Ontmoeten in de wijk

x

Voor jong en oud zijn er verspreid over Hengelo allerlei mogelijkheden om anderen te ontmoeten en leuke activiteiten te ondernemen: bij wijkcentra, wooncomplexen, sportaccomodaties, sportkantines, speeltuinen en kulturhuizen. Hieronder vind je per stadsdeel meer informatie.

 • Ben je op zoek naar activiteiten zoals dansen, zang, kaarten of tekenen?
 • Heb je zelf een idee en is het er (nog) niet?

Neem contact op met het betreffende wijkcentrum of de buurtorganisatie.

Wil je zelf actief worden in de wijkraad, kijk dan op de pagina Wijkraden en belangenorganisaties

Stadsdeel Noord

Wijkcentrum De Slangenbeek

i

In het multifunctionele wijkcentrum Slangenbeek met sporthal hebben veel verenigingen hun onderkomen.

Straatsburg 5
7559NM HENGELO OV

0742782000

Kulturhus Hasselo

i

Kulturhus Hasselo is het cultureel wijkcentrum van de Hasseler Es in Hengelo.

Henry Woodstraat 62
7558CP Hengelo

0742780181
info@wijkcentranoord.nl

Wijkcentrum De Sterrentuin

i

De Sterrentuin biedt de bewoners van de wijk een ontmoetingsplek voor jong en oud. Vele verenigingen hebben hun vaste plek gevonden in onze accommodatie.

Neptunusstraat 51
7557XX HENGELO OV

0742919177

Stadsdeel Midden

Wijkcentrum de Hengelose Es

Stadsdeel Zuid

Buurt- en Speeltuinvereniging "De Jeugd"

i

Buurt- en Speeltuinvereniging "De Jeugd".

Anthoniusstraat 52
7553WE HENGELO OV

0742917546
dejeugd@home.nl

Wijkcentrum de Tempel

i

Wijkcentrum de Tempel

Booggang 2
7552JZ HENGELO OV

0742426716
detempel@hetnet.nl

NIVON Hengelo

i

Het NIVON heeft een breed aanbod aan aktiviteiten op de meest uiteenlopende gebieden van vrijetijds besteding, recreatie, natuur & milieu, cultuur en sociale leefomgeving.

Lodewijkstraat 1
7553LB HENGELO OV

0742431879

't Berflo Hengelo

i

't Berflo Hengelo is een multifunctionele accommodatie (MFA) en IKC (integraal kindcentrum). Activiteiten van onderwijs, welzijn en zorg tot spel en avontuur vinden plaats in en rondom wijkcentrum 't Berflo Hengelo. Vooral gericht op de zorg en ontwikkeling van het jonge kind (GGD, logopedie, Kinder-Fysio, Praktijk voor Jeugdhulp, onderwijs en opvang) en de buurt- en wijkbewoners en ondernemers (activiteiten-, vergader-, film-, dans, creatieve en theaterruimten).

Apolloplein 1
7552VG Hengelo

0742458808
info@berflo-hengelo.nl

Warme huiskamers
Het zijn dure tijden. Omdat het prijsplafond van de energierekening pas eind januari op de rekening te voelen is, zullen veel mensen thuis de verwarming en lampen niet aan willen zetten. Om mensen niet in de kou te laten zitten verruimt het Leger des Heils de openingstijden van de buurthuiskamer. Bij Bosshardt is elke dag open. Om te studeren, om een gratis kopje koffie te drinken, een spelletje te spelen met je kind of gewoon een boek te lezen. Zodat iedereen in de buurt een plek heeft waar hij of zij naartoe kan.

Daarnaast is Bibliotheek Hengelo deze winter de Warme Winter Woonkamer van de stad. Er zijn extra veel zitplaatsen en het is gezellig aangekleed in samenwerking met Het Goed Hengelo. In de Bibliotheek staat aangegeven wat er die dag te doen is, maar niets moet! Dus kom, word warm, ontmoet nieuwe mensen, leer nieuwe dingen, kom een potje breien of schaken of kom even lekker tot je zelf met een goed boek of een tijdschrift.

Bibliotheek Hengelo Stad

i

De hoofdvestiging van Bibliotheek Hengelo vind je aan de Beursstraat in het centrum van Hengelo. Je bent van harte welkom om gebruik te maken van het café, de activiteiten, de werkplekken met gratis WiFi of de uitgebreide collectie.

Beursstraat 34
7551HV Hengelo

0742452565
klantenservice@bibliotheekhengelo.nl

Buurthuiskamer Bij Bosshardt Hengelo

i

Een buurthuiskamer is van en door de buurt. Ontmoeting, omzien naar elkaar, goede gesprekken en samen optrekken. Een plek waar je thuiskomt en waar iedereen welkom is. Je hoort erbij.

Agonstraat 10
7552 TJ Hengelo

0640714456

Wijkhuyzen Hengelo
De Wijkhuyzen zijn drie centrale plekken in Hengelo waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Het zijn plekken om anderen te ontmoeten en te ontspannen. Wijkracht biedt een breed activiteitenprogramma in samenwerking met verschillende professionele en vrijwilligersorganisaties. Deze Wijkhuyzen zijn vrij toegankelijk en er is geen verwijzing nodig. De drie locaties zijn

 • Wijkhuys Hasselo,
 • Wijkhuys Nijverheid en
 • Wijkhuys Weidedorp.

Wees welkom en kom gezellig buurten.

Huiskamer Wijkracht – Wijkhuys Hasselo

i

De Huiskamer is er speciaal voor senioren die in stadsdeel Noord wonen. Elke ochtend van 9.30-12.00 uur open voor inloop.

Henry Woodstraat 62
7558 CP Hengelo

0889455940
wijkhuyshasselo@wijkracht.nl

Wijkhuys Nijverheid

i

Wijkhuys Nijverheid is een plek voor ouderen, om elkaar te ontmoeten, te ontspannen en zich te ontwikkelen.

Wilderinksstraat 5-9
7555 DS Hengelo

0889455940
wijkhuysnijverheid@wijkracht.nl

Wijkhuys Weidedorp

i

Wijkhuys Weidedorp is een plek voor iedereen en vooral voor diegene die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken en voor ouderen uit stadsdeel midden. ouderen, om elkaar te ontmoeten, te ontspannen en zich te ontwikkelen.

Curaçaostraat 10
7556 TM Hengelo

31889455930
wijkhuysweidedorp@wijkracht.nl

Vriendendienst Hoor 'ns
De Vriendendienst is er voor mensen met terugkerende psychiatrische klachten, die door langdurige behandeling of opname contacten zijn kwijtgeraakt. Het gaat over gezellig samen zijn en activiteiten ondernemen. Meer informatie krijg je bij Mediant Hoor 'ns.

Vriendendienst Hoor ‘ns

i

Vriendschappelijk contact tussen een vrijwilliger en een persoon met psychiatrische klachten. Het gaat om gezellig samen zijn en samen iets doen.

Broekheurne-ring 1050
7546TA Enschede

0651385342
m.tervoorde@mediant.nl

De Zonnebloem en de Stichting Aandacht voor Elkaar
Voor mensen met fysieke en sociale beperkingen organiseren de Zonnebloem en de Stichting Aandacht voor Elkaar verschillende sociale activiteiten en gezelligheid. Bezoek aan huis voor ouderen en mensen met een lichamelijke beperking is ook mogelijk. 

Leuke luitjes en kluppen
Wil je samen met iemand gaan fietsen, wandelen, een spelletje doen, fotograferen of een andere hobby delen? Kijk ook eens 

 • Op de website van leuke luitjes en vind buurtgenoten met dezelfde interesses. Deelname is gratis en verloopt via de website van leukeluitjes. De meeste deelnemers zijn 50-plussers.
 • Op de klup app: voor 50-plussers om contact te maken met leeftijdgenoten en samen actief te zijn.  Deelname is gratis, je betaalt zelf de kosten van een activiteit. Via de Klup app vind je vele soorten activiteiten in de buurt die georganiseerd worden door kluppers. Je kunt ook meedoen aan activiteiten van Klup.

Zonnebloem Regio Hengelo

i

De Zonnebloem zet zich in voor mensen met fysieke beperkingen door contacten te leggen, gezelligheid te brengen, activiteiten te organiseren en vakanties mogelijk te maken. Zonnebloem Regio Hengelo heeft 6 afdelingen die diverse activiteiten organiseren voor hun gasten. In Twente is een Zonnebloemauto beschikbaar die per dag gehuurd kan worden om met 1 of enkele gasten op stap te gaan. De aangepaste auto is exclusief te huur voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel.

0649937730

Klup

i

Klup is een platform voor 50-plussers om online te ontmoeten en offline af te spreken. Bij Klup app draait het om ontmoeten van leeftijdsgenoten tijdens gezellige activiteiten.

help@kluppen.nl

Leuke (L)uitjes

i

Stichting 'Bij de pinken zijn' heeft als doel om buurtgenoten met dezelfde interesses met elkaar in contact brengen en heeft hiervoor de website leukeluitjes.nl gemaakt. De website is speciaal voor ouderen die leuke dingen willen doen.

info@leukeluitjes.nl

Stichting Aandacht voor Elkaar

i

Stichting Aandacht voor Elkaar wil iets betekenen voor ouderen e/o personen met een lichamelijke beperking, die mogelijk wel wat (meer) aandacht zouden kunnen en willen ontvangen. De stichting probeert de eenzaamheid bij haar doelgroep te verminderen.

Anthoniusstraat 24
7553 WD Hengelo

0742663287
info@StichtingAandachtvoorElkaar.nl

Overige ontmoetingsplekken voor specifieke doelgroepen

Er zijn tal van initiatieven in Hengelo. Een aantal voorbeelden op een rij:

 • ontmoeten op zondag voor alleenstaanden. Van april t/m september bij Paviljoen ‘De Ontmoeting’ in het Prins Bernhard Plantsoen; van oktober t/m maart in Theatercafé The Green Room in de Schouwburg Hengelo. Een ongedwongenontmoetingsmoment om de lange zondag te doorbreken.
 • de ookZOsoos voor sociale contacten tussen homo- en biseksuele ouderen. 
 • Scoobiedoe, de ontspanningsclub voor bezitters van een scootmobiel.
 • het Mantelzorgcafé voor contact met mantelzorgers.
 • voor jonge mensen met dementie en deelnemers met een cognitieve aandoening is Hof Espelo; natuur en zorg komen samen.
 • AVEM ontmoetingsgroepen voor Suryoyo, Turks en Arabischsprekende ouderen.
 • Bij Mozart voor dagbesteding Mediant en koffie-inloop voor wijkbewoners in het Vogelkwartier.
 • het Inloophuis Hengelo en de buurthuiskamer Bij Bosshardt Hengelo. Kijk voor openingstijden op de website.  

Scootmobielclub Scoobiedoe

i

Scoobiedoe is de ontspanningsclub voor bezitters van een scootmobiel in Hengelo (O) e.o. Om 14:00 uur vertrekken wij iedere laatste vrijdag van de maand voor een tourtocht vanuit Buurthuis De Hengelose Es in clubverband door het Twentse land. De tochten zijn 20 tot 25 km lang en worden altijd in een rustig tempo afgelegd. .

0628383473
gaalderink69@gmail.com

't Vogelkwartier

i

Inloop en dagbesteding.

Leeuwerikstraat 36
7557CE HENGELO OV

0883736854

AVEM, Ontmoetingsgroepen voor Suryoyo- Turks- en Arabisch sprekende ouderen

i

Bijeenkomsten voor ouderen die Turks, Suryoyo of Arabisch spreken. Het gesprek in hun moedertaal.

0889455722
info@wijkracht.nl

Hof Espelo

i

Hof Espelo biedt dagbesteding binnen een semi-beschermde werkomgeving bij Landschap Overijssel, onder begeleiding van een agogisch medewerker van Aveleijn voor volwassenen met een (verstandelijke) beperking in het bezit van een geldige indicatie dagbesteding.

Weerseloseweg 259
7522PS Enschede

0534335018

ookZOsoos

i

lhbt+’ers vanaf zo’n 50 jaar, die nieuwe mensen willen leren kennen, zijn van harte welkom in de zogeheten ookZOsoos. De deelnemers van deze soos komen maandelijks bij elkaar in Boerderij Bosch (terrein Universiteit Twente) op de vierde zondagmiddag van de maand. Daarnaast zijn er enkele kleinere activiteitengroepjes.

Campuslaan 15
7522NC Enschede

info@coctwenteachterhoek.nl

Inloophuis Hengelo

i

Het Inloophuis Hengelo biedt warmte en een luisterend oor aan iedereen die behoefte heeft aan ontspanning of ontmoeting. Inloophuis Hengelo wordt ondersteund door diverse kerken in Hengelo. Voor de actuele openingstijden zie de website.

de Wetstraat 29
7551GA HENGELO OV

0618209581
info@inloophuishengelo.nl

MantelzorgCafé

i

Bijeenkomsten voor iedereen, die voor iemand zorgt. Welkom met of zonder de persoon die zorg krijgt.

Uitslagsweg 47
7556 LN Hengelo

088 - 945 57 22
mantelzorg@wijkracht.nl

Buurthuiskamer Bij Bosshardt Hengelo

i

Een buurthuiskamer is van en door de buurt. Ontmoeting, omzien naar elkaar, goede gesprekken en samen optrekken. Een plek waar je thuiskomt en waar iedereen welkom is. Je hoort erbij.

Agonstraat 10
7552 TJ Hengelo

0640714456

Bij Mozart

i

Bij Mozart is een inloopplek in Hengelo waar iedereen binnen kan lopen die een vorm van hulp of ondersteuning nodig heeft. Deelname is vrijblijvend en kosteloos. Er is koffie, thee, een luisterend oor en activiteiten zoals creatief bezig zijn en samen eten of sport- en spelactiviteiten.

Mozartlaan 161
7557 DN Hengelo

0889455722
a.froberg@wijkracht.nl

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding