Maatjes ouderen

x

Op bepaalde momenten in het leven kun je een coach, mentor of maatje nodig hebben. Een maatje is een vrijwilliger die een-op-een gekoppeld is aan iemand. Maatjes zijn er op vele manieren en voor verschillende mensen. Bijvoorbeeld voor mantelzorgers, maar ook voor mensen met een beperking die ondersteuning nodig hebben bij het ontmoeten van andere mensen.

Een aantal mogelijkheden in Hengelo:

  • vrijwilligers van de Hulpdienst zijn actief bij het ondersteunen van mensen.
  • vrijwilligers van Humanitas Twente Tandem bieden steun aan mensen die eenzaam en geïsoleerd zijn. 
  • de Vriendenkring voor mensen die ondersteuning zoeken om nieuwe mensen te leren kennen. Meer informatie over de vriendenkring bij het wijkteam van Wijkracht Hengelo.
  • Hoor 'ns van Mediant voor mensen met terugkerende psychiatrische klachten die behoefte hebben aan nieuwe contacten.

Hulpdienst Hengelo

i

De Hulpdienst Hengelo biedt de helpende hand aan mensen die niet direct hun naaste omgeving kunnen inschakelen op het moment dat hulp nodig is. De Hulpdienst Hengelo is onderdeel van Wijkracht.

Deldenerstraat 20
7551AG Hengelo

0889455730
hulpdiensthengelo@wijkracht.nl

Wijkracht Vriendenkring

i

Een vriendenkring bestaat uit maximaal vijf personen. Deze groep komt regelmatig bij elkaar. Bijvoorbeeld één keer per maand. Deze vriendenkring krijgt ondersteuning van een vrijwilliger en de eerste twee keer is er ook iemand van Impuls of Wijkracht aanwezig.

Deldenerstraat 20
7551AG HENGELO OV

0889455722
info@wijkracht.nl

Mediant Vriendendienst Hoor ‘ns

i

Mediant Vriendendienst Hoor ‘ns koppelt een vrijwilliger (‘maatje’) aan een persoon met langerdurende psychiatrische klachten en een beperkt sociaal netwerk. Het contact heeft als doel ontspanning, gezelligheid, afwisseling in de week. Een stukje wandelen of fietsen, de stad in gaan, een spel doen en bijpraten bij een kopje koffie zijn voorbeelden van activiteiten die samen ondernomen worden.

Broekheurne-ring 1050
7546TA Enschede

0651082188
a.doeschot@mediant.nl

Humanitas Twente Tandem

i

Humanitas Twente Tandem is een activerend project voor mensen die om welke reden dan ook geïsoleerd zijn of zich alleen voelen. Humanitas Tandem is activiteit waarbij vrijwilligers worden ingezet om mensen te ondersteunen bij het opbouwen en onderhouden van een sociaal netwerk.

Oude Bornseweg 85
7556GW HENGELO OV

0742437733
secretariaat.twente@humanitas.nl

Deze website gebruikt cookies - Meer informatie over cookies verberg melding