Ziektekosten verzekering

x

Iedereen die in Nederland woont of werkt, is wettelijk verplicht een basisverzekering te hebben. Deze basisverzekering dekt de standaardzorg van bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis of apotheek. Daarnaast kan iedereen zich (vrijwillig) aanvullend verzekeren voor kosten die het basispakket niet vergoedt.

Hoe kies ik een zorgverzekering?

Vanaf 18 jaar is het verplicht om een basiszorgverzekering af te sluiten. Daarnaast kun je zelf beslissen of in jouw situatie een aanvullende zorgverzekering nodig is. Kijk bij het uitkiezen van de zorgverzekering goed naar de voorwaarden. Vergelijk verzekeringen op de websites van Independer, Zorgverzekering Informatie Centrum of de Consumentenbond.

Voor bepaalde groepen zijn speciale zorgverzekeringen: bijvoorbeeld voor studenten, sporters, jongeren en ouderen. Kijk voor informatie op de site van het Zorgverzekeringsinformatie.

Ik heb een laag inkomen: is er een betaalbare zorgverzekering voor mij?

De gemeente Hengelo vindt dat iedereen een goede zorgverzekering verdient.

Woon je in Hengelo, ben je geen student en heb je een inkomen onder een bepaald inkomen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de collectieve zorgverzekering GarantVerzorgd: dit is een complete zorgverzekering waar de gemeente Hengelo aan meebetaalt. Naast de collectieve verzekering kun je kiezen voor aanvullende zorgverzekeringen en tandartsverzekeringen.

Zorgloket Hengelo

i

Het Zorgloket is er voor mensen van alle leeftijden die ondersteuning nodig hebben. Het Zorgloket is te vinden op het Publieksplein in het Stadskantoor. Balie Zorgloket is geopend: maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 16.30 uur en vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur.

Hazenweg 121
7556BM Hengelo

0742459131
zorgloket@hengelo.nl

Collectieve zorgverzekering GarantVerzorgd

i

Gemeente Hengelo biedt samen met Menzis, de collectieve zorgverzekering GarantVerzorgd aan.

Hazenweg 121
7556BM Hengelo

14074

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding