DigiD

x

DigiD is de afkorting voor Digitale Identiteit. Het is een persoonlijke toegangscode op internet om te laten weten wie je bent wanneer je persoonlijke zaken wilt regelen. In het normale leven vraagt een medewerker een identiteitsbewijs of een paspoort. Op internet kun je met een DigiD bijvoorbeeld huurtoeslag of zorgtoeslag aanvragen, een verhuizing doorgeven of belastingaangifte indienen.

Het DigiD bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord, die je beide zelf uitkiest. Het DigiD is 3 jaar geldig nadat je deze voor het laatst hebt gebruikt. Op de website van DigiD.nl vind je uitgebreide informatie over de mogelijkheden.

DigiD

i

Met DigiD regelt u overheidszaken via internet. Het is een persoonlijke toegangscode waarmee u zich identificeert en bestaat uit gebruikersnaam en een wachtwoord die u allebei zelf samenstelt, zodat u ze makkelijk kunt onthouden

0881236555
info@digid.nl

Wie helpt mij bij het aanvragen van een DigiD?

Wanneer je niet zelf een DigiD kunt aanvragen, dan kun je hulp vragen aan familie of vrienden.

Wanneer zij niet kunnen helpen, vraag dan hulp bij het Zorgloket.

Zorgloket Hengelo

i

Het Zorgloket is er voor mensen van alle leeftijden die ondersteuning nodig hebben. Het Zorgloket is te vinden op het Publieksplein in het Stadskantoor. Balie Zorgloket is geopend: maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 16.30 uur en vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur.

Hazenweg 121
7556BM Hengelo

0742459131
zorgloket@hengelo.nl

DigiD

i

Met DigiD regelt u overheidszaken via internet. Het is een persoonlijke toegangscode waarmee u zich identificeert en bestaat uit gebruikersnaam en een wachtwoord die u allebei zelf samenstelt, zodat u ze makkelijk kunt onthouden

0881236555
info@digid.nl

Waar kan ik leren hoe ik een DigiD aanvraag en kan gebruiken?

Steeds vaker moeten we (overheids)zaken online regelen. Bij de cursus ‘Digisterker’ van de bibliotheek Hengelo leer je hoe je een DigiD kunt gebruiken. Bijvoorbeeld om een verhuizing door te geven en de belastingaangifte in te dienen. De cursus ‘Digisterker’ wordt georganiseerd samen met SeniorWeb en de gemeente Hengelo.

Bibliotheek Hengelo Stad

i

De hoofdvestiging van Bibliotheek Hengelo vind je aan de Beursstraat in het centrum van Hengelo. Je bent van harte welkom om gebruik te maken van het café, de activiteiten, de werkplekken met gratis WiFi of de uitgebreide collectie.

Beursstraat 34
7551HV Hengelo

0742452565
klantenservice@bibliotheekhengelo.nl

Digisterker

i

In de cursus Digisterker leert u digitale (overheids)diensten gebruiken, dus van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst. De cursus bestaat uit modules, bijvoorbeeld over: • een DigiD aanvragen en gebruiken • informatie zoeken en vinden op websites van de overheid • een toeslag aanvragen • een afspraak maken via een website • uw persoonlijke omgeving gebruiken van overheidsorganisatie, zoals Mijn toeslagen, werk.nl en MijnOverheid

Beursstraat 34
7551HV HENGELO OV

0742452565
secretariaat@bibliotheekhengelo.nl

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding