Geld op orde / Administratie

x

Loop niet door met vragen wanneer je moeite hebt met het bijhouden van de administratie.
Het is belangrijk dat je overzicht houdt of weer terug krijgt op jouw geldzaken.
Zo kun je schulden voorkomen en oplossingen zoeken.

Kijk op de websites van het Nibud en Wijzer met geldzaken. Hier vind je veel tips.

Wijzer in geldzaken

i

Wijzeringeldzaken.nl is de wegwijzer naar informatie over geldzaken. Platform Wijzer in geldzaken is een initiatief van de Rijksoverheid en ruim 40 partijen.

NIBUD

i

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) is een onafhankelijke stichting die informeert en adviseert over financiƫn van huishoudens. Het Nibud richt zich daarbij vooral op consumenten, maar ook op professionals die werken bij de overheid en de financiƫle en maatschappelijke dienstverlening.

Arthur van Schendelstraat 550
3511MH Utrecht

0302391350

Hulp bij administratie
Door omstandigheden kan de binnenkomende post zich opstapelen. Vrijwilligers van de Brievenhulp bieden ondersteuning bij het ordenen, opzetten en bijhouden van geldzaken. Ook als er sprake is van een betalingsachterstanden kun je bij de Brievenhulp terecht.
 
Brievenhulp
Ontvang je weleens een brief of e-mail waarvan je de inhoud niet begrijpt? Of een formulier en je hebt geen idee hoe dit ingevuld moet worden? De Brievenhulp helpt bij het lezen en begrijpen en geeft uitleg en advies. Loop gratis binnen bij het gratis spreekuur: 
  • Bibliotheek centrum, Beursstraat 34
  • Iedere maandag van 14:00 uur tot 16:00 uur en
  • Iedere dinsdag van 10:00 uur tot 12:00 uur 
Aanmelden is niet nodig.
Voor meer informatie en contact kun je een mail sturen naar hulpdiensthengelo@wijkracht.nl of bellen met Wijkracht: 088 945 57 22.

Heb je hulp nodig bij jouw administratie? Vraag hulp aan familie of vrienden.

Heb je niemand die kan helpen en heb je geen geld om hulp in te schakelen?
Vrijwilligers van Administratie thuis van de Hulpdienst Hengelo bieden ondersteuning bij het ordenen, opzetten en bijhouden van de financiële administratie.
Het invullen van belastingpapieren hoort niet daar niet bij.

Administratie thuis - Hulpdienst Hengelo

i

Hulp bij ordenen administratie, bij kleine betalingsachterstanden en tijdens of na schuldhulpverlening. De Hulpdienst Hengelo biedt de helpende hand aan mensen die niet direct hun naaste omgeving kunnen inschakelen op het moment dat hulp nodig is. De Hulpdienst Hengelo is onderdeel van Wijkracht.

088 945 57 22
hulpdiensthengelo@wijkracht.nl

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding