twente is een Zonnebloemauto beschikbaar die per dag gehuurd kan worden om met 1 of enkele gasten op stap te gaan. De aangepaste auto is exclusief te huur voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel.

0649937730

ookZOsoos

i

lhbt+’ers vanaf zo’n 50 jaar, die nieuwe mensen willen leren kennen, zijn van harte welkom in de zogeheten ookZOsoos. De deelnemers van deze soos komen maandelijks bij elkaar in Boerderij Bosch (terrein Universiteit Twente) op de vierde zondagmiddag van de maand. Daarnaast zijn er enkele kleinere activiteitengroepjes.

Campuslaan 15
7522NC Enschede

info@coctwenteachterhoek.nl

Vriendendienst Hoor ‘ns

i

Vriendschappelijk contact tussen een vrijwilliger en een persoon met psychiatrische klachten. Het gaat om gezellig samen zijn en samen iets doen.

Broekheurne-ring 1050
7546TA Enschede

0651385342
m.tervoorde@mediant.nl

MantelZorgCafé

i

Bijeenkomsten voor iedereen, die voor iemand zorgt. Welkom met of zonder de persoon die zorg krijgt.

Prins Bernhardplantsoen 1
7551JJ Hengelo

Ik ben op zoek naar kerk gerelateerde activiteiten.

In Hengelo zijn verschillende geloofsgemeenschappen. Voor meer informatie kun je bijvoorbeeld contact opnemen met de

 • Protestantse gemeente Hengelo
 • Roomskatholieke kerk

Rooms-katholieke kerk Parochie de Goede Herder

i

In de Parochie De Goede Herder Hengelo werken vijf geloofsgemeenschappen samen: Moeder Teresa, O.L. Vrouw, Raphaël Exodus, Sint Lambertus en Thabor.

Onze Lieve Vrouwestraat 6
7557HX HENGELO OV

0742592332
secretariaat@degoedeherderhengelo.nl

Protestantse Gemeente Hengelo

i

De Protestantse Gemeente Hengelo is een geloofsgemeenschap die behoort tot de Protestantse Kerk in Nederland. De Protestantse Gemeente Hengelo is de eigenaar van de Waterstaatskerk.

Deldenerstraat 18
7551AG Hengelo

0742912576
kerkelijkbureau@pkn-hengelo.nl

Ontmoetingsplekken en sociëteiten Stadsdeel Noord

Bastion kunstsociëteit

i

Bastion kunstsociëteit is een plek waar professionele kunstenaars vanaf 65 jaar met of zonder zorgvraag zich onder gelijkgestemden kunnen begeven en in een vriendelijke en ontspannen omgeving, onder professionele begeleiding, kunnen werken. De kunstenaarssociëteit is voor belangstellenden en deelnemers elke woensdag geopend van 11.00 uur tot 15.00 uur. Een lunch is inbegrepen. Kosten bedragen €10 per keer.

Brasemstraat 2
7559HN Hengelo

0742453587
thiemsinn@triviummeulenbeltzorg.nl

Sociëteit Vossenburcht

i

Sociëteit Vossenburcht in ontmoetingsruimte de Vossenburcht.

Straatsburg 170
7559NM HENGELO OV

Sociëteit ‘t Voskamp

i

Sociëteit ‘t Voskamp, dinsdag van 14.30 - 16.30 uur. Activiteit: biljart, bridge, scrabble, sjoelen, kaarten. Contact persoon: Mevr J. de Grijs

Carl Muckstraat 21
7558EX Hengelo

0610878732

Sociëteit De Hasseler Zon

i

Sociëteit De Hasseler Zon, Kulturhus Hasseler Es. 1x per 14 dagen op vrijdag van 10.00-12.00 uur. Activiteit: eerste vrijdag van de maand, koffie ochtend, overige vrijdagen, diverse activiteiten.

Henry Woodstraat 62
7558CP HENGELO OV

0743491455

Sociëteit Backenhagen

i

Sociëteit Backenhagen, woonzorgcentrum Backenhagen, donderdag van 14.00 - 16.30 uur. Activiteit: bingo

Backenhagenlaan 200
7557KE HENGELO OV

0742919400

Sociëteit Drienerstede

i

Sociëteit Drienerstede

Mozartlaan 135-17
7557DN HENGELO OV

0743765000

Sociëteit De Zonnehoek

i

Sociëteit: De Zonnehoek, gebouw Drienerstede, dinsdag van 14.30 - 16.30 uur,. Activiteit: diversen, o.a. optredens, muziek, spelletjes, dia’s, voorlichting

Mozartlaan 135-17
7557DN HENGELO OV

0742919430

Sociëteit Hasseler Es

i

Sociëteit Hasseler Es in gebouw ’t Voskamp, vrijdag van 19.00 - 22.30 uur. Activiteit: bingo

Carl Muckstraat 21
7558EX HENGELO OV

TMZ Wijksteunpunt Hasselerborgh

i

Wijksteunpunt Hasselerborgh biedt gezelligheid en activiteiten voor senioren uit de Hasseler Es en uit heel Hengelo. Er kunnen bezoekers terecht met en zonder dagbestedingsindicatie. Het wijksteunpunt wordt geleid door professionele en ervaren begeleiders. Voor deelname aan de activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Paul Steenbergenstraat 2
7558MV Hengelo

0623638376
wijksteunpunthasselerborgh@triviummeulenbeltzorg.nl

Ontmoetingsplekken en sociëteiten Stadsdeel Midden

Wilbertsoos

i

De ontmoetingsruimte van Palet is dé plek voor alle senioren om elkaar te ontmoeten in de Wijk de Hengelose Es. Op vrijdagmiddag 13.30 uur tot 16.30 uur kunt u kaarten bij de Wilbertsoos. Info: bij Marleen de Mooij 074-2773792, of kom een keer meedoen

Uitslagsweg 47
7556LN Hengelo

0742773792

Sociëteit De Windhoek

i

Sociëteit De Windhoek, dinsdag van 14.30 – 16.30 uur?. Activiteit: biljarten, kaarten, rummikub, bridge, bingo.

Paul Krugerstraat 70/8
7551GZ Hengelo

Ontmoetingsruimte Het Vertierkwartier

i

Ontmoetingsruimte " Het Vertierkwartier" bevindt zich in Woonzorgcentrum De Klokstee

Wilderinksstraat 5- 9
7555DS Hengelo

0883677000

TMZ Wijksteunpunt Thiems Inn

i

In het centrum van Hengelo is Thiems Inn te vinden, een veelzijdige locatie voor dagbesteding. Dit Wijksteunpunt biedt uiteenlopende dagactiviteiten voor ouderen uit de directe omgeving, maar ook van verder weg. Bezoekers vinden er allerlei gezellige activiteiten. Ook vervult Thiems Inn een rol als vraagbaak: de medewerkers helpen u graag verder als u met een vraag of probleem zit.

Bevrijderslaantje 6
7551KT Hengelo

0742453587
thiemsinn@triviummeulenbeltzorg.nl

Ontmoetingsruimte Thiemsbrug

i

In Thiemsbrug is iedereen van harte welkom.

Dennenbosweg 2
7556CH HENGELO OV

0742438060

Ontmoetingsruimte De Windhoek

i

De Windhoek is geopend van maandag tot en met vrijdag.

Paul Krugerstraat 70-8
7551GZ HENGELO OV

0742568482

Sociëteit Palet

i

Sociëteit Palet is een sociëteit voor alle oudere wijkbewoners uit de Hengelose Es en omgeving. Zij hebben sinds 1 januari 2017 een mooie plek gekregen in het wijkcentrumde Hengelose Es. Met een grote groep vrijwilligers organiseren ze bijna dagelijks activiteiten en zorgen ze dat veel ouderen ook hun plek in het wijkcentrum gevonden hebben. Zij nodigen u van harte uit om kennis te maken met deze activiteiten of kom gewoon een kopje koffie drinken.

Uitslagsweg 47
7556LN Hengelo

0742504020

Sociëteit Bloemenbuurt

i

Sociëteit Bloemenbuurt, Woonzorgcentrum het Woolde, maandag van 14.30 - 16.30 uur.

Geerdinksweg 130
7555DR HENGELO OV

0742428810

Sociëteit Woolderes-Weidedorp

i

Sociëteit Woolderes-Weidedorp, buurthuis en Speeltuinvereniging ’t Weidedorp, 1x per 14 dagen op donderdag van 14.00-17.00 uur. Activiteit: kaarten en bingo

Curacaostraat 10
7556TM HENGELO OV

0742912863

Sociëteit ‘T Muske

i

Sociëteit ‘T Muske in Excelsiorhuis, eerste vrijdag v/d maand van 13.00 - 16.30 uur en elke dinsdagavond vanaf 19.30 uur. Activiteit: diverse kaartspelen

Geerdinksweg 40
7555DN HENGELO OV

0742424500

Sociëteit ‘t Noaberuurtje

i

Sociëteit ‘t Noaberuurtje in wijkcentrum Hengelose Es, dinsdag van 13.30 – 15.30 uur. Activiteit: sjoelen, triominos, Nederlands, ontmoeting met Syrische orthodoxe vrouwen.

Uitslagsweg 47
7556LN HENGELO OV

Ontmoetingsplekken en sociëteiten Stadsdeel Zuid

Sociëteit 't Swafert

i

Dienstencentrum 't Swafert is een ontmoetingsruimte voor 55+ plussers voor de bewoners van het wooncomplex 't Swafert en bewoners uit de wijk Groot Driene.

't Swafert 1018
7552ZB HENGELO OV

0742423472

Ontmoetingsruimte Derk Mast

i

Ontmoetingsruimte in Veldwijk-Zuid.

Klimopstraat 2a
7552SN HENGELO OV

Sociëteit BerfloHoes

i

Sociëteit BerfloHoes, maandag van 18.30 - 22.30 uur en vrijdag van 14.00 - 17.00 uur. Activiteit: biljarten en diverse spelletjes

Parallelweg LS 42
7553LG HENGELO OV

0742429394

Dienstencentrum 't Swafert

i

Het Dienstencentrum is de ontmoetingsruimte voor 55+ plussers voor de bewoners van het wooncomplex 't Swafert en voor de wijk Groot Driene. 't Swafert is de hele week én in het weekend geopend.

't Swafert 1018
7552ZB HENGELO OV

0742423472

Dienstencentrum De Korenbuurt

i

De Korenbuurt is de hele week geopend.

Hennepstraat 150
7552DN HENGELO OV

0743673300

Ontmoetingsruimte Berflohoes

i

Het Berflohoes is geopend van maandag tot en met vrijdag.

Parallelweg LS 42
7553LG HENGELO OV

0742429394

Sociëteit Humanitas Korenbuurt

i

Sociëteit Humanitas Korenbuurt, donderdag van 14.30 - 16.30 uur. Activiteit: sjoelen

Hennepstraat 4
7552DN HENGELO OV

0742911721

Sociëteit Beckum

i

Sociëteit Beckum in Proggiehoes, 1e dinsdag van de maand van 14.30 - 17.00 uur. Activiteit: divers, o.a. optreden, muziek, dia’s, sketches, etc.

Beckumerschoolweg 38
7554PZ HENGELO OV

0743676442

Sociëteit De Sjook

i

Sociëteit De Sjook, Buurt- en Speeltuinvereniging de Jeugd. Maandag van 14.00 - 17.00 uur Activiteit: biljarten. Donderdag van 14.00 - 17.00 uur Activiteit: biljarten.

Anthoniusstraat 52
7553WE HENGELO OV

0645053273

Aveleijn Uit&Zo

i

Uit&Zo is een ontmoetingsplaats voor de buurt en cliënten van Aveleijn. Uit&Zo biedt van maandag tot en met vrijdag dagbesteding in de wijk Berflo Es voor volwassen mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek.

Thomasstraat 70
7553XV Hengelo

0742498897
uitenzo@aveleijn.nl

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding