Start » Onenigheid in de buurt
Ergernissen bij bewoners beginnen vaak met kleine irritaties en deze kunnen na verloop van tijd uitgroeien tot fikse burenruzies.
Geluid, rommel/troep, parkeeroverlast, pesterijen, tuin of buiten problemen kunnen leiden tot onenigheid tussen buren. Maak irritaties bespreekbaar om te voorkomen dat ergernissen oplopen. Probeer het zelf op te lossen door met elkaar in gesprek te gaan.
- Lukt het niet om er samen uit te komen en weet je niet meer wat je kunt doen?
Neem contact op met Wijkracht Buurtbemiddeling. - Is er sprake van geweld of een bedreigende situatie?
Neem contact op met de politie.
Politie Hengelo
Wijkracht Buurtbemiddeling
Ik heb te maken met huiselijk geweld. Waar kan ik heen?
Huiselijk geweld komt veel voor en is zeer ingrijpend. Denk hierbij niet alleen aan lichamelijk geweld, maar ook aan verwaarlozing, vernedering en financiële uitbuiting of seksueel misbruik.
Vermoed je huiselijk geweld? Neem dan contact op met het meldpunt Veilig Thuis Twente en vraag advies. Mishandeling stopt nooit vanzelf. Iedereen kan terecht bij het regionale meldpunt Veilig Thuis Twente. De medewerkers van het meldpunt zoeken samen met jou naar een oplossing en zij hebben een geheimhoudingsplicht. Er gaat geen informatie naar anderen zonder jouw toestemming. Je kunt anoniem bellen.
Wijkracht Hengelo
Veilig Thuis Twente
Nijverheidstraat 30
7511JM Enschede
Halt en overlast gevende jongeren.
Een groepje jongeren kan op verschillende manieren overlast geven in de wijk. Verkeersoverlast, vuurwerkoverlast, alcohol en drugsgebruik, kunnen redenen zijn waarom jongeren overlast geven.
Buurtbewoners voelen zich soms geïntimideerd door overlast gevende groepen jongeren. De drempel om een groepje jongeren aan te spreken is soms hoog.
Halt kan samen met jongeren oplossingen bedenken, waardoor de leefbaarheid in de buurt toeneemt. Halt werkt samen met gemeente, scholen, politie en hulpverlening.