Sport en bewegen

x
Ook wanneer je ouder wordt, blijft bewegen belangrijk. Je voelt je fitter, het zorgt voor een betere coördinatie en dat bevordert zelfredzaamheid. Door te bewegen in groepsverband ontmoet je andere mensen en onderneem je samen activiteiten. Dit leidt weer tot meer sociale contacten en mogelijke vriendschappen.
 
Sporten in Hengelo
Voor iedereen is een sport te vinden in Hengelo. Van fietsen, fitness tot sportief wandelen of Koersbal. Voor mensen die van muziek en dansen houden, zijn cursussen mogelijk zoals bijvoorbeeld Bewegen op muziek, Countryline, Dans Internationaal, Dansmix en Stijldans. Verspreid over heel Hengelo vinden gymnastiek cursussen plaats. Ook is er Keep fit, Zumba Gold (moderne fitness), Yoga en Tai Chi. Teveel om op te noemen.
 
Zoek je meer informatie over Sport en bewegen? Neem contact op met het Zorgloket.

Zorgloket Hengelo

i

Het Zorgloket is er voor mensen van alle leeftijden die ondersteuning nodig hebben. Het Zorgloket is te vinden op het Publieksplein in het Stadskantoor. Balie Zorgloket is geopend: maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 16.30 uur en vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur.

Burgemeester van der Dussenplein 1
7551EB Hengelo

0742459131
zorgloket@hengelo.nl

Probeer een sport uit!

Kijk op het programma Beweegactiviteiten voor ouderen en vind een activiteit in de buurt. Je kunt vrijblijvend deelnemen aan een les.

Of neem contact op met Wijkracht Hengelo. Naast cursussen zijn er allerlei mogelijkheden. 

Wijkracht Hengelo – Beweegmakelaar

i

De beweegmakelaar zorgt ervoor dat meer mensen, jong en oud, in de buurt kunnen sporten en bewegen.

0889455722
info@wijkracht.nl

Programma Beweegactiviteiten voor Ouderen 2023

i

Een overzicht van de activiteiten voor ouderen in de drie stadsdelen in Hengelo. Informeer vooraf of er plek is bij de activiteit door te bellen met Wijkracht Hengelo.

0889455722

De kosten voor deelname aan sportactiviteiten zijn voor mij te hoog.

Wanneer de kosten van de cursussen een probleem zijn, is misschien een bijdrage mogelijk vanuit het Sport en Cultuurfonds.

Woon je in Hengelo en heb je een inkomen tot 120% van het sociaal minimum? Dan kan je een vergoeding aanvragen. De bijdrage per persoon per jaar is € 210,-. er zijn verschillende activiteiten mogelijk: 
  • lid worden van een sportvereniging of sportschool.
  • een cursus volgen bij Crea.
  • een bezoek brengen aan bioscoop, museum, schouwburg, festival of evenement.
  • een badenkaart kopen van het Twentebad.

Informeer bij de gemeente naar de voorwaarden.

Zorgloket Hengelo

i

Het Zorgloket is er voor mensen van alle leeftijden die ondersteuning nodig hebben. Het Zorgloket is te vinden op het Publieksplein in het Stadskantoor. Balie Zorgloket is geopend: maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 16.30 uur en vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur.

Burgemeester van der Dussenplein 1
7551EB Hengelo

0742459131
zorgloket@hengelo.nl

Sport- en Cultuurfonds Gemeente Hengelo

i

Wilt u lid worden van de bibliotheek? Of naar een voorstelling van Schouwburg Hengelo? Als u ouder bent dan 18 jaar en een laag inkomen hebt, dan komt u misschien in aanmerking voor een bijdrage uit het Sport- en Cultuurfonds. Voor meer informatie kunt u terecht bij Publieksplein.

Burgemeester van der Dussenplein 1
7551EB Hengelo

14074

Ik wil graag meer gaan bewegen maar vind het moeilijk om het in mijn eentje op te pakken.

Neem contact op met de beweegmakelaar van Wijkracht voor informatie over het sport en beweegaanbod voor ouderen.

Zoek je een beweegmaatje? De beweegmakelaar brengt je in contact met sportieve, actieve senioren die hun plezier in bewegen willen overbrengen op ouderen die nog niet of minder actief zijn om zo samen te gaan bewegen.

Wijkracht Hengelo – Beweegmakelaar

i

De beweegmakelaar zorgt ervoor dat meer mensen, jong en oud, in de buurt kunnen sporten en bewegen.

0889455722
info@wijkracht.nl

Ik moet bij het sporten rekening houden met mijn ziekte of beperking. Zijn er aangepaste sportactiviteiten?

Iedereen mee laten doen: dat is voor sporters met een beperking ook belangrijk: om andere mensen te leren kennen en omdat het gezond en leuk is. 

Het Twentebad biedt het Alzheimer beweegcafé voor mensen met dementie en hun naasten / mantelzorgers. Deelnemers kunnen in het ondiepe water ontspannend bewegen in het water en na afloop een gratis kopje koffie of thee drinken in de Poolbar. Zwemmen houdt het brein fit en actief. Heb je problemen met het vervoer? Neem hierover contact op met Wijkracht Hengelo.

Of kijk op de website van de Invaliden Sportvereniging Hengelo e.o.

Zwemmen met dementie

i

Bewegen in het water voor mensen met dementie en hun familie of vrienden. Ontspannen in het ondiepe water van het zwembad en na afloop koffie of thee met wat lekkers. Hulp bij vervoer is mogelijk.

Lage Weide 3
7556NA Hengelo

0742434241

Invaliden Sportvereniging

i

De ISV heeft tot doel om mensen met een beperking in een veilige omgeving te laten sporten, onder deskundige begeleiding en tegen de laagst mogelijke contributies. Er is aandacht aan het geïntegreerd sporten, dat wil zeggen dat valide sporters meetrainen. Dus niet alleen de gehandicapte komt sporten, maar doet dit samen met de partner, familie en/of vrienden.

0615207040
sportvereniginghengelo@gmail.com

Sportvervoer voor sporters met een beperking

Er is een landelijke sportvervoersregeling voor teamsporters met een ernstige (lichamelijke) beperking. Deze regeling is een tegemoetkoming in de kilometers voor het sportvervoer van mensen met een beperking.
 
Het doel van de regeling is dat teamsporters met een ernstige (lichamelijke) beperking gezamenlijk kunnen trainen en aan wedstrijden/competities kunnen meedoen door het gehele land. De regeling wordt door het Ministerie van VWS gefinancierd.
 
Meer informatie over de voorwaarden om gebruik te maken van deze regeling, vind je op de website van Special Heroes Nederland. Ook het aanvraagformulier is hier te vinden. Special Heroes Nederland kent de vervoersregeling toe en Transvision is het vervoersbedrijf dat het sportvervoer uitvoert.

Sportvervoersregeling voor teamsporters met beperking

i

Teamsporters met een ernstige, lichamelijke beperking die niet zelfstandig kunnen reizen, kunnen budget aanvragen voor taxivervoer naar trainingen en wedstrijden. Voor alle vragen omtrent deze regeling kunt u terecht bij Vanessa Habets van Special Heroes Nederland.

0645776378
vhabets@specialheroes.nl

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding