Ontmoeten in de wijk

x

Voor jong en oud zijn er verspreid over Hengelo allerlei mogelijkheden om anderen te ontmoeten en leuke activiteiten te ondernemen: bij wijkcentra, wooncomplexen, sportaccomodaties, sportkantines, speeltuinen en kulturhuizen.

Activiteiten
Ben je op zoek naar activiteiten zoals dansen, zang, kaarten of tekenen? Zoek je mensen om interesses mee te delen? Buurtorganisaties en wijkverenigingen organiseren allerlei activiteiten. Heb je zelf een idee en is het er (nog) niet? Neem contact op met het wijkcentrum of de ontmoetingsruimte en ga in gesprek. Wooncomplexen waar activiteiten plaatsvinden voor huurders zijn vaak ook toegankelijk voor buurtbewoners. 

Wijkracht Ontmoetingsactiviteiten in Hengelo

i

Wijkracht biedt op verschillende locaties en momenten bijeenkomst voor groepen mensen.

0889455722
info@wijkracht.nl

Wijk- en buurtcentra

Wijk- en buurtcentra Stadsdeel Noord

Wijkcentrum Slangenbeek

i

In het multifunctionele wijkcentrum Slangenbeek met sporthal hebben veel verenigingen hun onderkomen.

Straatsburg 5
7559NM HENGELO OV

0742782000

Kulturhus Hasselo

i

Kulturhus Hasselo is het cultureel wijkcentrum van de Hasseler Es in Hengelo.

Henry Woodstraat 62
7558CP Hengelo

0742780181

De Sterrentuin

i

De Sterrentuin biedt de bewoners van de wijk een ontmoetingsplek voor jong en oud. Vele verenigingen hebben hun vaste plek gevonden in onze accommodatie.

Neptunusstraat 51
7557XX HENGELO OV

0742919177

't Vogelkwartier

i

Wijkcentrum/speeltuin ’t Vogelkwartier voor Klein Driene, de Noork en Elsbeek

Leeuwerikstraat 36
7557CE HENGELO OV

0640198282
info@vogelkwartier.nl

Buurtkamer Hengelo Noord

i

Geïnteresseerden kunnen bij de buurtkamer onder het genot van een kop koffie/ thee in gesprek met andere wijkbewoners. Ze kunnen hun verhaal delen, nieuwe mensen ontmoeten of samen activiteiten ondernemen. Daarnaast is het mogelijk om een computer te gebruiken en begeleiding te krijgen bij digitale vragen. De buurtkameractiviteiten vinden plaats in Wijkcentrum de Sterrentuin, dinsdagmiddag 13:00 - 15:30 uur.

Neptunusstraat 51
7557XX Hengelo

0614132449
s.mouhsen@wijkracht.nl

Het Glazen Huis Hengelo

i

In het Glazen Huis aan de Cesar Franckstraat, tegenover nummer 47, kun je geheel vrijblijvend buurten, koffie en thee staan klaar. Het Glazen Huis is iedere maandag- , donderdag en vrijdagochtend open van 10.00 tot 12.00 uur en dinsdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur. Wil je graag eerst meer weten? Bel of mail Chantal Wiggers 06 - 51 24 05 40 / c.wiggers@wijkracht.nl of Arie Fröberg van Wijkracht 06 - 10 59 17 89 / a.froberg@wijkracht.nl. Zij vertellen je graag meer.

César Franckstraat 47speeltuinterrein Cesar Franckstraat (tegenover nummer 47)
7557EB Hengelo

0651240540
c.wiggers@wijkracht.nl

Wijk- en buurtcentra Stadsdeel Midden

Wijkcentrum de Hengelose Es

i

Wijkcentrum de Hengelose Es

Uitslagsweg 47
7556LN HENGELO OV

0742504020
info@wijkcentramidden.nl

Buurthuis en Speeltuinvereniging Weidedorp

i

Buurthuis en Speeltuinvereniging Weidedorp

Curacaostraat 10
7556TM HENGELO OV

0742919504
speeltuinweidedorp@wijkcentramidden.nl

Buurtkamer Hengelo Midden

i

Geïnteresseerden kunnen bij de buurtkamer onder het genot van een kop koffie/ thee in gesprek met andere wijkbewoners. Ze kunnen hun verhaal delen, nieuwe mensen ontmoeten of samen activiteiten ondernemen. Daarnaast is het mogelijk om een computer te gebruiken en begeleiding te krijgen bij digitale vragen. De buurtkameractiviteiten vinden plaats in Wijkcentrum de Hengelose Es, maandagmiddag 13:00 - 15:30 uur.

Uitslagsweg 47
7556LN Hengelo

0636579435
r.vanderlinde@wijkracht.nl

Wijk- en buurtcentra Stadsdeel Zuid

Buurt- en Speeltuinvereniging "De Jeugd"

i

Buurt- en Speeltuinvereniging "De Jeugd".

Anthoniusstraat 52
7553WE HENGELO OV

0742917546
dejeugd@home.nl

Wijkcentrum de Tempel

i

Wijkcentrum de Tempel

Booggang 2
7552JZ HENGELO OV

0742426716
detempel@hetnet.nl

NIVON Hengelo

i

Het NIVON heeft een breed aanbod aan aktiviteiten op de meest uiteenlopende gebieden van vrijetijds besteding, recreatie, natuur & milieu, cultuur en sociale leefomgeving.

Lodewijkstraat 1
7553LB HENGELO OV

0742431879

't Berflo Hengelo

i

't Berflo Hengelo is een multifunctionele accommodatie (MFA) en IKC (integraal kindcentrum). Activiteiten van onderwijs, welzijn en zorg tot spel en avontuur vinden plaats in en rondom wijkcentrum 't Berflo Hengelo. Vooral gericht op de zorg en ontwikkeling van het jonge kind (GGD, logopedie, Kinder-Fysio, Praktijk voor Jeugdhulp, onderwijs en opvang) en de buurt- en wijkbewoners en ondernemers (activiteiten-, vergader-, film-, dans, creatieve en theaterruimten).

Apolloplein 1
7552VG Hengelo

0742458808
info@berflo-hengelo.nl

Aveleijn Uit&Zo

i

Uit&Zo is een ontmoetingsplaats voor de buurt en cliënten van Aveleijn. Uit&Zo biedt van maandag tot en met vrijdag dagbesteding in de wijk Berflo Es voor volwassen mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek.

Thomasstraat 70
7553XV Hengelo

0742498897
uitenzo@aveleijn.nl

Buurtkamer Hengelo Zuid

i

Geïnteresseerden kunnen bij de buurtkamer onder het genot van een kop koffie/ thee in gesprek met andere wijkbewoners. Ze kunnen hun verhaal delen, nieuwe mensen ontmoeten of samen activiteiten ondernemen. Daarnaast is het mogelijk om een computer te gebruiken en begeleiding te krijgen bij digitale vragen. De buurtkameractiviteiten vinden plaats in MFA ‘t Berflo, maandagmiddag 13:00 -15:30 uur.

Apolloplein 1
7552VG Hengelo

0647147906
n.avci@wijkracht.nl

Buurtinitiatieven / burenhulp

In het dagelijkse leven kunnen wij veel voor elkaar betekenen. Via deze link kom je bij een aantal buurtinitiatieven in Hengelo. 


Vriendenkring
Nieuwe mensen ontmoeten en bevriend raken. Het lijkt vanzelfsprekend, maar het is voor lang niet iedereen zo eenvoudig als het klinkt. Een vriendenkring is er voor mensen met een lichte verstandelijke beperking, die moeite hebben met het vinden en aangaan van vriendschappen. De vriendenkring bestaat uit maximaal vijf personen en komt regelmatig bij elkaar bijvoorbeeld één keer per maand. Deze vriendenkring krijgt ondersteuning van een vrijwilliger en de eerste twee keer is er ook iemand van Wijkracht Hengelo aanwezig. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het Wijkracht wijkteam.

Samen is leuker
Wil je samen met iemand een ommetje maken of een boodschap doen? Of vind je het lastig om ergens alleen naar toe te gaan? Zoek je een bridgepartner of iemand om mee te fotograferen? Soms is het lastig iemand te vinden. Aan de andere kant zijn er ook buurtbewoners die graag iets met een ander doen, maar soms niet weten wát ze kunnen doen. Samen is leuker helpt de goede match te vinden. Vraag meer informatie bij Welzijn Ouderen Hengelo.

Wijkracht Welzijn Ouderen Hengelo

i

Wijkracht Welzijn Ouderen Hengelo biedt informatie, advies en ondersteuning aan ouderen, familieleden en vrijwilligers die met ouderen werken.

0889455722
info@wijkracht.nl

Vriendenkring

i

Een kleine groep mensen die regelmatig bij elkaar komt, bijvoorbeeld één keer per maand. Begeleid door een vrijwilliger.

0889455722
info@wijkracht.nl

Vriendendienst Hoor 'ns
De Vriendendienst is er voor mensen met terugkerende psychiatrische klachten, die door langdurige behandeling of opname contacten zijn kwijtgeraakt. Het gaat over gezellig samen zijn en activiteiten ondernemen. Meer informatie krijg je bij Mediant Hoor 'ns.

Vriendendienst Hoor ‘ns

i

Vriendschappelijk contact tussen een vrijwilliger en een persoon met psychiatrische klachten. Het gaat om gezellig samen zijn en samen iets doen.

Broekheurne-ring 1050
7546TA Enschede

0651385342
m.tervoorde@mediant.nl

De Zonnebloem en de Stichting Aandacht voor Elkaar
Voor mensen met fysieke en sociale beperkingen organiseren de Zonnebloem en de Stichting Aandacht voor Elkaar verschillende sociale activiteiten en gezelligheid. Bezoek aan huis voor ouderen en mensen met een lcihtamelijke beperking is ook mogelijk. 

Leuke luitjes en kluppen
Wil je samen met iemand gaan fietsen, wandelen, een spelletje doen, fotograferen of een andere hobby delen? Kijk ook eens 

  • Op de website van leuke luitjes en vind buurtgenoten met dezelfde interesses. Deelname is gratis en verloopt via de website van leukeluitjes. De meeste deelnemers zijn 50-plussers.
  • Op de klup app: voor 50-plussers om contact te maken met leeftijdgenoten en samen actief te zijn.  Deelname is gratis, je betaalt zelf de kosten van een activiteit. Via de Klup app vind je vele soorten activiteiten in de buurt die georganiseerd worden door kluppers. Je kunt ook meedoen aan activiteiten van Klup.

Zonnebloem Regio Hengelo

i

De Zonnebloem zet zich in voor mensen met fysieke beperkingen door contacten te leggen, gezelligheid te brengen, activiteiten te organiseren en vakanties mogelijk te maken. Zonnebloem Regio Hengelo heeft 5 afdelingen die diverse activiteiten organiseren voor hun gasten. In Twente is een Zonnebloemauto beschikbaar die per dag gehuurd kan worden om met 1 of enkele gasten op stap te gaan. De aangepaste auto is exclusief te huur voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel.

0649937730

Klup

i

Klup is een platform voor 50-plussers om online te ontmoeten en offline af te spreken. Bij Klup app draait het om ontmoeten van leeftijdsgenoten tijdens gezellige activiteiten.

help@kluppen.nl

Leuke (L)uitjes

i

Stichting 'Bij de pinken zijn' heeft als doel om buurtgenoten met dezelfde interesses met elkaar in contact brengen en heeft hiervoor de website leukeluitjes.nl gemaakt. De website is speciaal voor ouderen die leuke dingen willen doen.

info@leukeluitjes.nl

Stichting Aandacht voor elkaar

i

Stichting Aandacht voor Elkaar wil iets betekenen voor ouderen e/o personen met een lichamelijke beperking, die mogelijk wel wat (meer) aandacht zouden kunnen en willen ontvangen. De stichting probeert de eenzaamheid bij haar doelgroep te verminderen.

Anthoniusstraat 24
7553 WD Hengelo

0742663287
info@StichtingAandachtvoorElkaar.nl

Overige ontmoetingsplekken voor specifieke doelgroepen

Er zijn tal van initiatieven in Hengelo. Mocht je een initiatief kennen, dat hier nog niet genoemd is, geef het dan door aan een medewerker van Wijkracht.

  • voor alleenstaanden elke zondagochtend bij het Paviljoen ‘De Ontmoeting’ in het Prins Bernhard Plantsoen een bijeenkomst;
  • voor sociale contacten tussen homo- en biseksuele ouderen is er ookZOsoos; 
  • voor contact met mantelzorgers is het Mantelzorgcafé;
  • voor jong dementerenden en deelnemers met een cognitieve aandoening is Hof Espelo; natuur en zorg komen samen;
  • voor Suryoyo, Turks en Arabischsprekende ouderen zijn ontmoetingsgroepen. 

Scootmobielclub Scoobiedoe

i

Scoobiedoe is de ontspanningsclub voor bezitters van een scootmobiel in Hengelo (O) e.o. Om 14:00 uur vertrekken wij iedere laatste vrijdag van de maand voor een tourtocht vanuit Buurthuis De Hengelose Es in clubverband door het Twentse land. De tochten zijn 20 tot 25 km lang en worden altijd in een rustig tempo afgelegd. Contactpersoon: Jan van Wietingen.

Uitslagsweg 47
7556LN HENGELO OV

0742776192
scoobiedoe@home.nl

Wijkracht Hengelo

i

Wijkracht biedt sociale zorg en cliëntondersteuning in de gemeenten Haaksbergen, Hengelo, Borne, Losser, Oldenzaal en Dinkelland. Wijkracht Hengelo biedt mantelzorgondersteuning, ouderenwerk, ondersteuning aan mensen met een beperking, maatschappelijk werk, sociaal cultureel werk en preventieve wijkverpleegkundige zorg.

Johannaweg 26
7555 CR HENGELO OV

0889455722
info@wijkracht.nl

AVEM, Ontmoetingsgroepen voor Suryoyo- Turks- en Arabisch sprekende ouderen

i

Bijeenkomsten voor ouderen die Turks, Suryoyo of Arabisch spreken. Het gesprek in hun moedertaal.

0889455722
info@wijkracht.nl

Hof Espelo

i

Hof Espelo biedt dagbesteding binnen een semi-beschermde werkomgeving bij Landschap Overijssel, onder begeleiding van een agogisch medewerker van Aveleijn voor volwassenen met een (verstandelijke) beperking in het bezit van een geldige indicatie dagbesteding.

Weerseloseweg 259
7522PS Enschede

0534335018

ookZOsoos

i

lhbt+’ers vanaf zo’n 50 jaar, die nieuwe mensen willen leren kennen, zijn van harte welkom in de zogeheten ookZOsoos. De deelnemers van deze soos komen maandelijks bij elkaar in Boerderij Bosch (terrein Universiteit Twente) op de vierde zondagmiddag van de maand. Daarnaast zijn er enkele kleinere activiteitengroepjes.

Campuslaan 15
7522NC Enschede

info@coctwenteachterhoek.nl

Inloophuis Hengelo

i

Het Inloophuis Hengelo biedt warmte en een luisterend oor aan iedereen die behoefte heeft aan ontspanning of ontmoeting. Inloophuis Hengelo wordt ondersteund door diverse kerken in Hengelo. Openingstijden ma t/m do 13.00-16.00 uur en zondagavond 19.00-22.00 uur. Iedere laatste zondag van de maand is er lunch van 13.00-16.00 uur.

de Wetstraat 29
7551GA HENGELO OV

0742438056
info@inloophuishengelo.nl

MantelzorgCafé

i

Bijeenkomsten voor iedereen, die voor iemand zorgt. Welkom met of zonder de persoon die zorg krijgt.

Uitslagsweg 47
7556 LN Hengelo

088 - 945 57 22
mantelzorg@wijkracht.nl

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding