Waardevol leven

x
Ouder worden kan een tijd van verdieping zijn, van overdracht van kennis en inzichten aan anderen, een tijd van terugblikken en afronding van het leven.
Wijkracht Welzijn Ouderen Hengelo biedt verschillende activiteiten en diensten hiervoor aan:
 
 • Levensboek;
  Zelfstandig wonende ouderen in Hengelo kunnen een Levensboek laten maken. De gesprekken hiervoor worden gevoerd door een vrijwillig(st)er die op bezoek komt. Het levensboek maken betekent herinneringen ophalen en er over vertellen. Het vertellen levert aandacht en erkenning op: het doet ertoe wat er is gebeurd, herinneringen mogen gehoord en verteld worden. Het is de moeite waard om het op laten schrijven en een mooi, persoonlijk document van te laten maken.
  Een levensboek kan ook een nalatenschap zijn voor kinderen of kleinkinderen.

 • Grip en Glanscursus;
  deze cursus biedt ondersteuning in het zoeken naar nieuwe mogelijkheden om tijd prettiger in te vullen. Je leert vaardigheden om zelf actief bij te dragen aan de glans in jouw leven.Rode draad door de cursus is de zogenaamde GLANS-schijf, die vergelijkbaar is met de voedingsschijf.
  Concrete onderwerpen zijn onder andere positief zijn en blijven, samen met anderen zijn en vriendschap en persoonlijke sterke punten ontdekken en uitbouwen.

Andere mogelijkheden zijn: 

 • Verhalen en meer;
  op de tweede vrijdagmiddag van de maand (sept t/m maart) luisteren deelnemers naar een mooi verhaal over een thema. Je gaat met elkaar daarover in gesprek.

 • Gespreksmaatje;
  je wilt graag praten over onderwerpen die jouw interesse hebben zoals belevenissen in het dagelijks leven, jouw hobby, jouw vroegere werk, reizen die je gemaakt hebt, de actualiteit. Ken je niemand (meer) in jouw eigen omgeving of heb je moeite een geschikte gesprekspartner te vinden? Welzijn Ouderen Hengelo gaat voor jou op zoek.

 • Studiekring van en voor ouderen;
  voor 55-plussers die samen met leeftijdgenoten zelfgekozen thema’s verder onderzoeken en delen met elkaar.

Wijkracht Welzijn Ouderen Hengelo

i

Wijkracht Welzijn Ouderen Hengelo biedt informatie, advies en ondersteuning aan ouderen, familieleden en vrijwilligers die met ouderen werken.

Deldenerstraat 20
7551AG HENGELO OV

0889455722
info@wijkracht.nl

Wijkracht Welzijn Ouderen Hengelo - Grip en glanscursus (55+)

i

De cursus biedt ondersteuning in het zoeken naar mogelijkheden om tijd prettiger in te vullen en leert de deelnemers vaardigheden zelf actief bij te dragen aan de glans in het eigen leven. Voor 55-plussers.

Deldenerstraat 20
7551AG HENGELO OV

0889455722
info@wijkracht.nl

Wijkracht Welzijn Ouderen Hengelo - Mijn levensboek

i

Wijkracht Welzijn Ouderen Hengelo heeft een project waarin u als zelfstandig wonende ouderen in Hengelo een Levensboek kunnen laten maken. De gesprekken hiervoor worden gevoerd door een vrijwilligster die bij u op bezoek komt. Inschrijven voor Mijn levensboek kan online via het webformulier. Meer informatie en telefonisch aanmelden kan ook via het Zorgloket, telefoon: 074-245 91 31 of bel voor meer informatie met Ankie Klein Gebbink, telefoon: 06-5146770 of e-mail: a.kleingebbink@wijkracht.nl.

Deldenerstraat 20
7551AG HENGELO OV

0889455722
info@wijkracht.nl

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding