Taal

x

Het beheersen van de Nederlandse taal is voor iedere inwoner van Nederland belangrijk. Het is belangrijk bij

  • het vinden van werk en
  • het biedt mensen de mogelijkheid om deel te nemen aan de maatschappij.

Mensen die een uitkering van de gemeente krijgen, moeten aan de taaleis voldoen, dat wil zeggen dat zij de Nederlandse taal voldoende moeten beheersen. Het toetsen begint met een taaltoets.

Taalcafé
Om een taal onder de knie te krijgen is het van belang om het vaak te spreken. Bij het taalcafé kun je wekelijks de Nederlandse taal oefenen. Elke dinsdagochtend en vrijdagmiddag is er in de bibliotheek een groep vrijwilligers aanwezig waarmee je de Nederlandse taal kunt oefenen. Ook wordt er regelmatig een bezoek gepland naar een organisatie.

Meer informatie over beter leren lezen, schrijven en spreken krijg je bij Taalpunt Hengelo.

Menthol

i

Menthol is een samenwerkingsverband van de gemeente Hengelo en Wijkracht, die zich bezighoudt met het geven van informatie, advies en ondersteuning op het gebied van inburgering, het leren van de Nederlandse taal en de maatschappelijke begeleiding van asielgerechtigde nieuwkomers. Menthol werkt samen met ruim 200 vrijwilligers die ondersteunen bij de verschillende taken en activiteiten. Regelmatig worden er (thema)bijeenkomsten, workshops en trainingen voor vrijwilligers georganiseerd.

Gerststraat 2
7552DV Hengelo

0889455740

Taalcafé

i

Iedere dinsdagochtend en vrijdagmiddag is er een activiteit voor mensen die spelenderwijs beter willen worden in taal: het Taalcafé. Altijd gezellig, altijd lekker druk. Iedereen is welkom om mee te doen. Het taalcafé is te bezoeken in de Bibliotheek Hengelo op dinsdag 10.00 - 12:00 uur en vrijdag 14:00 – 16:00 uur. Eens per twee maanden gaan de vrijwilligers samen met de deelnemers op bezoek bij een instantie waar ze kennis mee kunnen maken.

Beursstraat 34
7551HV Hengelo

0889455741
info@taalpunthengelo.nl

Taalpunt Hengelo

i

Taalpunt Hengelo is dé plek voor iedereen die de Nederlandse taal beter wil beheersen. Een plek voor anderstaligen én voor mensen die beter willen leren lezen of schrijven. Taalpunt Hengelo bevindt zich op de tweede verdieping van Bibliotheek Hengelo Stad. Meerdere malen per week zijn daar vrijwilligers te vinden, die gratis informatie en advies geven. Zij weten precies wat er te doen is op taalgebied. Verder is er een collectie, speciaal voor volwassenen die moeite hebben met de taal. U kunt ook een eigen taalcoach krijgen. Samen kunt u oefenen met het spreken, lezen of schrijven van de Nederlandse taal. Vrijwilligers bieden twee keer in de week een inloopspreekuur aan bij de Bibliotheek Hengelo op woensdag 10.00 - 12.00 uur en donderdag 14.00 - 16.00 uur.

Beursstraat 34
7551HV Hengelo

0889455741
info@taalpunthengelo.nl

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding