Vrije tijd

x

Wijk- en buurtcentra organiseren vaak activiteiten. Informeer in de buurt en kijk in het wijkblad of de huis-aan-huis krant.

Hengelo Promotie heeft een overzicht van allerlei activiteiten die in Hengelo worden georganiseerd. De Nacht van Hengelo, het BAM-festival, de Lambertuskermis, AmuSing Hengelo, deze evenementen zijn bekend in Hengelo. Naast deze activiteiten is er van alles in Hengelo elke dag te doen. Denk aan musea, galerieën, tentoonstellingen, speelparadijzen, een bioscoop, theater, poppodium. Of aan wandel- en fietsroutes. Doe inspiratie op en kijk op de website van Hengelo Promotie. Of ga langs aan de Markt 8 in Hengelo.

Hengelo Promotie

i

Hengelose bureau voor evenementen, toerisme en stadspromotie.

Markt 8
7551CG Hengelo

0742501080
info@hengelopromotie.nl

Samen uit verzorgt uitstapjes voor leden van de Ledenservice van Carintreggeland naar allerlei bestemmingen binnen de regio en daarbuiten. Mensen worden thuis opgehaald met een aangepaste bus. Hulpmiddelen zoals rollatoren en rolstoelen kunnen in overleg mee. De uitstapjes worden verzorgd door een vrijwillige chauffeur en vrijwillige gastvrouw. Wanneer je specifieke verpleegkundige hulp nodig hebt, dan proberen we dat samen te regelen.

Carintreggeland Samen Uit!

i

Kleinschalige uitstapjes voor ouderen met een aangepaste bus, mensen bij elkaar brengen en samen leuke dingen doen! Als lid van De Ledenservice kunt u gebruik maken van de kleinschalige uitstapjes binnen en buiten de regio. We verzorgendeze uitstapjes voor ouderen en houden rekening met de wensen en uitdagingen van de deelnemers. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de eigen rolstoelbus. De uitstapjes worden begeleid door enthousiaste ervaren vrijwilligers, waardoor we de prijs relatief laag houden

0743677177
samenuit@carintreggeland.nl

Ik ben op zoek naar een cursus.

Een aantal mogelijkheden op een rij:
  • de volksuniversiteit bij het ROC van Twente biedt allerlei vrijetijds cursussen aan: zoals fotografie, talen, koken of gezondheid en welzijnsonderwerpen.
  • computer cursussen bij de Bibliotheek Hengelo samen met Seniorweb.
  • muziek- dans- of toneellessen bij de Oyfo Kunstenschool.
  • cursussen over geloof bij de Protestantse gemeente.
  • cursussen en bijeenkomsten over wetenschappelijke ontwikkelingen worden georganiseerd door Studium Generale van de universiteit Twente of het Sciencecafé Enschede.
Nieuwe kennis en vaardigheden leren: dat kan op alle leeftijden. De Wijkracht Academie biedt voor jongeren, ouders, volwassenen, vrijwilligers en professionals allerlei trainingen aan. Informeer bij het Wijkracht wijkteam naar de mogelijkheden.
 

Rode Kruis Twente, afdeling Hengelo-Borne

i

Het Rode Kruis afdeling Hengelo-Borne houdt zich bezig met het organiseren van diverse sociale activiteiten voor mensen uit Hengelo en Borne. Het doel is om mensen die door verschillende omstandigheden niet makkelijk kunnen deelnemen aan allerlei sociale evenementen uit een eigen isolement te halen. Vervoer en begeleiding van zieken/gehandicapten en oude mensen kan met de Rode Kruis (rolstoel)bus. Het Rode Kruis biedt ook Bijzondere Vakanties voor mensen met een medische of sociale beperking.

Marnixstraat 1
7553LC Hengelo

0640437534
hengelo@rodekruis.nl

Oyfo Kunstenschool

i

Oyfo is ontstaan uit een fusie tussen Techniekmuseum Heim, Crea Centrum voor Kunsteducatie en Muziekschool Hengelo.

Floris Hazemeijerstraat 300
7555 RJ Hengelo

0742430054
info@oyfo.nl

ROC van Twente

i

ROC van Twente is een onderwijsinstelling voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie in de regio Twente.

Gieterij 200
7553VZ Hengelo

0748525000
info@rocvantwente.nl

Bibliotheek Hengelo Stad

i

De hoofdvestiging van Bibliotheek Hengelo vind je aan de Beursstraat in het centrum van Hengelo. Je bent van harte welkom om gebruik te maken van het café, de activiteiten, de werkplekken met gratis WiFi of de uitgebreide collectie.

Beursstraat 34
7551HV Hengelo

0742452565
klantenservice@bibliotheekhengelo.nl

Science Café Enschede

i

Science Café Enschede is de ontmoetingsplek voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van wetenschap en technologie. In de mooiste kleine zaal van Nederland – de bonbonnière van Concordia – krijgt het publiek de kans om in debat te gaan met spraakmakende wetenschappers. Science Café Enschede organiseert gemiddeld zes Science Cafés per jaar en vinden plaats in de theaterzaal van Concordia aan de Oude Markt in Enschede.

Oude Markt 15
7511GA Enschede

0534300999
info@sciencecafeenschede.nl

Studium Generale Universiteit Twente

i

Interesse in de nieuwste en spannendste ontwikkelingen op het gebied van wetenschap, technologie, politiek en maatschappij? Kom dan naar de programma's van Studium Generale. Wetenschappers en andere experts vertellen met passie over hun vakgebied en over de wereld waarin wij leven.

De Veldmaat 5Kamer: Vrijhof 338
7522NM Enschede

0534893321
sg.info@gw.utwente.nl

Volksuniversiteit Hengelo e.o.

i

De Volksuniversiteit Hengelo e.o. is een aparte stichting, die samenwerkt met het ROC van Twente. Elk jaar vind je bij Volksuniversiteit Hengelo een breed aanbod aan cursussen en workshops. Voor elk wat wils, een leven lang leren.

Gieterij 200
7553VZ HENGELO OV

0748525525
info@volksuniversiteit-hengelo.nl

Protestantse Gemeente Hengelo

i

De Protestantse Gemeente Hengelo is een geloofsgemeenschap die behoort tot de Protestantse Kerk in Nederland. De Protestantse Gemeente Hengelo is de eigenaar van de Waterstaatskerk.

Deldenerstraat 18
7551AG Hengelo

0742912576
kerkelijkbureau@pkn-hengelo.nl

Wijkracht Academie

i

Wijkracht biedt u de mogelijkheid mee te doen aan verschillende groepstrainingen. Een groepstraining heeft een aantal voordelen: • uitwisselen van ervaringen • van elkaar leren • mét elkaar leren • niet alleen staan in een situatie • eigen mogelijkheden ontdekken Ons complete aanbod staat op wijkrachtacademie.nl.

0889455722
info@wijkracht.nl

Ik wil op vakantie en heb daarbij extra zorg nodig vanwege mijn ziekte of beperking.

Op vakantie gaan is voor veel mensen heel gewoon. Vanwege een ziekte of een beperking hebben mensen soms extra zorg nodig. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij:
  • Het Rode Kruis en de Zonnebloem
  • Patiëntenorganisaties over aangepaste vakantiemogelijkheden: kijk op de website van Belangenorganisaties Overijssel voor adressen van patiëntenorganisaties.
  • Meereizen, dat is de website voor mensen met een verstandelijke beperking.

Via de adressen hieronder kun je meer informatie krijgen.

Rode Kruis Twente, afdeling Hengelo-Borne

i

Het Rode Kruis afdeling Hengelo-Borne houdt zich bezig met het organiseren van diverse sociale activiteiten voor mensen uit Hengelo en Borne. Het doel is om mensen die door verschillende omstandigheden niet makkelijk kunnen deelnemen aan allerlei sociale evenementen uit een eigen isolement te halen. Vervoer en begeleiding van zieken/gehandicapten en oude mensen kan met de Rode Kruis (rolstoel)bus. Het Rode Kruis biedt ook Bijzondere Vakanties voor mensen met een medische of sociale beperking.

Marnixstraat 1
7553LC Hengelo

0640437534
hengelo@rodekruis.nl

Allegoeds Vakanties

i

Allegoeds Vakanties organiseert op non-profitbasis (aangepaste) vakanties voor senioren. De vakantieweken kenmerken zich door: een kleinschalige opzet deskundige en betrokken vrijwilligers ruimte voor de gasten om wel of niet deel te nemen aan programmaonderdelen persoonlijke aandacht.

Molenweg 49a
6741KK Lunteren

0318485183
info@allegoedsvakanties.nl

Hetvakantiebureau.nl

i

Hetvakantiebureau.nl is specialist in seniorenvakanties en zorgvakanties in Nederland. De zorgvakanties zijn begeleide vakanties voor mensen die in het dagelijks leven zorg of begeleiding nodig hebben. Zo’n 1.500 vrijwilligers per jaar maken deze vakanties mogelijk. Hetvakantiebureau.nl maakt deel uit van de Protestantse Stichting Diaconaal Vakantiewerk.

Driebergsestraatweg 50
3941ZX Doorn

0343745890
info@hetvakantiebureau.nl

Zonnebloem Regio Hengelo

i

De Zonnebloem zet zich in voor mensen met fysieke beperkingen door contacten te leggen, gezelligheid te brengen, activiteiten te organiseren en vakanties mogelijk te maken. Zonnebloem Regio Hengelo heeft 5 afdelingen die diverse activiteiten organiseren voor hun gasten. In Twente is een Zonnebloemauto beschikbaar die per dag gehuurd kan worden om met 1 of enkele gasten op stap te gaan. De aangepaste auto is exclusief te huur voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel.

0649937730

Drempelloos op vakantie

i

Voor mensen met een lichamelijke beperking biedt Stichting Drempelloos op Vakantie (DoV), de mogelijkheid om zorgeloos en betaalbaar op vakantie te gaan. In Borne is een unieke aangepaste vakantiewoning gesitueerd. De ruime, aangepaste vakantiewoning biedt plek voor 5 personen.

Pasteurstraat 24
7622LE Borne

0742665524
info@drempelloosopvakantie.nl

Ik ben mantelzorger. Kan ik even uit de zorg?

Om de zorg voor een ander vol te houden, is het belangrijk dat je deze zorg af en toe even kunt overdragen zodat je niet overbelast raakt. Om tijd te besteden aan andere gezinsleden, vrienden, werk en/of hobby's. De tijdelijke en volledige overname van jouw mantelzorgtaken heet respijtzorg.
 
Voor veel mensen is het belangrijk om op een vrij dagdeel in de week of tijdens een vakantie weer energie op te doen. Aan wie draag je taken tijdelijk over en weet je dat de zorg in goede handen is, zodat je met een gerust hart even weg kunt gaan? Er zijn verschillende mogelijkheden. Respijtzorg wordt geleverd door vrijwilligers of professionals. Vaak is er sprake van een (bescheiden) eigen bijdrage. Er zijn steeds meer zorgverzekeraars die respijtzorg in zijn geheel of gedeeltelijk vergoeden via een aanvullend pakket.
 
 

SIZ Twente

i

SIZ Twente is deskundig op het gebied van mantelzorgondersteuning.

Deldenerstraat 22
7551AG HENGELO OV

0857731720

Allegoeds Vakanties

i

Allegoeds Vakanties organiseert op non-profitbasis (aangepaste) vakanties voor senioren. De vakantieweken kenmerken zich door: een kleinschalige opzet deskundige en betrokken vrijwilligers ruimte voor de gasten om wel of niet deel te nemen aan programmaonderdelen persoonlijke aandacht.

Molenweg 49a
6741KK Lunteren

0318485183
info@allegoedsvakanties.nl

Hetvakantiebureau.nl

i

Hetvakantiebureau.nl is specialist in seniorenvakanties en zorgvakanties in Nederland. De zorgvakanties zijn begeleide vakanties voor mensen die in het dagelijks leven zorg of begeleiding nodig hebben. Zo’n 1.500 vrijwilligers per jaar maken deze vakanties mogelijk. Hetvakantiebureau.nl maakt deel uit van de Protestantse Stichting Diaconaal Vakantiewerk.

Driebergsestraatweg 50
3941ZX Doorn

0343745890
info@hetvakantiebureau.nl

Carintreggeland Samen Uit!

i

Kleinschalige uitstapjes voor ouderen met een aangepaste bus, mensen bij elkaar brengen en samen leuke dingen doen! Als lid van De Ledenservice kunt u gebruik maken van de kleinschalige uitstapjes binnen en buiten de regio. We verzorgendeze uitstapjes voor ouderen en houden rekening met de wensen en uitdagingen van de deelnemers. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de eigen rolstoelbus. De uitstapjes worden begeleid door enthousiaste ervaren vrijwilligers, waardoor we de prijs relatief laag houden

0743677177
samenuit@carintreggeland.nl

Mantelzorgondersteuning

i

Hulp voor iedereen, die voor iemand zorgt.

088 - 945 57 22
mantelzorg@wijkracht.nl

Voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar met vragen over vrije tijd

Humanitas Twente Match ondersteunt jongeren tussen de 12 en 25 jaar bij het (her)vinden van hun plek in de maatschappij.

Jongeren die samen met een vrijwilliger van Humanitas Twente Match activiteiten ondernemen:

  • versterken hun zelfvertrouwen
  • vergroten hun netwerk.

Hierdoor kunnen zij keuzes maken in bijvoorbeeld vrije tijdsbesteding.

Humanitas Match

i

Ondersteuning voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar bij lastige situaties thuis of op school.

Oude Bornseweg 85
7556GW HENGELO OV

0742437733
match.twente@humanitas.nl

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding