Eenzaamheid jeugd

x

Eenzame gevoelens 
Iedereen, jong en oud, voelt zich weleens eenzaam. Bijvoorbeeld na een verhuizing, bij geldproblemen, bij het verlies van een baan of na een pensioen. Ook door ziekte en vanwege lichamelijke en psychische klachten kun je contacten verliezen en je eenzaam voelen.
 
Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Eenzaamheid gaat vaak samen met gevoelens van leegte, verdriet en angst. Duren deze gevoelens lang en kom je er zelf niet uit? Vraag dan hulp. Bij het Zorgloket Hengelo kun je terecht met al je vragen. 

Zorgloket Hengelo

i

Het Zorgloket is er voor mensen van alle leeftijden die ondersteuning nodig hebben. Het Zorgloket is te vinden op het Publieksplein in het Stadskantoor. Balie Zorgloket is geopend: maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 16.30 uur en vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur.

Burgemeester van der Dussenplein 1
7551EB Hengelo

0742459131
zorgloket@hengelo.nl

Praat er over
Wat heb je nodig om met eenzaamheid om te kunnen gaan? 
 
Dat is per persoon heel verschillend. De een wil graag nieuwe mensen ontmoeten, een ander zoekt afleiding in de natuur of vindt troost in het luisteren naar muziek. De medewerkers van het Zorgloket gaan op zoek naar mogelijke oplossingen zoals bijvoorbeeld ondersteuning van Wijkracht Hengelo of hulp van vrijwilligers. Wil je anoniem met iemand bellen om hierover te praten, dan is telefonisch contact mogelijk met de Luisterlijn.

Wijkracht Hengelo

i

Wijkracht biedt sociale zorg en cliëntondersteuning in de gemeenten Haaksbergen, Hengelo, Borne, Losser, Oldenzaal en Dinkelland. Wijkracht Hengelo biedt mantelzorgondersteuning, ouderenwerk, ondersteuning aan mensen met een beperking, maatschappelijk werk, sociaal cultureel werk en preventieve wijkverpleegkundige zorg.

Johannaweg 26
7555 CR HENGELO OV

0889455722
info@wijkracht.nl

De Luisterlijn

i

De Luisterlijn is dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Door het bieden van een luisterend oor worden bellers, chatters en mailers door goed opgeleide vrijwilligers in staat gesteld hun verhaal kwijt te kunnen en daardoor pijn, verdriet en zorgen (even) het hoofd te bieden.

0880767000
info@deluisterlijn.nl

Aandacht voor elkaar
Ben je op zoek naar nieuwe contacten?
Maak eens een praatje met mensen in jouw buurt en toon interesse.
Door aandacht te geven aan anderen versterk je jouw eigen netwerk. 
 
Wil je hulp hierbij?
  • Vrijwilligers van Humanitas Twente Tandem kunnen je ondersteunen bij het opbouwen en het onderhouden van een netwerk. Samen met de vrijwilliger onderneem je activiteiten gericht op het doorbreken van het isolement, het uitbreiden van een sociaal netwerk en het weer actief laten deelnemen aan de samenleving.
  • JMZ duo koppelt jonge mantelzorgers aan een jongere. Deze jongere is tussen de 16 en 26 jaar en vindt het leuk om tijd door te brengen met een andere jongere. Meer informatie over mogelijke ondersteuning krijg je bij Jonge Mantelzorgers (JMZ) Wijkracht Hengelo. 

Humanitas Tandem

i

Vrijwilligers helpen mensen om contact te maken en te onderhouden..

Oude Bornseweg 85
7556GW HENGELO OV

0742437733
twente@humanitas.nl

Jonge Mantelzorgers Wijkracht Hengelo

i

In Hengelo biedt Wijkracht informatie, advies, ondersteuning én activiteiten voor jonge mantelzorgers.

088 945 57 22
jmz@wijkracht.nl

Sport, vrije tijd en ontmoetingsplekken

Op de pagina Sport, vrije tijd en ontmoetingsplekken vind je informatie over

  • sportieve en culturele activiteiten voor jongeren
  • jongerenwerk Skillz
  • ontmoetingsplekken voor jongeren

Podcastserie Eenzaamheid onder jongeren

De Twentse leerkring Eenzaamheid onder jongeren heeft een podcastserie uitgebracht waarin ondermeer jongeren zelf aan het woord zijn over eenzaamheid. Ook medewerkers van welzijnsorganisaties en onderzoekers komen aan het woord.

Eenzame jongeren vertellen waar ze tegenaan lopen en hoe ze er mee om gaan. Hoe bijvoorbeeld social media enerzijds een negatieve uitwerking kan hebben, maar ook hoe deze media verbondenheid kan creëren. 

Wil je meer weten?
Ga naar de website van Eenzaamheid onder jongeren.
 

Steun voor je kind

Op de pagina Steun voor je kind vind je allerlei informatie over hoe je jouw kind kunt ondersteunen bij 

  • het zoeken naar antwoorden op vragen
  • het opgroeien en ontwikkelen
  • sociale vaardigheden 
Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding