Belangenbehartiging

x

De cliëntenraad Minima & Wmo Hengelo komt op voor de belangen van mensen

  • met een uitkering
  • die gebruikmaken van de Hengelose minimaregelingen
  • en die gebruik maken van Wmo voorzieningen.

Je kunt bellen of mailen voor een afspraak. Elke dinsdag is er een inloopspreekuur bij de Bibliotheek Hengelo Stad, gratis voor iedereen.  

Bij het Meldpunt jeugd, werk en zorg kun je terecht met vragen of klachten over jeugdhulp, ondersteuning en zorg thuis (de Wmo) of ondersteuning bij het vinden van werk en inkomen.   

Cliëntenraad Minima en Wmo Hengelo

i

De Cliëntenraad Minima en Wmo Hengelo biedt hulp en advies aan inwoners van Hengelo met een laag inkomen en/of gebruikers van een Wmo voorziening. Het inloopspreekuur is elke dinsdag van 09.00 - 14.00 uur bij de Bibliotheek Hengelo Stad, ontwikkelplein, 2e verdieping.

0743490165
info@clientenraadhengelo.nl

Meldpunt jeugd, werk en zorg

i

Hebt u vragen of klachten over de werkwijze van de gemeente Hengelo op het gebied van jeugdhulp, ondersteuning en zorg thuis (de Wmo) of ondersteuning bij het vinden van werk en inkomen? Dan is het belangrijk om dat te melden. Alleen dan kunnen we proberen om samen tot een oplossing te komen. De gemeente Hengelo heeft hiervoor het meldpunt jeugd, werk en zorg ingesteld.

Burg. van der Dussenplein 1
7551 EB Hengelo

14074

Heb je juridische problemen of vragen, bijvoorbeeld over werk en inkomen, uitkeringen of beslissingen van overheidsinstanties? En kom je er zelf niet uit? Dan kun je terecht bij het juridisch spreekuur in de bibliotheek Hengelo of bij het Juridisch Loket Enschede. 
 
Je kunt mailen, bellen of langskomen tijdens een inloopspreekuur. Informatie en advies zijn gratis en een gesprek met een medewerker blijft vertrouwelijk.

Het Juridisch Loket Enschede

i

Het Juridisch Loket is een onafhankelijke en laagdrempelige stichting, waar burgers zonder enige vorm van belangenverstrengeling gratis juridische hulp krijgen. Op de website is nuttige informatie over veel voorkomende juridische kwesties te vinden. De juristen zijn onafhankelijk en geven duidelijk advies aan de telefoon, via de mail of tijdens het inloopspreekuur in een van de vestigingen. De inlooptijden verschillen per vestiging en zijn te vinden op de contactpagina van de website.

Piet Heinstraat 17
7511JE ENSCHEDE

09008020

Juridisch spreekuur Bibliotheek Hengelo

i

Hulp bij vragen over werk en inkomen, beslissingen van de overheid en andere juridische zaken. Elke dinsdagochtend van 10.00 - 13.00 uur en elke donderdagochtend van 10:00 - 12:00 uur bij de bibliotheek, ontwikkelplein, 2e verdieping.

Beursstraat 34
7551 HV Hengelo

06 1312 3753

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding