Zingeving

x
Ouder worden kan een tijd van verdieping zijn, van overdracht van kennis en inzichten aan anderen, een tijd van terugblikken en afronding van het leven.
Wijkracht Ouderen Hengelo biedt verschillende activiteiten en diensten hiervoor aan:
 • Levensboek;
  Zelfstandig wonende ouderen in Hengelo kunnen een Levensboek laten maken. De gesprekken hiervoor worden gevoerd door een vrijwillig(st)er die op bezoek komt. Het levensboek maken betekent herinneringen ophalen en er over vertellen. Het vertellen levert aandacht en erkenning op: het doet ertoe wat er is gebeurd, herinneringen mogen gehoord en verteld worden. Het is de moeite waard om het op laten schrijven en een mooi, persoonlijk document van te laten maken.
  Een levensboek kan ook een nalatenschap zijn voor kinderen of kleinkinderen.

 • Grip en Glanscursus;
  deze cursus biedt ondersteuning in het zoeken naar nieuwe mogelijkheden om tijd prettiger in te vullen. Je leert vaardigheden om zelf actief bij te dragen aan de glans in jouw leven.Rode draad door de cursus is de zogenaamde GLANS-schijf, die vergelijkbaar is met de voedingsschijf.
  Concrete onderwerpen zijn onder andere positief zijn en blijven, samen met anderen zijn en vriendschap en persoonlijke sterke punten ontdekken en uitbouwen.

 • ZIN-IN, een goed gesprek over levensvragen en overdenkingen. Ieder mens leeft het eigen verhaal. Vertrouwelijk praten met een getrainde vrijwilliger over bijzondere momenten in het leven. Het contact kan bestaan uit een (klein) aantal gesprekken. Zelf aanmelden of na aanmelding door een professional.  

Andere mogelijkheden zijn: 

 • Verhalen en meer;
  op de tweede vrijdagmiddag van de maand (sept t/m maart) luisteren deelnemers naar een mooi verhaal over een thema. Je gaat met elkaar daarover in gesprek.

 • Samen is leuker;
  Wil je samen met iemand een ommetje maken of een boodschap doen? Of vind je het lastig om ergens alleen naar toe te gaan? Zoek je een bridgepartner of iemand om mee te fotograferen?
  Soms is het lastig iemand te vinden. Aan de andere kant zijn er ook buurtbewoners die graag iets met een ander doen, maar soms niet weten wát ze kunnen doen. Samen is leuker helpt de goede match te vinden. Vraag meer informatie bij Wijkracht Ouderen Hengelo.

 • Studiekring van en voor ouderen;
  voor 55-plussers die samen met leeftijdgenoten zelfgekozen thema’s verder onderzoeken en delen met elkaar.

Wijkracht Ouderen Hengelo - Cursussen en Educatie

i

Wijkracht ouderen biedt op verschillende thema's cursussen en trainingen aan.

0889455722
info@wijkracht.nl

Wijkracht Ouderen Hengelo – Mijn levensboek

i

Wijkracht Ouderen Hengelo heeft een project waarin u als zelfstandig wonende ouderen in Hengelo een Levensboek kunnen laten maken. De gesprekken hiervoor worden gevoerd door een vrijwilligster die bij u op bezoek komt. Inschrijven voor Mijn levensboek kan online via het webformulier. Meer informatie en telefonisch aanmelden kan ook via het Zorgloket, telefoon: 074-245 91 31 of bel voor meer informatie met Ankie Klein Gebbink, telefoon: 06-5146770 of e-mail: a.kleingebbink@wijkracht.nl.

0889455722
info@wijkracht.nl

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding