Belangenbehartiging

x

In Hengelo komt de cliëntenraad Minima op voor de belangen van mensen met een uitkering en de belangen van mensen die gebruikmaken van de Hengelose minimaregelingen.

Bij het Meldpunt jeugd, werk en zorg kun je terecht met vragen of klachten over jeugdhulp, ondersteuning en zorg thuis (de Wmo) of ondersteuning bij het vinden van werk en inkomen.   

Cliëntenraad Minima Hengelo

i

De Cliëntenraad Minima Hengelo is de belangenorganisatie voor inwoners van Hengelo met een laag inkomen. Cliëntenraad Minima Hengelo is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie en kan zich neutraal inzetten voor de maatschappelijke belangen van mensen met de laagste inkomens. Cliëntenraad Minima Hengelo is te vinden op de eerste verdieping van Wijkcentrum de Sterrentuin. Openingstijden dinsdag en donderdag van 10.00 tot 15.00 uur. Spreekuur op dinsdag en donderdag van 11.00 tot 12.00 uur en op afspraak.

Neptunusstraat 51
7557XX HENGELO OV

0743490165
clientenraadhengelo@gmail.com

Meldpunt jeugd, werk en zorg

i

Hebt u vragen of klachten over de werkwijze van de gemeente Hengelo op het gebied van jeugdhulp, ondersteuning en zorg thuis (de Wmo) of ondersteuning bij het vinden van werk en inkomen? Dan is het belangrijk om dat te melden. Alleen dan kunnen we proberen om samen tot een oplossing te komen. De gemeente Hengelo heeft hiervoor het meldpunt jeugd, werk en zorg ingesteld. 

Hazenweg 121
7556BM Hengelo

14074

Heb je juridische problemen of vragen, bijvoorbeeld over werk en inkomen, uitkeringen of beslissingen van overheidsinstanties? En kom je er zelf niet uit? Dan kun je sociaaljuridische ondersteuning krijgen van het team Sociaal Raadslieden. 
 
De Sociaal Raadslieden zijn er voor alle inwoners van de gemeente Hengelo, die informatie of advies nodig hebben op sociaal-juridisch gebied. Sociaal Raadslieden zijn onafhankelijk. Een gesprek met een jurist van de Sociaal Raadslieden is vertrouwelijk en kosteloos.

Wijkracht Sociaal Raadslieden

i

De Sociaal Raadslieden zijn er voor alle inwoners van de gemeente Hengelo, die informatie of advies nodig hebben op sociaal-juridisch gebied bijvoorbeeld over werk en inkomen, uitkeringen, beslissingen van overheidsinstanties, huurtoeslag of familie- en consumentenzaken. Sociaal Raadslieden zijn onafhankelijk. Een gesprek met een jurist van de Sociaal Raadslieden is vertrouwelijk en kosteloos. Het team Sociaal Raadslieden werkt met vaste spreekuren, waar u alleen op afspraak gebruik van kunt maken. De spreekuren zijn (op afspraak) op maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 – 12.00 uur. Het telefonisch spreekuur is van maandag tot en met donderdag tussen 13.30 – 15.00 uur.

Apolloplein 1
7552VG Hengelo

0889455722
sociaalraadslieden@wijkracht.nl

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding