Rouwverwerking

x

Een verlies verwerken kan niemand alleen, het overlijden van een dierbare is een van de meest aangrijpende gebeurtenissen in het leven.

Na verloop van tijd kan de aandacht uit de omgeving voor het verdriet afnemen. Toch blijft vaak de behoefte bestaan om te praten over het verlies. Door te praten met mensen die uit eigen ervaring weten wat het is om een dierbare te verliezen, is (h)erkenning mogelijk en kan verlies gedeeld worden. Er zijn

  • inloopmiddagen,
  • gespreksgroepen voor nabestaanden en
  • cursussen rouwverwerking.

Meer informatie hierover krijgt u bij Wijkracht Hengelo. Voor individuele begeleiding kunt u een afspraak maken met een medewerker van Wijkracht Hengelo.

Wijkracht Wijkteam Midden

i

De wijkteams werken in Hengelo vanuit drie stadsdelen (Noord, Midden en Zuid). In ieder stadsdeel hebben de teams een vaste uitvalbasis. Vanuit deze basis gaan de medewerkers bij mensen thuis op bezoek, zoeken ze mensen op waar anderen zich zorgen over maken. Het is ook mogelijk om met onze medewerkers op deze thuisbasis af te spreken. Wijkteam Midden is actief in de wijken: 't Wilbert, Harmsveld -Tichelwerk, Hengelose Es,Timmersveld, Timmersweide, Medaillon, Old Ruitenborgh, Hunenborg, Weidedorp, Woolder Es, Woolde, Dichtersbuurt, Binnenstad.

Deldenerstraat 20
7551AG HENGELO OV

hengelomidden@wijkracht.nl

Wijkracht Wijkteam Noord

i

De wijkteams werken in Hengelo vanuit drie stadsdelen (Noord, Midden en Zuid). In ieder stadsdeel hebben de teams een vaste uitvalbasis. Vanuit deze basis gaan de medewerkers bij mensen thuis op bezoek, zoeken ze mensen op waar anderen zich zorgen over maken. Het is ook mogelijk om met onze medewerkers op deze thuisbasis af te spreken. Wijkteam Noord is actief in de volgende Hengelose wijken: de Sterrentuin, de Elsbeek, de Noork, Klein Driene, 't Rot, Slangenbeek, Hasseler Es.

Neptunusstraat 51
7557XX Hengelo

hengelonoord@wijkracht.nl

Wijkracht Wijkteam Zuid

i

De wijkteams werken in Hengelo vanuit drie stadsdelen (Noord, Midden en Zuid). In ieder stadsdeel hebben de teams een vaste uitvalbasis. Vanuit deze basis gaan de medewerkers bij mensen thuis op bezoek, zoeken ze mensen op waar anderen zich zorgen over maken. Het is ook mogelijk om met onze medewerkers op deze thuisbasis af te spreken. Het wijkteam Hengelo Zuid is actief in de volgende wijken: Groot Driene, Berflo Es, Wilderinkshoek, Veldwijk.

Apolloplein 1
7552VG Hengelo

hengelozuid@wijkracht.nl

de Luisterlijn

i

De Luisterlijn is dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Per mail, alle dagen van de week per chat en 24/7 per telefoon. Met dank aan ruim 1200 vrijwilligers die daarvoor training en begeleiding krijgen door deskundige beroepskrachten.

0742552555
borne@deluisterlijn.nl

Training rouwverwerking

i

Bijeenkomsten met aandacht voor gevoelens, gedachten en ervaringen na het verlies van een dierbare. Aandacht voor alles wat er nodig is om verder te kunnen.

Deldenerstraat 20
7551AG Hengelo

0889455722
academie@wijkracht.nl

Bezoekdienst weduwen en weduwnaars
Hulpdienst Hengelo heeft een bezoekdienst weduwen & weduwnaars voor mannen en vrouwen van 55 jaar en ouder van wie de partner is overleden. 

Een vrijwilliger, zelf weduwe of weduwnaar, komt één à twee keer per maand op bezoek.

Bezoekdienst weduwen & weduwnaars

i

De bezoekdienst ondersteunt weduwen en weduwnaars in hun rouwproces. Een vrijwilliger, zelf weduwe of weduwnaar, komt een à twee keer per maand bij u op bezoek. Samen praat u over uw verlies en wat u als gevolg daarvan doormaakt. Naast de bezoekdienst bieden we ook een rouwverwerkingsgroep. Dit is een groep van zes tot acht personen, die allemaal een dierbare hebben verloren. Eens per twee weken komt de groep bij elkaar om ervaringen te delen.

Deldenerstraat 20
7551AG Hengelo

0742459131
bww@wijkracht.nl

Gesprekskringen en bezoekdiensten vanuit de kerkelijke gemeenschap

De Protestantse kerk organiseert gesprekskringen Leven met verlies.

De vijf geloofsgemeenschappen van de Rooms Katholieke kerk hebben speciale groepen voor het bezoeken van nabestaanden.

Gesprekskring ‘Leven met verlies’ Protestantse Gemeente Hengelo Zuid

i

Rouwverwerking gespreksgroep waarvoor u zich kunt opgeven als u onlangs of langer geleden te maken hebt gekregen met een verlies. Deze kring is bedoeld om in een sfeer van vertrouwen ervaringen te delen, om onder ogen te zien wat er in het leven veranderd is en om gezamenlijk te zoeken naar wegen om verder te kunnen. Leiding en informatie Zuid: Gaatske Braam

0612222059
gbraam@pkn-hengelo.nl

Gesprekskring ‘Leven met verlies’ Protestantse Gemeente Hengelo

i

Rouwverwerking gespreksgroep waarvoor u zich kunt opgeven als u onlangs of langer geleden te maken hebt gekregen met een verlies. Deze kring is bedoeld om in een sfeer van vertrouwen ervaringen te delen, om onder ogen te zien wat er in het leven veranderd is en om gezamenlijk te zoeken naar wegen om verder te kunnen. Leiding, info en opgave: ds. Arent Weevers

0640291619
a.j.weevers@home.nl

Bezoekdiensten Rooms-katholieke kerk Parochie de Goede Herder

i

In de meeste gemeenschappen bestaan bezoekgroepen, voor bezoek aan zieke en oudere parochianen. De vijf geloofsgemeenschappen kennen speciale groepen verliezen verwerken, voor bezoek aan nabestaanden. Ook kunt u bezoek ontvangen van een pastor. Bel voor de bezoekdiensten het secretariaat: - Geloofsgemeenschap Moeder Teresa: 074 291 3009 - Geloofsgemeenschap Onze Lieve Vrouw: 074 291 2628 - Geloofsgemeenschap Raphaël-Exodus: 074 291 7900 - Geloofsgemeenschap St. Lambertus: 074 243 5514 - Geloofsgemeenschap Thabor: 074 277 0771

Onze Lieve Vrouwestraat 6
7557HX HENGELO OV

0742592332
secretariaat@degoedeherderhengelo.nl

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding