Arbeidsconflicten

x

Problemen op het werk kosten tijd, geld en energie. Stel vragen en maak duidelijk waar je tegen aan loopt. Probeer een oplossing te vinden en een arbeidsconflict te voorkomen. Wanneer je het moeilijk vindt om een probleem aan de leidinggevende voor te leggen, dan kun je ook in gesprek gaan met een vertrouwenspersoon, een adviseur van personeelszaken of bedrijfsmaatschappelijk werk.

Ik heb juridisch advies nodig.

Lost het probleem niet op of verergert de situatie? Voor juridisch advies kun je terecht bij jouw vakbond, de sociaal raadslieden van Wijkracht, een advocaat en het juridisch loket. Zij kunnen helpen met tips, voorbeeldbrieven en formulieren. Zij hebben kennis van de wetten en regels.

Wijkracht Sociaal Raadslieden

i

De Sociaal Raadslieden zijn er voor alle inwoners van de gemeente Hengelo, die informatie of advies nodig hebben op sociaal-juridisch gebied bijvoorbeeld over werk en inkomen, uitkeringen, beslissingen van overheidsinstanties, huurtoeslag of familie- en consumentenzaken. Sociaal Raadslieden zijn onafhankelijk. Een gesprek met een jurist van de Sociaal Raadslieden is vertrouwelijk en kosteloos. Het team Sociaal Raadslieden werkt met vaste spreekuren, waar u alleen op afspraak gebruik van kunt maken. De spreekuren zijn (op afspraak) op maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 – 12.00 uur. Het telefonisch spreekuur is van maandag tot en met donderdag tussen 13.30 – 15.00 uur.

Apolloplein 1
7552VG Hengelo

0889455722
sociaalraadslieden@wijkracht.nl

Het Juridisch Loket Enschede

i

Het Juridisch Loket is een onafhankelijke en laagdrempelige stichting, waar burgers zonder enige vorm van belangenverstrengeling gratis juridische hulp krijgen. Op de website is nuttige informatie over veel voorkomende juridische kwesties te vinden. De juristen zijn onafhankelijk en geven duidelijk advies aan de telefoon, via de mail of tijdens het inloopspreekuur in een van de vestigingen. De inlooptijden verschillen per vestiging en zijn te vinden op de contactpagina van de website.

Piet Heinstraat 17
7511JE ENSCHEDE

09008020

Wetswinkel Twente

i

Stichting Wetswinkel Twente is een vrijwillige organisatie op het gebied van het geven van gratis juridisch advies aan iedereen.

Hertmebrink 1
7544DC ENSCHEDE

info@wetswinkeltwente.nl

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding